Rețele de socializare

Grave

/VIDEO/ O femeie din Criuleni a murit așteptând ambulanța. Ce spun rudele:

Un bărbat din Bălăbănești, Criuleni acuză medicii de neglijență. El susține că mătușa sa a decedat pentru că ambulanța a ajuns prea târziu, la o ora după ce a fost chemată.

Un bărbat din Bălăbănești, Criuleni acuză medicii de neglijență. El susține că mătușa sa a decedat pentru că ambulanța a ajuns prea târziu, la o ora după ce a fost chemată.

Reprezentantul ministerului Sănătății spune  a fost deschisă o anchetăde seriviciu în acest caz și  va reveni ulterior cu detalii.

Totul s-a întâmplat acum două săptămâni, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Sergiu susține  mătușa sa de 49 de ani pregătea micul dejun, când la un moment dat i s-a făcut rău și a căzut la podea.

Soțul femeii a chemat ambulanța din localitatea vecină, Dubăsarii Vechi, care se află la 10 km distanță.

„A fost dat un sunet la 112, la ambulanță, când ei au venit peste o oră și 25 de minutecând puteau  vină peste 10 minute. Când au venit deja nu mai era în viață”, povestește nepotul femeii.

Pentru  nu mai venea, Sergiu afirmă  a sunat și el de patru ori la ambulanță, dar nu a primit niciun răspuns.

„Pe tot parcursul, ea întreba dacă ambulanța vine. A vrut  trăiască.”

El susține  așa și nu a mai primit o explicație de la medici.

„Ei au venit, s-au uitat, au controlat, timp de vreo 7 minute au stat și au plecat. Nu am înțeles până la urmă care a fost motivul întârzierii. Nu au spus nici motivul decesului”.

Medicul de gardă din Dubăsarii Vechi a refuzat  ofere informații referitor la cazul dat.

Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății a spus  pe marginea cazului a fost deschisă o anchetă de serviciu.

Cristina Stratulat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății: „Când vor fi rezultatele anchetei, vom reveni o informație oficială pe siteul ministerului și al centrului național de asistență medicală prespitalicească.”

Rudele femeii ne-au spus  această a murit în urma unui stop cardiac. Ea lăsat în urmă doi copii, o fată și un băiat.

stiri.md

Grave

Un incendiu din raionul Glodeni a răpit viața a două persoane

Două persoane în vârstă de 71 și 74 de ani, și-au pierdut viața în urma unui incendiu, produs aseară în satul Camenca, raionul Glodeni.

Imagine simbol

Tragedia a avut loc joi, 17 decembrie, în jurul orei 20.30. La fața locului au intervenit două autospeciale pentru a nimici flăcările. În urma stingerii incendiului a fost depistat cadavrul unei femei în vârstă de 71 de ani. Ulterior a fost găsit și proprietarul casei în vârstă de 74 de ani, încă în viață. Acesta a decedat în drum spre spital.

Flăcările au nimicit 40 la sută din locuință. O cauză preliminară a incendiului este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei.

Cauza, circumstanțele, dar și prejudiciile materiale urmează a fi stabilite ulterior.

tvn.md

Citește mai departe

Grave

GROAZNIC: Un copil de nouă ani a murit, după ce fularul său s-a agățat de râșnița unei mori.

Un copil de 9 ani a decedat în urma unui incident tragic, produs în satul Mitoc, raionul Orhei.

Astăzi, ora 12:20, Poliția de la Orhei a fost sesizată despre producerea unui incident în satul Mitoc, unde la o moară improvizată, un minor de 9 ani a decedat.

Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit că minorul venise la moară împreună cu tatăl său, de 40 de ani, pentru a fărâmița produse agricole.

În timpul în care tatăl, punea producția în saci, copilul s-a aplecat să se uite la mecanismul de fărâmițare, astfel, un capăt al fularului de la gâtul acestuia a fost tras în interior și, lațul format a dus la leziuni în regiunea gâtului, care a și provocat decesul.

Poliția din Orhei documentează cazul pentru a stabili toate circumstanțele producerii incidentului.

Aducem sincere condoleanțe familiei copilului.

Citește mai departe

Grave

Noi detalii despre crima de la Soroca. Cum a fost comis atacul asupra celor doi bătrâni

Detalii privind atacul mişelesc de ieri-noapte asupra unui cuplu de la Bolboci, Soroca, soldat cu moartea soţiei. Cei doi bătrâni au fost legaţi şi bătuţi continuu, cu pumnii şi picioarele, cerându-li-se bani şi obiecte de valoare.

Surse din cadrul poliției de la Soroca, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, au declarat că în noaptea de 16 ianuarie, în jurul orei 02:00, mai multe persoane necunoscute, cu cagule pe cap, au bătut la ușa victimelor; iar după ce le-ar fi orbit cu o lanternă, au tăbărât peste cei doi bătrâni și au început să-i bată cu pumnii și picioarele, cerând de la aceștia bani.

Hoții au acoperit ferestrele casei cu plapume găsite în locuință, apoi l-au legat pe bărbat cu un cablu electric de picioare, iar soției sale i-au legat mâinile cu o pereche de colanți de un calorifer.

Din motiv că victimele strigau după ajutor, hoții le-au bătut cu bestialitate, asta în timp ce răscoleau prin casă în căutare de bani.

Sursele menționate mai sus nu au putut să ne comunice despre câți bani au furat hoții din casa victimelor, dar nici dacă a fost identificat vreun suspect.

Reamintim că, în dimineața zilei de ieri, 17 ianuarie, o bătrână de 74 de ani a fost găsită a fără suflare în locuința sa de la Bolboci, Soroca, în timp ce soţul ei, de 75 de ani, era legat.

deschide.md

Citește mai departe

topul săptămânii