Rețele de socializare

Moldova

Trei polițiști, trimiși în judecată pentru mită. Primeau câte 4.000-8.000 de lei, ca să ascundă diverse infracțiuni

 Procuratura Anticorupție anunță trimiterea în instanța de judecată a cauzelor penale de învinuire a trei colaboratori de poliție pentru că ar fi cerut ilegal și primit sume între 200 EUR și 7500 MDL, în Bălți și Ocnița.

Publicat

Au primit ilegal bani pentru o pretinsă reducere a amenzii pentru huliganism, în Bălți
În primul caz investigat de către procurorii anticorupție, sunt implicați doi polițiști din Bălți, care au cerut și au primit de la un făptaș 200 EUR pentru că l-ar fi scutit de riscul (inventat) ca acea cauză de huliganism în care era implicat, să nu fie transmisă pentru pornirea urmăririi penale. Fapta de corupere pasivă a avut loc la data de 21 octombrie curent, atunci când un ofițer superior de sector al Sectorului de Poliție nr. 4 ,,Dacia” al Inspectoratului de Poliție Bălți a contribuit în calitate de complice la transmiterea a banilor de către cetățeanul care a comis fapta de #huliganism către un subofițer al aceluiași sector (așa cum ultimul era la cursuri de perfecționare în Chișinău).

Dacă vor fi găsiți vinovați de către judecători, în baza probelor prezentate de procurorii anticorupție, polițiștii riscă o pedeapsă cu  amendă în mărime de la 50 000 lei la 100 000 lei și cu privare de dreptul de a activa în organele MAI pe un termen de până la 5 ani.

A pretins bani, ilegal, de la un meseriaș care săpa fântâni în Călărășeuca, Ocnița
În cel de-a doilea caz penal investigat de către procurorii anticorupție, oamenii legii au constatat că șeful de post al Sectorului de Poliție nr.2 Otaci al Inspectoratului de Poliție Ocnița, a pretins de la un cetățean suma de 7500 lei. În schimb, i-a promis „o hotărâre favorabilă” din partea Poliției, așa cum acesta faptul săpa fântâni fără ca să aibă documente care să-i permită să o facă, dar și pentru faptul că a reparat necalitativ o fântână din Călărășeuca, Ocnița. Mai mult, acesta a insistat ca meseriașul să o repare repetat, din cont propriu.


Toate au pornit de la o plângere depusă de un sătean din acea localitate, care era nemulțumit de calitatea reparației pe care meseriașul reclamat o făcuse fântânii lui. Însă, în momentul în care meseriașul i-a transmis polițistului banii (prin intermediul altei persoane), la 23 octombrie curent, polițistul a fost reținut de ofițerii CNA – DGT Nord. Potrivit legii, faptul că polițistul a cerut bani ce nu i se cuvin (corupere pasivă) și nu a stabilit amenda prevăzută de lege, se pedepsește cu  închisoare  de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 200 000 lei la 300 000 lei cu privare de dreptul de a activa în organele MAI pe un termen de la 5 la 10 ani.

Unul din cei 3 polițiști a demisionat
Cei trei polițiști trimiși în judecată de procurorii anticorupție au vârste cuprinse între 24 și 37 de ani, cu stagii de activitate în autoritatea polițienească între 2 și 13 ani. Deși procurorii anticorupție au solicitat la Ministerul Afacerilor Interne suspendarea din funcție a acestora, demersurile au fost respinse. Totuși, unul din cei trei polițiști învinuiți, care lucrase doi ani în Poliție, a demisionat din proprie inițiativă.

Procuratura Anticorupție va continua investigarea actelor de corupție, astfel încât acestea să nu fie încurajate în societate.


Moldova

S-a tamponat cu un tren: O șoferiță nu s-ar fi asigurat și a intrat în coliziune cu garnitura.

Accident la limită în satul Rogojeni din raionul Șoldănești. O șoferiță de 42 de ani a scăpat ca prin urechile acului, după ce a fost implicată într-o coliziune cu un tren.

Publicat

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 21 iulie, în jurul orei 10:25. Preliminar, femeia s-ar fi aventurat să traverseze calea ferată fără să respecte semnalele rutiere.

Potrivit poliției, conducătoarea auto ar fi ignorat semnul „STOP” și semaforul roșu intermitent, fără să se asigure dacă se apropie vreun tren.

Însă, în acel moment, o locomotivă se deplasa pe linie și a izbit autoturismul. Din fericire, impactul nu s-a soldat cu victime.


Ambii conducători au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Ancheta este în desfășurare. Polițiștii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Autoritățile reamintesc șoferilor să manifeste prudență maximă la traversările de cale ferată și să respecte semnalele de avertizare.


Citește mai departe

Moldova

Troleibuz implicat în accident: Opt persoane, printre care doi copii, au ajuns la spital.

Opt persoane, printre care doi copii, au ajuns pe patul de spital după ce troleibuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident, în sectorul Ciocana al Capitalei.

Publicat

Totul s-a întâmplat în seara zilei de 21 iulie, pe strada Mircea cel Bătrân. Potrivit primelor informații, șoferul unui troleibuz de pe ruta 23 ar fi frânat brusc pentru a evita o coliziune cu un automobil. Din cauza manevrei bruște, mai mulți pasageri, care în acel moment se aflau în interiorul unității de transport au avut de suferit.

Patru ambulanțe au fost trimise de urgență la fața locului. Medicii au acordat ajutor medical la opt persoane, cu vârste între 8 și 69 de ani.

Șase dintre victime, printre care și un minor, au avut nevoie de internare. Cinci pacienți au fost transportați la Institutul de Medicină Urgentă, iar copilul – la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”.


Poliția urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului.


Citește mai departe

Moldova

Tragedii în lanț, la scăldat: Doi copii și un tânăr s-au înecat în apele din țară, într-o singură zi.

Tragedii în lanț, la scăldat. Doi copii și un tânăr și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară, într-o singură zi.

Publicat

Primul caz s-a produs în după-amiaza zilei de 21 iulie, în apropiere de satul Trifănești, raionul Florești. Un copil de 12 ani s-a înecat în râul Căinar, după ce ar fi căzut în apă în timpul jocului.
Corpul neînsuflețit a fost scos la mal de localnici, înainte ca echipele de salvatori să ajungă la fața locului.
Tot pe 21 iulie, în satul Chiperceni din raionul Orhei, doi frați, de 20 și 12 ani, au dispărut în timp ce se aflau la pescuit. Incidentul a avut loc în jurul orei 23:00, iar dispariția acestora a fost anunțată la 112 de către un prieten, care a găsit pe mal lucrurile personale ale băieților.
Salvatorii au intervenit în scurt timp, iar în dimineața zilei de 22 iulie, cadavrul băiatului de 20 de ani a fost găsit și adus la mal. Minorul este în continuare căutat de scafandrii IGSU.
În context, autoritățile atenționează populația să meargă la scăldat doar în locuri autorizate și supravegheate de salvamari.
Părinții sunt rugați să nu lase copiii nesupravegheați în preajma râurilor sau iazurilor, iar amatorii de pescuit – să evite zonele cu adâncimi mari și curenți periculoși.
Potrivit IGSU, de la începutul anului, 34 de persoane, inclusiv 6 copii, s-au înecat în bazinele acvatice din țară.


Citește mai departe

topul săptămânii