Rețele de socializare

Grave

Poliția a reținut un suspect în cazul omorului jurnalistei din Bulgaria. Ar fi vorba de un bărbat din R. Moldova

Suspectul reținut de autoritățile bulgare în cazul uciderii ziaristei bulgare Viktoria Marinova ar fi un „cetățean român cu pașaport din Moldova”, anunță agenția de știri AP, citată de hotnews.ro, care precizează că nu este vorba de o informație confirmată oficial.

Cu puțin timp înainte, poliția anunțase reținerea unui suspect în cazul uciderii ziaristei Victoria Marinova, în vârstă de 30 de ani, care a fost asasinată în localitatea bulgară Ruse în weekendul trecut, transmite Reuters, care citează surse guvernamentale.

„Putem spune că este un suspect reținut”, a spus sursa, fără a detalia.

Potrivit cotidianului Dnevnik, citat de topsky.sk, ziarista a fost bătută și violată înainte de a fi ucisă.

Corpul ei a fost găsit într-o zonă greu accesibilă, în niște tufișuri, lângă Dunăre. Potrivit primelor elemente ale anchetei, ziarista a fost strânsă de gât.

Un procuror local, Gheorgi Gheorgiev, a declarat că au fost furate telefonul mobil al victimei, cheile de la mașină, ochelarii și o parte din haine.

Gheorgiev a declarat că sunt avute în vedere câteva ipoteze, pentru a se stabili dacă este vorba despre un atac la întâmplare sau o crimă legată de munca ziaristei. Acesta a refuzat să răspundă dacă există semne de violențe sexuale.

Site-ul de știri Rusemedia.bg, citat de Europa Liberă, scrie că este posibil ca Marinova să fi făcut jogging la momentul atacului, în condițiile în care se antrena pentru o cursă.

Reporter cu experiență vastă în televiziune, Marinova a fost mai mulți ani gazda unei emisiuni de lifestyle și se afla în echipa de conducere a TVN.

Cu câteva luni în urmă, devenise gazda unei emisiuni de investigații intitulate Detector. Una dintre cele mai recente emisiuni a difuzat interviuri legate de fraudarea unor fonduri europene de către companii private.

unimedia.info

Ediție TV

/VIDEO/ A ars de viu în propria locuință

Un incendiu a luat viața unui bărbat de 59 de ani. Victima a ars de vie în apartamentul în care locuia.

Tragedia s-a întâmplat în noaptea de 18 octombrie, puțin după miezul nopții într-un bloc de locuit din sectorul Râșcani al capitalei.

Potrivit pompierilor, apelul la 112 a fost făcut de către vecini.

Deocamdată nu este clar de la ce a pornit focul și de ce bărbatul nu a reușit să se salveze. Despre caz a fost anunțată și poliția, care împreună cu angajații IGSU urmează să stabilească toate circumstanțele.

echipa.md

 

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Uciși de o sobă defectă

Sobele defecte au început să facă, din nou, victime. Un cuplu din Cimișlia, soțul de 66 de ani și soția de 64 de ani, au fost găsiți morți în propria locuință.

Cadavrele celor doi au fost depistate de către vecini în dimineața de 18 octombrie, în casa lor din satul Munteni. Speriați, vecinii au făcut apel la 112, iar la fața locului au venit polițiștii și salvatorii.

Potrivit pompierilor, victimele au inhalat gazul toxic emanat de soba defectă.

LILIANA PUȘCAȘU, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ AL MAI:

Potrivit primelor investigații se presupune că oamenii au murit după ce au utilizat soba din casă. Expertiza medico-legală urmează să stabilească dacă oamenii au fost răpuși de monoxidul de carbon emanat de la sobă. 

Pompierii, dar și polițiștii din Cimișlia urmează să stabilească circumstanțele exacte în care au decedat cei doi soți.

echipa.md

Citește mai departe

Grave

GROAZNIC: Și-ar fi înjunghiat mortal vecinul pentru o sticlă de vodkă

Și-a recunoscut vina. Un bărbat de 42 de ani din satul Carmanova, Grigoriopol, s-a adresat la milițienii din regiune, pe 17 octombrie, pentru a se autodenunța. Bărbatul ar fi recunoscut că și-a ucis un vecin de 72 de ani.

Potrivit suspectului, în noaptea de 11 octombrie, fiind beat, s-a dus să-și viziteze prietenul. La un moment dat, între ei s-ar fi iscat o ceartă, iar suspectul ar fi luat un cuțit și i-ar fi aplicat victimei 14 lovituri.

Ulterior acesta ar fi căutat prin toată casa bani, iar din cele 25 de ruble transnistrene pe care le-a găsit și-ar fi cumpărat o sticlă de vodkă.

Cadavrul bărbatului a fost depistat a doua zi dimineață, de către asistentul social. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă să fie pedepsit pentru omor.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii