Rețele de socializare

Sociale

/FOTO/ Pericol de incendii de vegetație în toată țara. Pompierii atenționează oamenii să nu aprindă gunoiul sau iarba uscatî pe câmpuri.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI continuă activităţile de prevenire a incendiilor de vegetaţie. Astfel pe parcursul zilelor de odihnă angajaţii IGSU, responsabili din cadrul Inspectoratului Ecologic de Stat, dar şi angajaţi ai IGP au mers în mai multe raioane din ţară pentru a informa populaţia despre riscurile şi pericolele incendierii gunoiului şi vegetaţiei uscate.

Specialiştii au vorbit cu mai mulţi oameni din localităţile Vărzăreşti, Selişte, Bălăneşti şi Păruceni din raionul Nisporeni, dar şi localnici ai raionului Cahul din sudul ţării. În cele mai dese cazuri proprietarii mai multor suprafeţe de pământ erau găsiţi la faţa locului unde efectuau lucrări de igienizare a terenurilor şi aprindere intenţionată a vegetaţiei.

În astfel de condiţii atât pompierii, dar şi responsabili ai Inspecţiei pentru Protecţia Mediului le-au explicat impactul negativ pentru oameni şi natură, iar unii din ei au fost sancţionaţi administrativ pentru încălcările admise. Potrivit IGSU doar în ultimele 24 de ore din cauza aprinderii vegetaţiei a fost necesară intervenţia pompierilor şi salvatorilor în lichidarea a peste 70 de focare, iar 224 ha de teren au fost compromise.

De la începutul anului 2019 angajaţii IGSU au stins peste 6 mii hectare de vegetaţie.  Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în comun cu Inspectoratul ecologic de Stat va efectua în continuare astfel de activităţi pentru a reduce numărul focare de ardere a terenurilor din Republica Moldova.Sociale

Un sat din Taraclia a stat trei zile în beznă după ce persoane necunoscute au furat ULEIUL din transformatorul electric

Un sat din raionul Taraclia a stat trei zile în beznă după ce persoane necunoscute ar fi furat uleiul de la transformatorul electric care aproviziona localitatea cu electricitate. 

Totul s-a întâmplat săptămâna trecută în satul Cairaclia. Primarul localității a confirmat că uleiul a fost furat, de aceea transformatorul a ieșit din funcțiune, transmite tuk.md.

La fața locului a venit și poliția pentru a documenta cazul. După trei zile de așteptare în beznă, în data de 19 iulie, satul a fost reconectat la lumină.


Citește mai departe

Sociale

Alertă cu bombă în centrul capitalei. Poliția și geniștii, la fața locului.

Alertă cu bombă în centrul capitalei, la intersecția Bulevardului Ștefan cel Mare și strada Tighina. 

Reprezentanţi ai forțelor de ordine sunt la fața locului.

Cu detalii revenim…

a-tv.mdCitește mai departe

Sociale

Incident pe o navă sub pavilionul R.Moldova. Un bărbat a sărit peste bord cu tot cu valiză.

Un bărbat de 38 de ani a sărit peste bord de pe un cargou aflat sub pavilionul R.Moldova, unde lucra ca bucătar.  Membrul echipajului s-a dovedit a fi un cetățean al Ucrainei. Acesta a sărit în apă cu tot valiza, în care se aflau lucrurile personale, în timp ce vasul naviga pe râul Don, scrie presa rusă.

În momentul incidentului, bărbatul se afla în stare de ebrietate. El a încercat să traverseze râul înot. „Fugarul” a fost salvat de Garda de Coastă.

În momentul salvării, el se afla într-o stare inadecvată.

Marinarul a fost reținut de ofițerii de poliție din regiunea Rostov, iar în viitorul apropiat va fi extrădat în Ucraina.


Căpitanul navei aflate sub pavilionul R.Moldova a spus că înainte de incident bucătarul său „a tras o beție de cinci zile”.

moldova.org


Citește mai departe

topul săptămânii