Rețele de socializare

Grave

/VIDEO/ O femeie din Criuleni a murit așteptând ambulanța. Ce spun rudele:

Un bărbat din Bălăbănești, Criuleni acuză medicii de neglijență. El susține că mătușa sa a decedat pentru că ambulanța a ajuns prea târziu, la o ora după ce a fost chemată.

Un bărbat din Bălăbănești, Criuleni acuză medicii de neglijență. El susține că mătușa sa a decedat pentru că ambulanța a ajuns prea târziu, la o ora după ce a fost chemată.

Reprezentantul ministerului Sănătății spune  a fost deschisă o anchetăde seriviciu în acest caz și  va reveni ulterior cu detalii.

Totul s-a întâmplat acum două săptămâni, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Sergiu susține  mătușa sa de 49 de ani pregătea micul dejun, când la un moment dat i s-a făcut rău și a căzut la podea.

Soțul femeii a chemat ambulanța din localitatea vecină, Dubăsarii Vechi, care se află la 10 km distanță.

„A fost dat un sunet la 112, la ambulanță, când ei au venit peste o oră și 25 de minutecând puteau  vină peste 10 minute. Când au venit deja nu mai era în viață”, povestește nepotul femeii.

Pentru  nu mai venea, Sergiu afirmă  a sunat și el de patru ori la ambulanță, dar nu a primit niciun răspuns.

„Pe tot parcursul, ea întreba dacă ambulanța vine. A vrut  trăiască.”

El susține  așa și nu a mai primit o explicație de la medici.

„Ei au venit, s-au uitat, au controlat, timp de vreo 7 minute au stat și au plecat. Nu am înțeles până la urmă care a fost motivul întârzierii. Nu au spus nici motivul decesului”.

Medicul de gardă din Dubăsarii Vechi a refuzat  ofere informații referitor la cazul dat.

Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății a spus  pe marginea cazului a fost deschisă o anchetă de serviciu.

Cristina Stratulat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății: „Când vor fi rezultatele anchetei, vom reveni o informație oficială pe siteul ministerului și al centrului național de asistență medicală prespitalicească.”

Rudele femeii ne-au spus  această a murit în urma unui stop cardiac. Ea lăsat în urmă doi copii, o fată și un băiat.

stiri.md

Ediție TV

/VIDEO/ Băiețelul de șapte ani, găsit mort

Băieţelul de ȘAPTE ani din oraşul Ialoveni, dat dispărut, a fost găsit mort. Corpul neînsufleţit al micuțului a fost găsit într-o fântână, în apropiere de casă. Potrivit poliției, băiețelul a ieşit din casă în seara de 24 martie, aproximativ la ora 19.50, fără să anunţe pe cineva şi nu s-a mai întors.

Părinţii au alertat imediat poliţia, care au pornit căutările alături de carabinieri, salvatori şi localnici. În dimineața de 25 martie au fost reluate căutările. În jurul orei 12:30, copilul a fost depistat într-o fântână.

Băiețelul suferea de autism. Deocamdată nu se cunoaște cum s-a întâmplat totul.

Pe acest caz a fost pornit un proces penal, iar oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanţele producerii tragediei. 

echipa.md

 

Citește mai departe

Grave

Alcoolemie penală la Ștefan Vodă. Un bărbat i-a tăiat un deget de la picior iubitei sale și l-a aruncat în sobă.

Ceartă cu final nefericit la Ștefan Vodă. Un bărbat și-a luat concubina la bătaie, după care i-a tăiat degetul de la picior cu o foarfecă de croitorie.

Ofițerul de presă de la IP Ialoveni a declarat că poliția a fost anunțată pe 24 martie, de către mama victimei.

Deplasându-se la fața locului poliția a stabilit că femeia de 35 ani împreună cu concubinul ei de 53 ani, locuiau în s. Olănești r. Ștefan Vodă, la domiciliul concubinului. La 23 martie 2019, aceștia ar fi consumat împreună băuturi alcoolice și ulterior între ei s-ar fi iscat un conflict. Conflictul a continuat cu aplicarea violenței din partea bărbatului, care și-ar fi lovit concubina cu mîinile, dar și cu un lemn peste tot corpul. Aproximativ pe la ora 02.00 acesta i-ar fi tăiat degetul mare de la picior cu o foarfecă și l-a aruncat în sobă.

Femeia de 35 ani a povestit incidentul în dimineața zilei de 24 martie unei vecine, care ulterior a anunțat-o pe mama acesteia, locuitoare a s. Antonești.

Cei doi concubini au împreună doi copii care sunt crescuți și educați de bunica, mama femeii, din motiv că părinții sunt decăzuți din drepturi părintești.

Pe cazul dat a fost pornită cauză penală conform art. 201 CP al RM, violență în familie.

Bărbatul bănuit în săvârșirea infracțiunii este reținut pentru 72 ore.

Dacă va fi găsit vinovat acesta ar risca până la 6 ani privațiune de libertate.

Citește mai departe

Grave

Incendiu la Ungheni: Un bărbat de 48 de ani a murit, ucis de o țigară nestinsă.

Un bărbat de 48 de ani din Ungheni a fost găsit mrot, în locuința sa, cuprinsp de flăcări. Focul a izbucnit de la o țigară nestinsă. Totul s-a întâmplat astăzi, puțin după ora 14.00, într-o gospodăriedin satul Cornești.

imagine simbol

Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IP Ungheni, Cristina Vicol a declarat că la fața locului s-a deplasat grupul de urmărire penală a IP Ungheni, dar și un echipaj a pompieri.

În urma măsurilor de stingere a incendiului s-a stabilit faptul că, în dormitorul apartamentului pe pat, a fost depistat cadavrul proprietarului care s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

Incendiul a fost localizat, cauza preventivă a izbucnirii incendiului este neatenţia cu focul din partea proprietarului(a fumat în apartament). Bărbatul locuia de unul singur, neangajat în cîmpul muncii, făcea abuz de alcool.

Alte persoane nu au avut de suferit. Grupul de urmărire penală la moment întreprind măsurile ce se impun, la fața locului, urmînd ca după lichidarea completă a incendiului, cadavrul să fie îndreptat la spitalul raional Călărași pentru efectuarea examinării medico legale și stabilirea cauzei decesului.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii