Rețele de socializare

Moldova

Dosarul fetiței care a fost omorâtă de dădacă ucraineană a ajuns în instanță (VIDEO)

La ședința de judecată unde a fost audiat cazul omorului lui Yasmin, fetița de un an care a fost ucisă la o grădiniță din Israel, s-a început un conflict între acuzată – dădaca de la grădiniță Inna Skibenko și părinții fetei, moldovenii Dorina și Vladimir Vinta, scrie vesty.co.il.

Publicat

După ce Skibenko a fost acuzată de uciderea lui Yasmin și de violența împotriva altor copii, Dorina Vinta, mama fetei, a strigat: „Privește-mă în ochi!” Și apoi a izbucnit în lacrimi și a spus: „Nu mă poate privi în ochi”. Vladimir, tatăl fetei, s-a adresat lui Skibenko cu cuvintele: „Să mori în închisoare”

Menționăm că, părinții lui Yasmine au depus și o acțiune civilă împotriva Innei Skobenko, cu o cerere de despăgubire de două milioane de sicli (adică peste nouă milioane de lei)

Vladimir Misiuk, care reprezintă interesele părinților fetei, a declarat: „Dorina și Vladimir s-au temut foarte mult că toată istoria se va uita imediat după înmormântarea fiicei lor, le era teamă că nimeni nu va fi tras la răspundere pentru moartea lui Yasmin, ca și în cazul altor 11 copii care au murit în grădinițe”.


„Părinții se află într-o stare psihică foarte dificilă”, a adăugat avocatul, „nu aș dori ca nimeni să treacă prin ceea ce se confruntă ei acum”. Singura mângâiere este schimbarea dramatică a atitudinii față de problema siguranței copiilor, care are loc acum în Israel. „La Vladimir și Dorina se adresează sute de oameni care doresc să împartă cu ei durerea”.

În rechizitoriul, care a fost prezentat instanței în numele procuraturii de către avocatul Meital Ilan, se spune că Inna Skibenko, de 23 de ani, a ucis-o pe Yasmin, acoperind-o cu o plapumă și blocându-i accesul la aer. De asemenea, ea este acuzată de alte opt cazuri de batjocură crudă asupra altor opt copii: i-a bătut de podea, i-a aruncat și scuturat, i-a lovit, târât pe podea, i-a acoperit cu pături sau le-a pus o găleată în cap.

„Acuzata a lucrat ca dădacă în grădinița din Petah Tikva în perioada 2016-2018 și se ocupa cu copii cu vârste cuprinse între trei luni și un an și jumătate”, a spus procurorul. „În această perioadă, a abuzat copiii în diverse forme: îi arunca în aer, scutura și lovi …Abuzurile au devenit o rutină pentru ea”.


În ceea ce privește povestea cu Yasmin, rechizitoriul spune că mai întâi acuzata a ridicat-o de mâna în aer, a scuturat-o o perioadă, apoi a aruncat-o pe saltea lângă un alt copil. Apoi a acoperit ambii copiii cu o plapumă groasă, a înfășurat-o în jurul lor și s-a așezat peste ei. În același timp, inculpata stătea cu telefonul în mână.

Copiii acoperiți au încercat să iasă afară, dar, ca răspuns la mișcările lor, dădaca s-a lăsat și mai mult peste ei, fără a le permite să-și scoată capul de sub pătură. În plus, ea a învelit și mai mult capetele copiilor cu o pătură, fără să lase loc pentru aer. În tot acest timp ea a continuat să privească în telefon cu căști în urechi.

Doar după 10 minute dădaca s-a sculat de pe salteaua, pe care ea stătea peste copii și a dat la o parte pătura. Văzând că Yasmin nu reacționează, acuzata i-a acoperit-o din nou cu pătura și și-a concentrat atenția din nou în telefonul mobil. În această stare, copilul a stat o oră și 50 de minute, până când fata deja fără semne de viață a fost găsit de către o altă bona.


În învinuire se menționează că, circumstanțele crimei au fost extrem de crude. Potrivit rezultatelor examenului medicului legist, Yasmin a murit de sufocare.

În timpul vizionării cadrelor de la camera de supraveghere, anchetatorii au stabilit recreat imaginea completă a crimei.


TV8.MD

Moldova

A ieșit cu tot cu poartă: Un tânăr ar fi furat o mașină ziua în amiaza mare dintr-o parcare subterană 

Publicat

Un bărbat ar fi răpit o mașină din subterana și ar fi fugit cu ea, distrugând în calea sa și poarta de acces în parcare. Totul s-a petrecut în sectorul Ciocana al capitalei, iar la scurt timp după incident polițiștii l-au reținut pe făptaș. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 23 de ani din capitală, anterior cercetat penal pentru diverse infracțiuni.

Poliția a fost sesizată despre dispariția mașinii de către proprietarul acesteia, un bărbat de 46 de ani. Acesta le-a spus polițiștilor că automobilul a fost furat ziua în amiaza mare din parcarea subterană. Potrivit proprietarului, autoturismul ar valora 60 de mii de euro.

În cele din urmă, mașina a fost depistată în apropierea raionului Strășeni, fiind accidentat.


Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru jaf, iar suspectul arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă de la 5 la 7 ani de pușcărie.


Citește mai departe

Moldova

Contrabandă cu valută: 100.000 de dolari americani, găsiți ascunși în treapta unui autocar ce venea din Odesa

Contrabandă cu valută în postul vamal Palanca. Șoferul unui autocar ce revenea din Odesa, Ucraina, a încercat să aducă ilegal în țara noastră suma de 100.000 de dolari.

Publicat

Totul a ieșit la iveală după ce ofițerii vamali au decis să supună vehiculul unui control minuțios. Astfel, în una din treptele autocarului au fost găsite mai multe pungi cu dolari, ascunse sub niște acte.

În valută națională, suma de dolari depistată se echivalează cu aproape 2.000.000 de lei moldovenești.

Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal. Iar șoferul, în vârstă de peste 50 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore.


Urmărirea penală continuă, iar forțele de ordine urmează să stabilească proveniența, dar și destinația acestor bani. Totodată, urmează a fi investigată și o eventuală implicare a altor persoane în tentativa de contrabandă.

 


Citește mai departe

Moldova

Contrabandă cu piese auto din UE și Marea Britanie, în valoare de 6.000.000 lei. Patru persoane au statut de bănuit în dosar

Peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, dar și alte mii de piese auto aduse prin contrabandă din UE și Marea Britanie au descoperit forțele de ordine în mai multe raioane din centrul țării.

Publicat

Schema ar fi fost pusă la cale de patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 34 și 49 de ani, iar valoarea elementelor auto depistate se ridică la peste 6.000.000 de lei. Aceștia aduceau piesele cu autocamioane, microbuze și alte unități de transport, camuflându-le astfel, ca să nu fie deconspirați la frontieră.

Ei își coordonau acțiunile prin telefon, unii fiind responsabili de aducerea mărfii de peste hotare, alții de vinderea ei pe teritoriul R. Moldova la centre de dezmembrare auto.

În cadrul cercetărilor, oamenii legii au efectuat 10 percheziții în Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni. În rezultat au fost depistate peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, baterii electrice, rampe de presiune și alte accesorii pentru automobile.


De asemenea, au fost ridicate 20 de pașapoarte tehnice ale automobilelor din Marea Britanie, registre, date despre transferuri bancare, dar și două agende cu lista pieselor auto aduse ilegal în Moldova.

Toți patru indivizi au statut de bănuit în dosar, iar forțele de ordine menționează că unul dintre ei a fost trimis în judecată pe un alt caz, pornit vara trecută pentru contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției.


Citește mai departe

topul săptămânii