Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Într-un sat din raionul Hînceşti, şacalii au sfâşiat şase capre

Trăiesc cu frica-n sân, după ce o haită de șacali ar fi sfâșiat șase capre dintr-o gospodărie. Şacalii ar fi dat buzna peste animalele domestice, în timp ce erau la păscut. Patru capre au murit pe loc, altele două au fost rănite. Incidentul s-a produs marți seara, în satul Cărpineanca, raionul Hîncești.

Publicat

ALIONA CARANGA, locuitoarea satului Cărpineanca: “Patru îs moarte și două îs sfărâmate, stau în sarai, îs sfărâmate la pulpă. Nu-s moarte. Îs vii, dar ce să faci cu dânsele? Să le tai și să le mănânci, cine știe ce zarază este.”

Mihail Colesnic povestește că animalele erau lăsate pe o pășune în apropiere de casă. Seara, când soţia a vrut să meargă să închidă caprele, acestea erau deja sfâșiate până la moarte. În apropiere au fost zăriți câțiva șacali. Peste noapte au apărut și câteva vulpi, care au mâncat din animalele moarte.

“Doi erau. Îs șacali precis. Nu i-am văzut de aproape, dar i-am văzut aseară. Ei după ce au sfărâmat aici, noi stăteam de vorbă și ei au venit pe dambă din nou.”


MIHAIL COLESNIC, locuitorul satului Cărpineanca: “Eu am avut de toate 9 și cât de mult, puțin, dar 10 litri de lapte scoteam de la dânsele, mă mai duceam și mai vindeam la piață, dar acum gata. E pagubă mare, pentru mine asta socoate că e o vacă ..”

Miercuri dimineața la fața locului a fost chemat veterinarul de la ANSA, pentru a preleva probe de la animalele moarte. Potrivit specialiștilor, și celelalte două capre rănite au fost nimicite, iar consumul cărnii a fost strict interzis, pentru a exclude infectarea cu rabie.

ELENA BUNDUCHI, medic veterinar: “Să sape o groapă la 2 metri, noi luăm probele și totul se îngroapă. Facem o dezinfecție acolo, după ce luăm toate analizele și se astupă tot cu pământ.”


Unii săteni spun că nu este pentru prima dată când șacalii ucid animalele domestice. Acum două săptămâni, într-o altă gospodărie trei capre au fost mâncate.

“Dacă s-a întâmplat la vecin, mă tem deja și eu. A mai fost cândva, cu un an, doi, trei la o fermă, dar nu știu. Să fi fost ei sau nu ei, poate câini.”

Primarul Comunei Sărata-Galbenă, din care face parte și satul Cărpineanca, atenționează oamenii să fie atenți și să nu lase animalele la libertate, odată cu lăsarea nopții.


MIHAIL LOZOVOI, primarul comunei Sărata-Galbenă: “În zilele de weekend, cînd se permite vânătoarea vor fi organizate echipe de vânători, ca să fie patrulate toate terenurile comunei Sărata-Galbenă ca totuși să depistăm ce fel de animale au nimicit aceste capre.”

Primarul a mai spus că dacă se vor găsi bani în buget, familia va fi despăgubită.


Advertisement

Moldova

Manevră nereușită cu spatele. Unul din automobilele implicate a fost la un pas de a ajunge pe gazon

Două automobile au fost implicate într-un accident produs miercuri, 8 aprilie, pe bulevardul Dacia din Chișinău.

Publicat

O mașină de model Hyundai efectua manevra cu spatele și a lovit un alt automobil de model Toyota. În urma impactului, unul dintre automobile a fost la un pas de a ajunge pe gazon.

Ulterior, la fața locului a fost solicitată ambulanța.

Potrivit informațiilor oferite de ofițerul de presă al poliției capitalei, Svetlana Scripnic, nimeni nu a avut de suferit.



Citește mai departe

Moldova

Accident violent, în raionul Căușeni: Șoferul unei mașini a ajuns la spital după ce a fost lovit de semănătoarea unui tractor

Accident violent, în raionul Căușeni. Un tânăr de 22 de ani a ajuns la spital, după ce vehiculul pe care-l conducea a fost lovit de un tractor.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 07 mai, în jurul orei 21.00,  în apropierea satului Taraclia. Potrivit oamenilor legii, totul s-ar fi întâmplat după ce un șofer de 62 de ani ce conducea un tractor cu semănătoare ar fi accidentat lateral un autoturism condus de un tânăr de 22 ani, ce se deplasa din sensul opus.

În urma impactului, mașina tânărului a derapat de pe traseu, ajungând într-un șanț, iar șoferul s-a ales cu mai multe traumatisme. El a fost dus la spital pentru ulterioare îngrijiri medicale. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că niciunul dintre ei nu consumase alcool.  Cazul este înregistrat și documentat de către polițiști.


Citește mai departe

Moldova

Furau „din gura” pacienților: Trei angajate de la un Centrul de plasament pentru persoane cu dizabilități, prinse cu produsele alimentare în geantă

Prinse cu mâncarea pacienților în geantă. Trei angajate de la Centrul de plasament temporar pentru persoane adulte cu dizabilități din Bădiceni, Soroca, au fost prinse în timp ce furau mâncarea destinată beneficiarilor.

Publicat

Totul a ieșit la iveală în urma unui control inopinat, pus la cale de către directorul instituției, scrie presa locală.

Astfel, directorul a găsit în gențile angajatelor de la bucătărie, mai multe produse alimentare, crupe, carne, dulciuri și conserve.

Bunurile au fost restituite, iar pe acest caz administrația instituției a pornit o anchetă de serviciu.


De menționat că două dintre angajatele cu pricina lucrează de ani buni în cadrul instituției, iar cealaltă a fost recent angajată.


Citește mai departe

topul săptămânii