Rețele de socializare

Moldova

În Moldova și Ucraina, au fost confiscate peste 20 de servere ale unui magazin online de pe darknet

DarkMarket era specializat în comerțul ilegal – în special droguri, precum și bani falși, date furate ale cardurilor de credit, cartele SIM anonime sau viruși de computer.

Publicat

Autoritățile germane au închis, se pare că, cea mai mare piață din lume de pe darknet (sectorul ascuns al internetului) numit DarkMarket și au închis serverele sale.

Presupusul operator, un australian de 34 de ani, a fost arestat, iar în Moldova și Ucraina au fost confiscate peste 20 de servere.

Potrivit procuraturii ermane, DarkMarket era specializat în comerț ilegal – în principal droguri, precum și bani contrafăcuți, date furate ale cardurilor de credit, cărți SIM anonime sau viruși de computer. Serviciile sale au fost utilizate de aproximativ o jumătate de milion de persoane, cel puțin 320 de mii de tranzacții comerciale au fost încheiate prin DarkMarket. Vânzătorii și cumpărătorii au folosit, cel mai probabil, criptomonedele Monero și Bitcoin, iar suma totală a tranzacțiilor este de peste 140 de milioane de euro.


Ancheta s-a îndreptat către DarkMarket, studiind cazul „Cyberbunker” – un centru subteran de servicii pentru deservirea site-urilor ilegale într-un fost buncăr militar din vestul Germaniei. Procesul a opt suspecți – inclusiv patru cetățeni olandezi, trei cetățeni germani și un cetățean bulgar – a început în octombrie 2020 la Trier.

Autoritățile germane de anchetă au colaborat cu colegi din SUA, Australia, Marea Britanie, Danemarca, Elveția, Ucraina și Moldova. Europol a fost responsabil pentru coordonarea acțiunilor lor.


Advertisement

Ediție TV

Sîngerei: Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. Pasagera acestuia a ajuns la spital.

Accident cu sfârșit tragic în raionul Sîngerei. Un tânăr de 24 de ani a murit în circumstanțe dramatice, după ce a pierdut controlul motocicletei pe care o conducea.

Publicat

Accidentul s-a produs în seara zilei de 1 mai în localitatea Țîpletești, raionul Sîngerei. Potrivit datelor preliminare, motociclistul de 24 de ani, împreună cu o pasageră de 20 de ani, s-ar fi deplasat prin localitate, iar la un moment dat, într-o curbă periculoasă, ar fi pierdut controlul ghidonului și s-ar fi tamponat cu putere într-un obstacol de pe marginea drumului.

În urma coliziunii, cei doi tineri au fost transportați de urgență la Spitalul Clinic municipal Bălți de către un echipaj de ambulanță, însă din nefericire motociclistul a decedat în drum spre spital.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs tragicul accident.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

A ieșit cu tot cu poartă: Un tânăr ar fi furat o mașină ziua în amiaza mare dintr-o parcare subterană 

Publicat

Un bărbat ar fi răpit o mașină din subterana și ar fi fugit cu ea, distrugând în calea sa și poarta de acces în parcare. Totul s-a petrecut în sectorul Ciocana al capitalei, iar la scurt timp după incident polițiștii l-au reținut pe făptaș. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 23 de ani din capitală, anterior cercetat penal pentru diverse infracțiuni.

Poliția a fost sesizată despre dispariția mașinii de către proprietarul acesteia, un bărbat de 46 de ani. Acesta le-a spus polițiștilor că automobilul a fost furat ziua în amiaza mare din parcarea subterană. Potrivit proprietarului, autoturismul ar valora 60 de mii de euro.

În cele din urmă, mașina a fost depistată în apropierea raionului Strășeni, fiind accidentat.


Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru jaf, iar suspectul arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă de la 5 la 7 ani de pușcărie.


Citește mai departe

Moldova

Contrabandă cu valută: 100.000 de dolari americani, găsiți ascunși în treapta unui autocar ce venea din Odesa

Contrabandă cu valută în postul vamal Palanca. Șoferul unui autocar ce revenea din Odesa, Ucraina, a încercat să aducă ilegal în țara noastră suma de 100.000 de dolari.

Publicat

Totul a ieșit la iveală după ce ofițerii vamali au decis să supună vehiculul unui control minuțios. Astfel, în una din treptele autocarului au fost găsite mai multe pungi cu dolari, ascunse sub niște acte.

În valută națională, suma de dolari depistată se echivalează cu aproape 2.000.000 de lei moldovenești.

Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal. Iar șoferul, în vârstă de peste 50 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore.


Urmărirea penală continuă, iar forțele de ordine urmează să stabilească proveniența, dar și destinația acestor bani. Totodată, urmează a fi investigată și o eventuală implicare a altor persoane în tentativa de contrabandă.

 


Citește mai departe

topul săptămânii