Rețele de socializare

Sociale

/FOTO/ Mii de angajați ai MAI sunt la datorie în sprijinul populației din zonele afectate de ninsoare și zăpezi

Astăzi, Prim-ministrul, Pavel Filip, a convocat ședința operativă în legătură cu starea nefavorabilă a vremii din ultimele două zile, în cadrul căreia a fost analizată situația actuală a drumurilor din țară și măsurile de intervenție necesare.

Astfel, premierul a solicitat subdiviziunilor MAI (poliție, salvatori, carabinieri, etc.) intervenție pentru a curăța drumurile, curțile blocurilor și a instituțiilor de menire socială din municipiul Chișinău.

La solicitarea IGSU, a poliției și locuitorilor capitalei, s-a decis acordarea de către Guvern a tehnicii speciale de curățire pe străzi și între blocuri în toate sectoarele capitalei.

Astfel, au fost formate echipe mixte (polițiști, carabinieri, militari, salvatori) care sunt antrenați la curățarea instituțiile publice (acoperișurilor, curți, etc). Polițiști, salvatori și carabinieri au intervenit în ultimele 24 de ore pe diferite drumuri înzăpezite și au acordat sprijin persoanelor aflate în dificultate.

Prioritatea poliției în orele următoare este acordarea sprijinului în deszăpezirea drumurilor și a căilor de acces între blocurile de locuit din capitală, curățarea acoperișurilor la spitale, școli și grădinițe.

La această oră, în capitală, se circulă controlat, echipajele de patrulare asigură buna desfășurare a tehnicii de deszăpezire. În capitală, timp de 24 de ore au avut loc 88 de accidente din numărul total de accidente de 126 pe țară. Suntem la datorie și acționăm pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Astfel, solicităm ajutorul și suportul cetățenilor ca aceștia să își parcheze automobilele astfel, încât să nu blocheze căile de acces a autospecialelor care sunt însoțite de mașinile de poliție pentru deszăpezirea străzilor.

Totodată, pe parbrizurile mașinilor care stau parcate și blochează căile de acces, INP plasează pliante cu solicitarea de a muta automobilul ca să se poată curăța porțiunea de drum.

Vă recomandăm să conduceți cu atenție și prudență și să respectați indicațiile sau recomandările polițiștilor din teren.
În caz de urgență, nu ezitați să sunați la numărul unic 112.

Sociale

Detalii despre fetița de la Orhei: Nu s-a intoxicat cu mâncare, ci cu pastile de uz veterinar

Fetița de 11 ani din satul Sămănanca, raionul Orhei care a murit în ziua funerariilor mamei sale, nu s-a intoxicat la masa de pomenire. Adevăratul motiv este că a încurcat calmantele cu pastilele de uz veterinar

Directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Toma, a declarat pentru IPN că fetița s-a intoxicat cu o substanță de uz veterinar.

Potrivit informațiilor preliminare pe care le deține, substanța de uz veterinar i-ar fi fost administrată fetei în scop terapeutic. Totul s-a întâmplat în casa fratelui mai mare care locuia în satul vecin, unde a mers fara după masa de pomenire a mamei.

Verișoara fetei, intoxicată și ea, este la terapie intensivă, starea de sănătate a pacientei fiind gravă, dar stabilă.

Presa mai scrie că fetița provenea dintr-o familie nevoiașă. Mama acesteia era bolnavă și deseori consuma alcool. După decesul femeii, fratele mai mare a fetiței ar fi luat-o pe ea și pe încă un frate în grija lui, în satul vecin.

jurnal.md

Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ Autobuz inundat în capitală. Odată cu pasagerii, în vehicul a intrat și apa

O ploaie torenţială a făcut ravagii în Capitală. Mai multe străzi au fost inundate, iar maşinile circulă cu dificultate prin şuvoaiele de apă.

Un călător a postat pe Facebook imagini cu un autobuz din care se scurg şuvoaie de apă. Nivelul apei a crescut atât de mult pe străzile Capitalei, încât apa a pătruns în autobuze.

Amintim că meteorologii au emis un Cod Galben de ploi, însoţite de descărcări electrice şi vijelie. Avertizarea a intrat în vigoare astăzi, la ora 13:00, şi este valabilă până la miezul nopţii. În această perioadă, susţin meteorologii, cantităţile de apă în unele regiuni vor ajunge până la 40 de litri pe metru pătrat, iar viteza vântului va atinge 72 de kilometri pe oră.
Şi hidrologii au emis un cod galben de inundaţii.

Ca urmare a precipitaţiilor abundente prognozate, până mâine, nivelul apei din râurile mici ar putea creşte cu până la un metru, astfel că există pericol de inundaţii locale. În aceste condiţii, genţii economici în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt atenţionaţi să aibă grijă de starea barajelor şi să întărească digurile de protecţie.

publika.md

Citește mai departe

Sociale

O fetiță de doi ani a căzut de la etajul doi al blocului unde locuia. Copila a fost dusă la spital.

Născută în cămașă! O fetiță de doi ani a căzut de la etajul doi și a scăpat cu viață. Incidentul a avut loc în după amiaza de 17 iunie, într-un blod de locuit din orașul Dondușeni.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Dondușeni, Jana Molceanov, în momentul celor întâmplate micuța se afla în bucătărie împreună cu părinții. Fetița ar fi urcat pe pervazul ferestrei și s-ar fi sprijinit cu mânuțele de plasa de protecție împotriva insectelor. Plasa însă nu a făcut fața presiunii și ar fi cedat, iar copila a căzut în gol.

Din fericire, căzătura n-a fost violentă. La fața locului au venit un echipja medical, care au transportat minora la spitalul raional Dondușeni. În prezent mica pacientă este internată la spital și se află în afara oricărui pericol.

Fetița este unicul copil în familie. La moment se stabilesc toate circumstanțele.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii