Rețele de socializare

Frontiera

Un tânăr de 28 de ani, căutat de doi ani de zile pentru viol, reținut la frontieră

Un tânăr de 28 de ani, căutat de autoritățile naționale pentru sărvârșirea unei infracțiuni grave, a fost reținut de către polițiștii de frontieră în localitatea Grimăncăuți. Bărbatul, sub identitatea unei persoane străine, a reușit să se ascundă de Poliție timp de doi ani.

La sfârșitul săptămânii trecute, în timpul patrulării zonei de competență angajații Sectorului Poliției de Frontieră Briceni au oprit în drum spre Grimăncăuți pentru verificările de rigoare un bărbat, care greu și-a putut justifica aflarea în regiune. Din spusele acestuia ar fi locuitor al sat. Isăicani, r-nul Nisporeni și ar fi venit în nordul țării pentru a se angaja la muncă. Deoarece existau suspiciuni privind declarațiile bărbatului, polițiștii de frontieră i-au solicitat de a merge la sediul Sectorului pentru continuarea cercetărilor și confirmarea celor spuse.

În rezultatul verificării identității persoanei s-a stabilit că pe numele adevărat al acesteia figura un consemn. Din noiembrie 2017, Inspectoratul de Poliție Nisporeni a anunțat în căutare tânărul pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art.174 al.1 CP al RM – Raportul sexual cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani. Într-un final persoana a recunoscut că aflarea sa în Grimăncăuți este cu scop de a se ascunde de Poliție, reușindu-i până acum s-o facă, luând altă identitate.

Conform procedurilor legale, persoana va fi transmisă organelor competente pentru asigurarea deciziei privind infracţiunea comisă.Frontiera

Aproape 200 de încălcări, înregistrate de vameși într-o singură săptămână

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 194 de încălcări ale legislației vamale, dintre care 141 se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine. Totodată, au fost întocmite 99 de procese-verbale și aplicate amenzi în sumă de circa 364 mii de lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a înregistrat o creștere constantă, constituind 115.792 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 22.650 și, respectiv, 15.979 de traversări.

În aceste condiții, Serviciul Vamal va continua să întreprindă toate măsurile ce se impun pentru reducerea la maxim a timpului de așteptare în vamă și fluidizarea traficului în perioada estivală.

În cazul în care aveți nevoie de informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doriți să faceți o reclamație referitoare la eventuale abuzuri comise de către angajații instituției, puteți contacta operatorii Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal, la numărul de telefon: (+373 22) 574 111. În perioada vizată, aceștia au răspuns la 453 de solicitări de informații legate de vamă, numărul fiind într-o continuă creștere.


În perioada 15-21 iulie 2019, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 483,7 milioane de lei, fiind perfectate 11.959 de declarații vamale.


Citește mai departe

Frontiera

Mascatii au fost chemati la Podu Iloaei, dupa ce o masina a fost oprita in trafic

Politistii de la Rutiera au oprit astazi pentru control un autoturism in care se aflau doi cetateni moldoveni. In momentul in care politsitii le-au solicitat sa coboare dinamsina, acestia au devenit recalcitranti, refuzand sa faca acest lucru.

La fata locului, a venit un echipaj SAS. Pana la urma, nu a fost necesara interventia acestora, cetatenii moldoveni colaborand cu politia si oferind toate datele solictate.

bzi.ro


Citește mai departe

Frontiera

Un moldovean a încercat să mituiască polițiștii de frontieră din Ucraina ca să-l lase să treacă granița

Un moldovean, care nu le-a putut explica polițiștilor de la frontiera ucraineană, cu ce scop se duce în Ucraina, a încercat să-i mituiască pe oamenii legii din țara vecină cu 100 de euro, ca să-l lase să treacă frontiera. 

S-a întâmplat în data de 18 iulie, în punctul de trecere Reni.

Presa din Ucraina scrie că polițiștii de frontieră au înregistrat imediat tentativa de mituire și au chemat poliția. Prin urmare, bărbatul a fost deportat din Ucraina și îi este interzis să se afle pe teritoriul țării vecine pe o perioadă de trei ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii