Rețele de socializare

Sociale

/FOTO/ Mii de angajați ai MAI sunt la datorie în sprijinul populației din zonele afectate de ninsoare și zăpezi

Astăzi, Prim-ministrul, Pavel Filip, a convocat ședința operativă în legătură cu starea nefavorabilă a vremii din ultimele două zile, în cadrul căreia a fost analizată situația actuală a drumurilor din țară și măsurile de intervenție necesare.

Astfel, premierul a solicitat subdiviziunilor MAI (poliție, salvatori, carabinieri, etc.) intervenție pentru a curăța drumurile, curțile blocurilor și a instituțiilor de menire socială din municipiul Chișinău.

La solicitarea IGSU, a poliției și locuitorilor capitalei, s-a decis acordarea de către Guvern a tehnicii speciale de curățire pe străzi și între blocuri în toate sectoarele capitalei.

Astfel, au fost formate echipe mixte (polițiști, carabinieri, militari, salvatori) care sunt antrenați la curățarea instituțiile publice (acoperișurilor, curți, etc). Polițiști, salvatori și carabinieri au intervenit în ultimele 24 de ore pe diferite drumuri înzăpezite și au acordat sprijin persoanelor aflate în dificultate.

Prioritatea poliției în orele următoare este acordarea sprijinului în deszăpezirea drumurilor și a căilor de acces între blocurile de locuit din capitală, curățarea acoperișurilor la spitale, școli și grădinițe.

La această oră, în capitală, se circulă controlat, echipajele de patrulare asigură buna desfășurare a tehnicii de deszăpezire. În capitală, timp de 24 de ore au avut loc 88 de accidente din numărul total de accidente de 126 pe țară. Suntem la datorie și acționăm pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Astfel, solicităm ajutorul și suportul cetățenilor ca aceștia să își parcheze automobilele astfel, încât să nu blocheze căile de acces a autospecialelor care sunt însoțite de mașinile de poliție pentru deszăpezirea străzilor.

Totodată, pe parbrizurile mașinilor care stau parcate și blochează căile de acces, INP plasează pliante cu solicitarea de a muta automobilul ca să se poată curăța porțiunea de drum.

Vă recomandăm să conduceți cu atenție și prudență și să respectați indicațiile sau recomandările polițiștilor din teren.
În caz de urgență, nu ezitați să sunați la numărul unic 112.

Sociale

O tânără de 31 de ani s-a înjunghiat cu un cuțit în fața rudelor și a prietenilor. Victima a murit până la sosirea medicilor.

O petrecere în familie s-a transformat într-o tragedie. O tânără de 31 de ani s-a înjunghiat cu un cuțit în fața rudelor și a prietenilor. Victima a murit până la sosirea medicilor.

La 24 martie 2019, în jurul orei 22:30, în Serviciul de Gardă al IP Hîncești a parvenit apelul telefonic, precum că într-o gospodărie din raionul Hîncești a fost depistat cadavrul unei femei în vârstă de 31 ani.

La fața locului s-au deplasat membrii grupei operative și de urmărire penală, medicul-legist pentru a documenta cazul.
Pe suprafața corpului, medicul legist a depistat o plagă de cuțit în regiunea toracică.

Din spusele martorilor, în ziua de 24 martie, femeia, împreună cu rudele sale și cu câțiva prieteni au servit alcool. Victima fiind în stare de ebrietate după un conflict verbal cu rudele, în scop de suicid s-a lovit cu un cuțit de bucătărie. Femeia a decedat pînă la sosirea ambulanței.
Cadavrul a fost îndreptat spre examinarea medico-legală în vederea stabilirii cauzei decesului.

Inspectoratul de Poliție Hîncești întreprinde acțiunile de constatare prevăzute de art. 273, 274 Cod de Procedură Penală al Republicii Moldova.

Citește mai departe

Sociale

ORHEI: Doi tineri riscă șapte ani de pușcărie, suspectați că au furat 60.000 de lei

Doi tineri cu vârsta de 25 de ani, originari din Orhei, au fost reținuți de polițiștii după ce au sustras 60 000 lei dintr-un automobil de serviciu. Vehiculul aparținea unei întreprinderi de prestarea a serviciilor de livrare a mărfii în mai multe magazine din țară.

Unul dintre suspecți este un fost angajat care a lucrat în funcție de șofer-expeditor. Potrivit poliției, totul s-a întâmplat la 5 martie, în jurul orei 12.30. Suspecții ar fi urmărit automobilul din satul Condrița până Malcoci, raionul Ialoveni.

În nomentul când șoferul a coborât din automobil și a intrat într-un magazin, fără a o încuia ușa, aceștia ar fi luat din mașină banii colectați de la magazine. Suspecții au fost identificați și reținuți pentru 72 de ore.

Polițiștii au reușit să recupereze o parte din banii furați, cealaltă fiind cheltuită de suspecți. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 7 ani de pușcărie.

echipa.md

 

 

 

 

Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ O femeie care se deplasa în baston, refuzată de șoferul unui microbuz din capitală

O femeie care se sprijinea într-un baston a fost refuzată de șoferul unui microbuz din capitală.

Din imginile video făcute publice pe o rețea de socializare se vede cum aceasta se deplasează cu greutate spre ușa microbuzului.

După câteva secunde de așteptare, șoferul a pornit autovehiculul și a plecat, lăsând-o pe femeie în strada.

jurnal.md

Citește mai departe

topul săptămânii