Rețele de socializare

Moldova

Cruzime greu de imaginat din partea unui tată. Acesta și-a bătut crunt feciorii minori.

Cruzime fără margini. Un tată și-a bătut cu bestialitate cei doi feciori ai săi, până când unul dintre aceștia a ajuns la spital.

Publicat

Acesta le-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii, dar și cu un fir de sârmă. Motivul pentru care tatăl a recurs la un asemenea gest ar fi faptul că  fiul mai mare nu frecventează orele la gimnaziu. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Așa a ajuns la spital băiatul în vârstă de 13 ani, ai cărui spate este plin de leziuni, iar chipul desfigurat. Acesta ne-a mărturisit că nu este pentru prima dată când este bătut de propriul tată. Băiatul spune că timp de o oră a suportat un adevărat calvar. Acum acesta este internat la Spitalul Raional.

 Eu am venit de la școală, m-am dus la bunica și m-am dus la un om să tai lemne și tata m-a chemat acasă să tai lemne ca să facem focul. Dar el ne-a mințit și ne-a chemat în casă și a început să ne bată. De la școală a auzit că nu ascultăm, ne jucăm la telefon la lecții. Am încercat să ies afară să fug de el, dar nu mi-a dat voie,” a mărturisit băiatul.


Deși nu poartă nici o vină, nemilos, tatăl, și-a descărcat nervii și pe fratele mai mic, care ne-a spus că îi era frică să strige după ajutor.  

 „Pe dânsul îl bătea mai mult cu pumnii, cu picioarele, cu palma. Nu, de ce ? Avea să ne bată mai tare,” a spus fratele băiatului.

Mama copiilor povestește cu lacrimi în ochi despre cele întâmplate. Femeia afirmă că loviturile au fost atât de dure întrucât  draperiile erau pline de sânge.


„Eu întorcându-mă de la Nisporeni, când am intrat în verandă, băiatul al doilea stătea în picioare, perdelele le văd numai sânge și îl întreb deodată ce s-a întâmplat? Mă duc la bucătărie, nu aveți idee cum l-am găsit pe cel mai mare, îi straniu de tot cât de tare este bătut,” a povestit mama copiilor.

Bunica copiilor a rămas îngrozită de starea copiilor. Deși recunoaște că fapta feciorului său nu are nici un gram de justificare, femeia spune că de vină este dirigintele nepotului.

„M-a sunat pe mine tatăl lor să-i trimit acasă că a adus niște lemne, să le taie copii, căci vine mama lor de la raion și să fie cald în casă. Eu mai departe nu știu ce s-a întâmplat. Și când a venit nora de la Nisporeni și când i-a văzut bătuți, m-a chemat pe mine acolo acasă la dânșii și când m-am dus, într-adevăr în șoc am fost. Asta-i culmea, asta-i culmea, tot de la dirigintele lui Anatolie,” a menționat bunica copiilor.

Cazul este investigat de oamenii legii.


„S-a stabilit că tatăl recent revenind de la muncă sezonieră din România, aflase că copiii săi minori nu frecventează gimnaziul din localitate, nu se pregătesc de ore, fumează țigări cu conținut de tutun. Lovindu-i cu un fir din sârmă pe spate, iar peste față cu palmele. Urmează ca medicul legist să aprecieze gradul leziunilor corporale, acesta riscă să fie tras la răspundere,” a comunicat șeful sectorului nr. 4, Vasile Ciobanu.

Acum tatăl celor doi copii riscă 15 zile de arest, dosar penal sau chiar șase ani de pușcărie.


canal2.md

Moldova

Accident de groază la Căușeni: Cel puțin o persoană a decedat după ce un autobuz s-a tamponat cu o mașină

Cel puțin o persoană a decedat în urma unui accident, produs în apropiere de Căușeni.

Publicat

Un autobuz s-a lovit cu o mașină, scrie new.tv

La fata locului au intervenit 8 ambulanțe.

Iar Studio-L scrie că în autocar se aflau circa 50 de persoane, toți de la Muzeul Național de Istorie, veniți în excursie în raionul Căușeni să viziteze mai multe mănăstiri.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Descoperire tragică la Ștefan Vodă: Bărbatul căutat de 3 zile de poliție și rude, găsit strangulat

Și-ar fi pus capăt zilelor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani din raionul Ștefan Vodă, care pe 23 aprilie a dispărut fără veste a fost găsit strangulat într-o pădure, la 3 kilometri de propria casă.

Publicat

Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața de 26 aprilie, iar despre tragedie au fost anunțate și rudele bărbatului care-l anunțase în căutare. Amintim că pe 23 aprilie, bărbatul a plecat de acasă, din satul Feștelița, fără să anunțe pe cineva și nu a mai revenit.

Apropiații bărbatului s-au adresat la poliție după ajutor, iar oamenii legii au dat anunțuri inclusiv în presă, pentru a găsi bărbatul.

Din nefericire, când a fost depistat, viața lui nu mai putea fi salvată.


Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar dacă se va confirma versiunea de suicid, oamenii legii vor trebui să constate ce l-ar fi făcut pe bărbat să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Cât costă eliberarea de armată în nordul țării? CNA a aflat „tarifele” de la un militar reținut pentru trafic de influență

Pentru 1.400 de euro era gata să scape un tânăr de înrolarea în armată. Un militar din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA în momentul când primea mită.

Publicat

Suspectul activează la Centrul Militar Teritorial Bălți și l-ar fi convins pe un tânăr că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar de la Edineț și că i-ar putea convinge să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, până când beneficiarul va împlini vârsta limită de 27 ani, cu eliberarea ulterioară a livretul militar.

Pentru acest favor, militarul ar fi cerut suma de 14.000 de euro. Se pare că tânărul a denunțat propunerea suspectului la CNA. Pe 25 decembrie, fără a bănui ceva, militarul s-a întâlnit cu tânărul în cauză pentru a prelua banii, însă a fost reținut în flagrant.

În prezent, el se află în izolatorul de detenție provizorie unde a fost închis pentru 72 de ore.


Procurorii din Bălți conduc urmărirea penală, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, suspectul riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii