Rețele de socializare

Grave

Poliția a reținut un suspect în cazul omorului jurnalistei din Bulgaria. Ar fi vorba de un bărbat din R. Moldova

Suspectul reținut de autoritățile bulgare în cazul uciderii ziaristei bulgare Viktoria Marinova ar fi un „cetățean român cu pașaport din Moldova”, anunță agenția de știri AP, citată de hotnews.ro, care precizează că nu este vorba de o informație confirmată oficial.

Cu puțin timp înainte, poliția anunțase reținerea unui suspect în cazul uciderii ziaristei Victoria Marinova, în vârstă de 30 de ani, care a fost asasinată în localitatea bulgară Ruse în weekendul trecut, transmite Reuters, care citează surse guvernamentale.

„Putem spune că este un suspect reținut”, a spus sursa, fără a detalia.

Potrivit cotidianului Dnevnik, citat de topsky.sk, ziarista a fost bătută și violată înainte de a fi ucisă.

Corpul ei a fost găsit într-o zonă greu accesibilă, în niște tufișuri, lângă Dunăre. Potrivit primelor elemente ale anchetei, ziarista a fost strânsă de gât.

Un procuror local, Gheorgi Gheorgiev, a declarat că au fost furate telefonul mobil al victimei, cheile de la mașină, ochelarii și o parte din haine.

Gheorgiev a declarat că sunt avute în vedere câteva ipoteze, pentru a se stabili dacă este vorba despre un atac la întâmplare sau o crimă legată de munca ziaristei. Acesta a refuzat să răspundă dacă există semne de violențe sexuale.

Site-ul de știri Rusemedia.bg, citat de Europa Liberă, scrie că este posibil ca Marinova să fi făcut jogging la momentul atacului, în condițiile în care se antrena pentru o cursă.

Reporter cu experiență vastă în televiziune, Marinova a fost mai mulți ani gazda unei emisiuni de lifestyle și se afla în echipa de conducere a TVN.

Cu câteva luni în urmă, devenise gazda unei emisiuni de investigații intitulate Detector. Una dintre cele mai recente emisiuni a difuzat interviuri legate de fraudarea unor fonduri europene de către companii private.

unimedia.info

Grave

/FOTO/ O femeie de 67 de ani a ars de vie de propria casă

Sobele defecte au mai răpus o viață. O femeie de 67 de ani a ars de vie în propria locuință. S-a întâmplat în seara de 13 decembrie, puțin după ora 20:30 de minute, într-o gospodărie din satul Horești, Ialoveni.

Potrivit pompierilor, o femeie a făcut apel la 112 și a anunțat că arde locuința vecinei sale. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri, poliția, dar și o ambulanță.

În timp ce lichidau flăcările, salvatorii au găsit cadavrul carbonizat al proprietarei casei, în una dintre odăi. Pompierii au luptat mai bine de două ore cu focul, care a reușit să distrugă 80 de m2 din locuință. Preliminar, incendiul ar fi pornit de la soba defectă din casă.

Toate circumstanțele urmează să fie stabilite de către specialiști.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Crima de la Vișniovca

Polițiștii au reținut doi suspecți în cazul femeii omorâte din satul Vișniovca, Cantemir. Este vorba despre un minor în vârstă de 14 ani și un tânăr de 18 ani, originari din aceeași localitate cu victima.

Adolescentul de 18 ani a fost încătușat în capitală, în seara de 12 decembrie, de către ofițerii INI. Potrivit oamenilor legii, aceștia ar fi omorât femeia după ce ar fi furat pachete de țigări, ciocolate, biscuiți, cafea, gume de mestecat, dar și alte produse alimentare din magazinul victimei.

Potrivit poliției, principalul suspect este tânărul de 18 ani, care ar fi lovit-o pe femeie, după ce aceasta l-ar fi recunoscut.

Amintim că, tragedia s-a produs în dimineața de 11 decembrie. Cadavrul femeii a fost depistat de către o vecină, care a fost sunată de fiica victimei, după ce mama acesteia n-a mai răspuns la telefon. Veniți la fața locului, poliția a constatat că femeia a murit după ce a fost lovită de mai multe ori cu o rangă de metal în cap. Victima era o femeie de afaceri din localitate și era proprietara unui magazin. Poliția a mai precizat că din casa victimei nu s-a furat nimic. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă detenție pe viață.

echipa.md

Citește mai departe

Grave

UPDATE: Au fost reținuți suspecții omorului de la Cantemir. Unul dintre suspecți are 14 ani

UN minor de 14 ani și un adolescent de 18 ani au fost reținuți recent, de ofițerii INI, suspectați că ar fi omorât-o pe femeia de 68 de ani din satul Vișniovca, Cantemir.

Imagine simbol

Informația a fost confirmată pentru echipa 902 de către șeful INI, Ion Iachimov.

Potrivit sursei, minorul de 14 ani a fost reținut chiar în localitatea unde s-a produs crima, iar celălalt suspect, pe o  stradă din Chișinău.

În prezent, aceștia sunt audiați de către forțele de ordine.

Amintim că trupul neînsuflețit al femeii de 68 de ani a fost găsit pe 11 decembrie, la ea acasă. Femeia avea o mulțime de răni, provocate cu o rangă metalică. Victima era proprietara unui magazin din localitate.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii