Rețele de socializare

Sociale

Tineri reținuți la Ceadîr-Lunga. Unul a dat cu piatra în mașina MAI, altul i-a lovit pe polițiști

Doi tineri au fost încătușați și reținuți pentru 72 de ore, după ce ieri-seara au intrat în conflict cu oamenii legii. Unul fiind beat la volan a refuzat să tragă automobilul pe dreapta, iar după ce a fost urmărit și oprit forțat, i-a luat la pumni pe polițiști, iar altul a aruncat cu o piatră în mașina de poliție. Incidentele au avut loc în localitățile Cazaclia și Copciac, din raionul Ceadîr-Lunga, UTA Găgăuzia.

Noaptea trecută, în jurul orei 20:55, în localitatea Cazaclia, Ceadîr-Lunga, un echipaj de patrulare au observat un automobil de marca VAZ care se deplasa haotic pe drumurile din localitate.

Agenții de patrulare l-au somat pe șofer să tragă pe dreapta, însă acesta i-a ignorat și a apăsat pe accelerator. Polițiștii l-au urmărit și l-au oprit forțat, apoi i-au cerut să-i urmeze la Sectorul de Poliție, însă șoferul în vârstă de 35 de ani, fiind în stare de ebrietate, a început să-i înjure și să-i lovească pe oamenii legii.

La scurt timp, șoferul agresiv a fost imobilizat, iar ulterior reținut pentru 72 de ore.

Al doilea caz a avut loc în localitatea Copciac, Ceadîr-Lunga, în jurul orei 22:30, după ce un tânăr, în vârstă de 26 de ani, a aruncat cu o piatră într-o mașină a  poliției, care se deplasa pe stradă, și i-a deteriorat geamul de la portiera din spate.

Tânărul la fel a fost imediat reținut de oamenii legii și escortat la sectorul de poliție.

Angajații IP Ceadîr-Lunga cercetează ambele cazuri pentru a stabili toate circumstanțele, iar cei doi tineri riscă să fie cercetați penal.

Este de menționat că, potrivit lui Alexandru Pânzari, șeful Inspectoratului General al Poliției, anul trecut au fost înregistrate 60 de cazuri de ultragiere în privința a 93 de angajați ai Poliției.

deschide.md

Sociale

/FOTO/ Bărbat rămas pe drumuri, după ce i-a ars casa. Acesta cere ajutorul oamenilor.

Un bărbat din Ungheni a rămas pe drumuri, după ce casa i-a fost mistuită de flăcări, iar soția lui a murit în incendiu.

Soţul bătrânei de 73 de ani, arsă de vie în propria casă din satul Sineşti, raionul Ungheni, a rămas pe drumuri, iar acum se adăposteşte temporar pe la rude. Incendiul a avut loc marţi, iar în locuinţă, pe lângă soţul victimei, ţintuită la pat, mai era o nepoată şi o femeie care îngrijea de bătrână.
Aceştia au reuşit să iasă, la timp, din vâlvătaie.

„Am ieşit repede din casă, o rămas baba şi am auzit baba că striga off, off.”

Răpus de durere, soţul victimei povesteşte că flăcările au pornit din camera în care se afla nepoata lor, de 12 ani, şi femeia care îngrijea de soţia sa.
Incendiul a mistuit toată locuinţa, iar bătrânul a rămas fără acoperiş deasupra capului. Bărbatul va sta deocamdată la fratele său. Orice mic ajutor este binevenit pentru a cumpara sau renova locuința. Vă rugăm din suflet să fim alături de el.

Citește mai departe

Sociale

Doi copii, la spital după ce au băut dintr-o sticlă cu înălbitor de rufe

Doi copii au ajuns la spital după ce au băut dintr-o sticlă cu înălbitor de rufe.

Cazul a avut loc la 20 aprilie curent, în orașul Dnestrovsc din regiunea transnistreană, transmite Știri.md.

Potrivit presei din regiune, mama copiilor de doi ani și respectiv un an a fost distrasă doar pentru câteva minute pentru a lua lucrurile din mașina de spălat.

Când a revenit, minorii deja băuseră lichidul.

Femeia a sunat imediat la ambulanță, iar micuții au fost transportați la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău.

Pe moment, viața copiilor este în afara oricărui pericol.

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Gruparea BORMAN. Unul din membri, condamnat pentru că a scos ilegal 10.000 euro din RM

20 de ani de pușcărie pentru unul dintre membrii grupării Borman. Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău l-au condamant tânărul de 28 de ani, după ce l-au recunoscut vinovat pentru contrabandă cu bani și droguri.

Potrivit procurorilor de la PCCOCS, condamnatul, racola persoane cu ajutorul cărora scotea prin contrabandă bani din Republic Moldova și le organiza deplasări în Spania, de unde procurau hașiș de la alți membrii ai grupării. Astfel, în perioada decembrie 2013-ianuarie 2014, condamnatul a scos prin contrabandă din Republica Moldova o sută de mii de euro.

Din acești ani a cumpărat aproximativ 100 kg de droguri de tip hașiș din Spania, iar ulterior a transportat drogruile în Rusia. Aceștia au reușit să vândă o parte din droguri în Rusia, iar 46 de kg jumătate de hașiș a fost depistată și ridicată de către polițiștii din Rusia,  transportatorii fiind condamnați tot acolo. Investigarea infracțiunilor comise de către organizația criminală BORMAN, a fost efectuată de către procurorii PCCOCS împreună cu ofițerii de investigații ai INI al MAI în împreună cu polițiștii idn Spania și Rusia. Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău l-a condamnat pe membrul organizației BORMAN, la 20 ani de pușcărie.

Totodată, au dispus încasarea în folosul statului a circa 1.800.000 de lei, echivalentul banilor scoși prin contrabandă din RM.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii