Rețele de socializare

Moldova

ATENȚIE ȘOFERI! Din luna mai, pe traseele naționale vor fi activizate camere de supraveghere

Publicat

Din luna mai, urmează să fie activizate următoarele mai multe camere de supraveghere a traficului rutier din țară, transmite Telegraph.MD.

Camerele vor fi activate în următoarele localități:

– s. Peresecina, r-nul Orhei,
– s. Step-Soci, r-nul Orhei,
– s. Pelivan, r-nul Orhei, R6,
– s. Chetrosu, r-nul Anenii Noi,
– loc. Todirești, r-nul Anenii Noi,
– s. Țînțăreni, r-nul Anenii Noi,
– or. Anenii Noi, R30,
– or. Ungheni,
– loc. Romanovca, r-nul Ungheni, R1,
– loc. Gherman, r-nul Ungheni,
– s. Leușeni, r-nul Hîncești,
– s. Bozieni, r-nul Hîncești
– s. Hănăsenii Noi, r-nul Leova,
– s. Gotești, r-nul Cantemir,
– s. Cicur-Mingir, r-nul Cimișlia,
– s. Măgdăcești, r-nul Criuleni,
– loc. Ratuș, r-nul Criuleni,
– or. Ialoveni.


Moldova

Sărbători pascale cu iz de alcool: 55 de șoferi prinși băuți la volane, unii întrecând norma de aproape 10 ori

De sărbători, s-au încumetat să încalce legea. 55 de șoferi au fost prinși în zilele de sâmbătă și duminică băuți la volane.

Publicat

Unul dintre cazuri a avut loc în satul Ciulucani din raionul Telenești. Acolo, un șofer de 29 de ani avea în aerul expirat o concentrație de alcool de 1,41 mg/l. Un alt bărbat de 53 de ani, a fost stopat în aproprierea satului Șișcani, raionul Nisporeni. Acesta conducea o mașină, deși avea o concentrație de 1,29 mg/l vapori de alcool. Un alt șofer băut a fost prins pe strada Ștefan cel Mare din orașul Nisporeni, cu o concentrație de alcool de 1,04 mg/l alcool în aerul expirat.

Încă doi tineri, ambii de câte 20 de ani au fost stopați în satul Recea din raionul Strășeni, unui conducea o motocicletă, având o concentrație de alcool de 0,49 mg/l în aerul expirat. Celălalt se deplasa cu un automobil, deși avea în aer 0,39 mg/l de alcool în aerul expirat. În toate cazurile, vehiculele au fost ridicate și transportate la parcarea specială, iar conducătorii auto sunt documentați penal sau contravențional.

Oamenii legii menționează că pe lângă conducători băuți, în weekend au fost documentați și peste 1500 de vitezomani. Cu sancțiuni s-au ales și circa 600 de șoferi care au ignorat indicatoarele rutiere, 119 nu aveau cuplate centurile de siguranță, iar alți peste 400 oprit unitatea de transport în locuri interzise.



Citește mai departe

Moldova

Ocupație criminală: Un tânăr este suspectat de plasarea drogurilor în ascunzișuri

Ar fi plasat droguri în ascunzișuri, iar pentru asta riscă ani de pușcărie. Un tânăr de 23 de ani a fost prins de polițiștii capitalei și este cercetat penal pentru  circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Publicat

În timpul reținerii, oamenii legii au găsit asupra tânărului 41 de pachețele în interiorul cărora se afla o substanță care se presupune a fi drog.

Ulterior, polițiștii au găsit acasă la suspect cântare și pachețele de tip zip-lock destinate ambalării drogurilor. Acestea au fost ridicate și expediate la Centrul tehnico- criminalistic pentru expertiză.

În timpul interogării, tânărul a recunoscut că era responsabil de plasarea drogurilor în ascunzișuri. Acesta este cercetat penal, iar pentru fapta sa riscă pușcărie de la 7 la 15 ani.



Citește mai departe

Moldova

Biciclist de 12 ani, spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni. Momentul impactului

Un biciclist de 12 ani a ajuns la spital după ce o mașină a dat peste el. Totul a avut loc pe 6 mai, după ora 19.00, pe bulevardul Dacia, în apropiere de intersecția cu strada Hristo Botev, în sectorul Botanica al capitalei.

Publicat

Momentul impactului a fost surprins de o cameră de bord. În imagini se vede cum copilul s-a angajat să traverseze strada la o trecere de pietoni, însă fără a coborî de pe bicicletă,  așa cum spune regula, și avea și viteză excesivă.

Prin urmare, unul dintre șoferi nu a reușit să observe biciclistul și l-a luat pe capotă. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic a declarat că la volanul vehiculului se afla o șoferiță în vârstă de 24 de ani.

La fața locului au venit și medicii cu ambulanța, iar biciclistul de 12 ani a fost dus la spitalul de clinic municipal pentru copii Valentin Ignatenco, pentru investigații medicale.


În context, oamenii legii îndeamnă repetat părinții să nu-și lase copiii să se plimbe cu bicicletele pe șosele, să-i supravegheze mereu atunci când sunt la plimbare și să-i învețe, că atunci când trebuie să traverseze strada este obligatoriu să coboare de pe bicicletă și să traverseze pe jos, ducând-o de ghidon.


Citește mai departe

topul săptămânii