Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO//FOTO/ Lovitură fatală

Un tânăr de 19 ani murit, după ce un camion a dat peste el. Tragedia s-a întâmplat în seara de 21 aprilie, în jurul orelor 20:20, pe centura orașului Ungheni, în apropiere de localitatea Zagarancea din raionul Ungheni.

Potrivit poliției, victima este un tânăr în vârstă de 19 ani, iar în acel moment ar fi vrut să traverseze drumul. Ofițerul de presă de la Ip Ungheni, Cristina Vicol a declarat că, totul s-a întâmplat după ce victima ar fi ieșit brusc în fața camionului într-un loc neiluminat pe traseu, și nefiind îmbrăcat în vesta iluminiscentă.

În cele din urmă șoferul nu ar fi observat pietonul și l-ar fi accidentat. În urma impactului, din cauza traumatismelor grave, tânărul a decedat pe loc până la venirea ambulanței. Potrivit poliției, camioneta era condusă de un șofer în vârstă de 41 de ani din orașul Călărași.  Șoferul a fost testat cu etilotestul, iar potrivit poliției, rezultatele au arătat că acesta nu consumase alcool.  Oamenii legii au pornit pe acest caz o cauză penală și urmează să stabilească circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Dacă se va demonstra că șoferul este vinovat, acesta riscă ani grei de pușcărie. Cercetările continuă.

echipa.mdEdiție TV

Detalii de la Perchezițiile la Direcția Educație Tineret și Sport. Două persoane, reținute.

Două persoane au fost reţinute, astăzi, de către CNA şi procurorii anticorupţie, în urma percheziţiilor, operate la mai multe Direcţii de educaţie, tineret şi sport (DETS) din Capitală. Este vorba despre inginerul divizier de la DETS Râşcani şi reprezentantul unui agent economic, ambii bănuiţi de corupere activă.

Potrivit materialelor cauzelor penale, pornite de CNA, inginerul divizier de la DETS Râşcani i-ar fi propus fostei şefe a unei DETS să încheie un contract de prestare a serviciilor cu un agent economic, iar ca mulţumire urma să beneficieze de un comision de 20 la sută din suma contractului. În urma denunţului funcţionarei, CNA a pornit o cauză penală pentru a investiga faptele descrise.

În procesul de investigare, au apărut şi alte cazuri similare, în care ar fi fost implicaţi şi alţi agenţi economici, iar CNA a mai pornit două urmăriri penale pentru corupere activă. Astăzi, ofiţerii CNA au făcut percheziţii în birourile unor funcţionari din cadrul DETS Botanica, Râşcani, Buiucani şi Centru de unde au ridicat mai multe contracte de prestare a serviciilor pentru direcţiile menţionate. Percheziţii au avut loc şi la câţiva agenţi economici din capitală.

Materialul probator urmează să fie examinat pentru a stabili întreaga schemă a comisioanelor, percepute de la anumiţi agenţi economici şi prejudiciile cauzate bugetelor DETS.


Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.


publika.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Descinderi în capitală

Corupţie în procedura de achiziţii publice la direcțiile educație, tineret și sport din Chișinău. Cel puțin asta presupun Ofițerii Centrului Național Anticorupție, care organizează zece percheziții la toate Direcțiile educație, tineret și sport din Chișinău, cu excepția celei din sectorul Ciocana.

Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.  Aceasta a precizat că acţiunile vizează fapte de corupţie comise de către mai multe persoane implicate în procedura de achiziţii publice. Potrivit CNA, dosarul a demarat după ce o fostă șefă a DETS Râşcani a depus un denunț în care preciza că i se propun bani pentru a desemna câștigător un agent economic. Aceasta a declarat că acesta a încercat, prin intermediul unui alt funcţionar, să ofere 20 la sută din suma unui contract de prestare a serviciilor.

Acum se fac percheziţii şi ridicări de acte de la sediile mai multor Direcții. Despre rezultatele perchezițiilor CAN va reveni pe parcursul operaţiunii.

Amintim că, un scandal care viza achizițiile publice organizate de Direcțiile educație, tineret și sport din Chișinău a demarat în noiembrie 2016, după ce s-a constatat că pe masa copiilor din grădinițele din capitală au ajuns produse alimentare de o calitate îndoielnică.

echipa.mdCitește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Femeie de 83 de ani, violată și jefuită

O femeie de 83 de ani a trecut printr-un adevărat coșmar după ce ar fi fost violată și jefuită în propria casă.

Principalul suspect este un consătean de-al femeii, de 26 de ani. S-a întâmplat în noaptea de 11 iulie, în jurul orei 03.40, într-un sat din raionul Orhei. După toate cele întâmplate, victima s-a dus repede la o vecină și a rugat-o să cheme poliția. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IP Orhei, Irina Burdujan, a declarat că la fața locului s-a deplasat grupa operativă, care a constatat că mai întâi, suspectul ar fi intrat în casa femeii, ar fi violat-o, după care a furat 10.000 de lei și a plecat. Suspectul, în vârstă de 26 de ani a fost reținut peste câteva ore.

Acesta a fost găsit, dormind, la el acasă. Suspectul a fost reținut, chiar în ziua aceea, iar ulterior, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Pe numele lui au fost pornite două dosare penale pentru viol și jaf, iar dacă vina lui va fi dovedită, riscă până la șapte ani de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii