Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Șofer rănit, adus cu SMURD-ul la Chișinău

Un bărbat de 33 de ani, grav rănit într-un accident la Nisporeni, a fost adus cu elicopterul SMURD IAȘI la Chișinău. Totul s-a întâmplat în data de 21 aprilie, aproape de ora 02.00, pe un drum din satul Grozești. Ofițerul de presă de la IP Nisporeni, Cristina Vicol a declarat că, șoferul ar fi pierdut controlul asupra direcției și s-ar fi izbit cu mașina într-un gard.

Impactul a fost atât de puternic, încât mașina a fost făcută zob, iar șoferul s-a ales cu mai multe fracturi la mâini și picioare, dar și cu o traumă la cap. Acesta a fost internat în secția reanimare a spitalului din Nisporeni. În mașină mai era și un pasager, care, însă, nu a pățit nimic. Pentru că starea bărbatului rănit nu se ameliora, medicii din Nisporeni au solicitat ca victima să fie transportată la spitalul din Chișinău.

Prin urmare, paramedicii SMURD, veniți cu elicopterul de la Iași au transportat pacientul la Institutul de Medicină Urgentă din capitală.

Pe parcursul zborului, bărbatul a fost monitorizat permanent de paramedicii SMURD. Din fericire, starea lui a fost stabilă, fără caeva complicații.


Acum, victima se află sub supravegherea medicilor de la Institutul de medicină urgentă, iar starea lui este stabilă. Potrivit IGSU, de la începutul acestui an, aceasta este a șasea operațiune aero–medicală SMURD în Republica Moldova.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Șantaj cu secvențe video intime

A făcut rost de pozele intime ale unei femei, apoi a început să o șantajeze cu ele. Potrivit poliției, în total, un bărbat de 49 de ani ar fi cerut de la victimă 400.000 de lei.

Oamenii legii au stabilit că după ce a făcut rost de niște secvențe video în care victima de 49 de ani apare în scene intime, bărbatul a început să o șantajeze pe aceasta că va publica pe rețelele de socializare imaginile date. Victima însă a avut curajul de a se adresa la poliție.

Prin urmare, în data de 29 mai, femeia i-a transmis bărbatului prima tranșă, de 200 de euro. Iar în data de 3 iunie, mascații de la Fulger i-au pus cătușele bărbatului, în timp ce acesta primea a doua tranșă, de 6000 de lei. Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 15 ani de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Plante de cânepă, ascunse în porumb

Operațiunea ,,MAC-2020’’, demarată de către Inspectoratul General al Poliției, în perioada 01 iunie – 31 august, care are drept scop combaterea consumului şi traficului ilicit de droguri, în special al celor de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care se ocupă de cultivarea lor.

Astfel pe data de 04 iunie, ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani, din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor au depistat în com. Trușeni, pe un lot de pământ unde era cultivat porumb, 114 plante de ,,Cannabis’’.

Lotul de pământ apaține unei femei de 46 ani, locuitoare a comunei Trușeni mun. Chișinău. Toate plantele depistate de forțele de ordine au fost smulse, ridicate și sigilate pentru a fi supuse expertizei specializate. În cazul în care femaia ar fi reușit comercializarea acestora, ar fi obținut un profit de circa 60 000 lei.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă închisoare de la 1 la 6 ani.


Totodată, venim cu un apel către cetățeni și autoritățile publice locale să conlucreze cu Poliția și să ne informeze atunci când observă încălcări de acest gen.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Alertă cu bombă la Ambasada Federației Ruse

O nouă alertă cu bombă la Ambasada Federației Ruse. O persoană necunoscută a expediat pe poșta electronică a instituției un mesaj în care era scris că că sediul acesteia este minat. Potrivit oamenilor legii, mesajul a venit în data de cinci iunie, în jurul orei 11.50.

Imediat, un reprezentant al ambasadei a comunicat carabinierilor despre acest fapt. Prin urmare, toată lumea a fost evacuată din instituție, iar zona încercuită. Reprezentanții  ambasadei au verificat zona până la venirea specialiștilor și nu au găsit niciun obiect suspect. Totuși experții au mai efectuat controale suplimentare pentru a se asigura că nu există niciun risc pentru oameni. În cele din urmă s-a constatat că apelul a fost unul fals.

Amintim că în data de întâi iunie a avut loc un caz similar. Și atunci cineva a trimis un e-mail la adresa Ambasadei, în care era scris că sediul va exploda. Poliția a inițiat o cauză și urmează să stabilească dacă autorul ambelor alerte este una și aceeași persoană. Făptașul riscă amendă de până la 25.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității până la 240 de ore sau privațiune de libertate de până la 2 ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii