Rețele de socializare

Sociale

/FOTO/ Mii de angajați ai MAI sunt la datorie în sprijinul populației din zonele afectate de ninsoare și zăpezi

Astăzi, Prim-ministrul, Pavel Filip, a convocat ședința operativă în legătură cu starea nefavorabilă a vremii din ultimele două zile, în cadrul căreia a fost analizată situația actuală a drumurilor din țară și măsurile de intervenție necesare.

Astfel, premierul a solicitat subdiviziunilor MAI (poliție, salvatori, carabinieri, etc.) intervenție pentru a curăța drumurile, curțile blocurilor și a instituțiilor de menire socială din municipiul Chișinău.

La solicitarea IGSU, a poliției și locuitorilor capitalei, s-a decis acordarea de către Guvern a tehnicii speciale de curățire pe străzi și între blocuri în toate sectoarele capitalei.

Astfel, au fost formate echipe mixte (polițiști, carabinieri, militari, salvatori) care sunt antrenați la curățarea instituțiile publice (acoperișurilor, curți, etc). Polițiști, salvatori și carabinieri au intervenit în ultimele 24 de ore pe diferite drumuri înzăpezite și au acordat sprijin persoanelor aflate în dificultate.

Prioritatea poliției în orele următoare este acordarea sprijinului în deszăpezirea drumurilor și a căilor de acces între blocurile de locuit din capitală, curățarea acoperișurilor la spitale, școli și grădinițe.

La această oră, în capitală, se circulă controlat, echipajele de patrulare asigură buna desfășurare a tehnicii de deszăpezire. În capitală, timp de 24 de ore au avut loc 88 de accidente din numărul total de accidente de 126 pe țară. Suntem la datorie și acționăm pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Astfel, solicităm ajutorul și suportul cetățenilor ca aceștia să își parcheze automobilele astfel, încât să nu blocheze căile de acces a autospecialelor care sunt însoțite de mașinile de poliție pentru deszăpezirea străzilor.

Totodată, pe parbrizurile mașinilor care stau parcate și blochează căile de acces, INP plasează pliante cu solicitarea de a muta automobilul ca să se poată curăța porțiunea de drum.

Vă recomandăm să conduceți cu atenție și prudență și să respectați indicațiile sau recomandările polițiștilor din teren.
În caz de urgență, nu ezitați să sunați la numărul unic 112.

Sociale

Telenești: Un tânăr a băgat un bărbat în spital. L-a lovit cu toporul peste picioare.

Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost lovit de mai multe ori cu toporul peste genunchi de către un tânăr de 20 de ani. Incidentul a avut loc ieri, 17 ianuarie, în jurul orei 16:00, în localitatea Hereșeni, din raionul Telenești.Tânărul, împreună cu un alt bărbat, au venit în vizită la victimă, iar între ei s-a iscat un conflict. O vecină a chemat poliția.

Imagine simbol

Victima, un bărbat în vârstă de 54 de ani, se afla acasă, când în ospeție i-au venit doi consăteni în stare de ebrietatea, un bărbat de 48 de ani și un tânăr de 20 de ani. Gazda s-a luat la ceartă cu bărbatul de 48 de ani și i-a dat un pumn, iar în apărarea acestuia a sărit tânărul de 20 de ani, care a început a-l snopi în bătaie pe stăpânul casei.

Ulterior, acesta a găsit un topor sub patului bărbatului, cu care a lovit de mai multe ori gazda în regiunea genunchilor de la ambele picioare O vecină care a auzit gălăgie, a chemat poliția.

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că în urma conflictului, victima a fost transportată la Spitalul raional Telenești cu 6 plăgi la ambele picioare.

„Poliția s-a deplasat la fața locului, unde l-a reținut pe bărbatul de 48 de ani. Tânărul de 20 de ani a fugit, însă în prezent se efectuează toate măsurile de rigoare pentru a stabili locul aflării acestuia. Pe faptul dat a fost pornit un proces penal în cadrul căreia urmează a fi stabilite toate circumstanțele cazului. De asemenea, în urma expertizei medico-legale, va fi stabilit ce pedeapsă vor primi agresorii”, a precizat Bețivu.

deschide.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Pieton bătut de un șofer în stradă

Trecerile pentru pietoni devin din ce în ce mai periculoase. Pietonii nu doar că riscă să fie tamponați de mașini, uneori, aceștia sunt atacați chiar de șoferi.

Este și cazul unui bărbat de 55 de ani din capitală care a fost bătut, chiar în mijlocul străzii de către un conducător auto. Incidentul a avut loc în data de 21 decembrie, în jurul orei 15:00, la intersecția bulevardului Dacia cu strada Cuza Vodă, din sectorul Botanica. Bărbatul atacat ne-a contactat și ne-a relatat cum, după părerea lui, s-a întâmplat totul. Victima ne-a expediat și imaginile video de la fața locului.

Potrivit bărbatului, conflictul între ei a început după ce victima i-a făcut observații șoferului, care a staționat chiar pe zebră. Din imagini se vede cum victima bagă mâna prin geam și îi dă o palmă peste față șoferului, iar asta se pare că l-a înfuriat pe conducătorul auto. Bărbatul a coborât din automobil și i-a dat un pumn în față pietonului. Victima a căzut la pământ, iar când și-a revenit, șoferul plecase deja de la fața locului. Ulterior, bărbatul a fost dus la spital, unde a fost diagnosticat cu fractură la nas și comoție cerebrală. Acesta a depus o plângere la IP Botanica.

După ce șoferul implicat în conflict va fi identificat și audiat, polițiștii vor putea lua o decizie în acest caz. Totodată, pedeapsa conducătorului auto va fi stabilită în funcție de gravitatea leziunilor pe care le-a suferit victima.

echipa.md

Citește mai departe

Sociale

/FOTO/ Un moldovean a fost prins în Ucraina, în timp ce încerca să jefuiască o casă.

Un bărbat din Republica Moldova riscă să facă pușcărie în Ucraina, după ce a fost prins în timp ce încerca să jefuiască o casă.

Incidentul s-a produs pe 16 ianuarie, în orașul Melitopol din țara vecină. Potrivit unui comunicat plasat pe pagina oficială a Poliției din Ucraina, moldoveanul ar fi intrat prin geam, într-o casă privată, de unde intenționa să fure bani și lucruri de preț.

Ghinionul lui a fost ca locuința să fie dotată cu alarmă.

La fața locului s-a deplasat o echipă de polițiști care l-au reținut în flagrant pe moldovean. Ulterior s-a stabilit că acesta ar fi ieșit recent din locurile de detenție, iar de câteva luni de zile locuia în orașul Melitopol.

Poliția din Ucraina continuă investigarea cazului.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii