Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ SOARTĂ TRAGICĂ SAU EROARE MEDICALĂ? Detalii noi despre tânără mamă din Ungheni, care a murit după ce a născut gemeni

O comisie de anchetă a ministerului Sănătăţii a mers astăzi la Ungheni pentru a investiga cazul femeii, care a murit la scurt timp după ce a născut gemeni. Între timp, medicul care a asistat la naştere, activează, şi spune ferm că nu ar fi comis erori. Rudele victimei continuă să acuze medicii de moartea femeii.

Publicat

Soţul, mama şi soacra tinerei decedate a refuzat să vorbească în faţa camerei de filmat. Rudele, însă abia îşi stăpânesc lacrimile de durere. Femeia decedată abia de şi-a văzut băiatul şi fata noi-născuţi, iar acasă a mai rămas o fetiţă de patru ani şi jumătate.

“Mi-i nepoată.. ne-am distrus..noi că suntem mai străini, dar mamele nici nu le mai punem la număr, 25 de ani floarea vieţii, au rămas doi copilaşi”, a spus VICTORIA CORNELEAC, mătuşa femeii decedate.

“Ei se împăcat tare bine, familie tare bune, păcat, păcat, doamne păcat, un şoc pentru satul întreg am rămas”, a spus ZINAIDA BEŞLIU, vecină a femeii decedate.


” Eee ce jale a fost aici, doamne fereşte ce jale, 3 copilaşi nevinoveţi, cine aici a rămas vinovat, dacă 3 au rămas nu unu, cred că nu o mai existat aşa jale pe pământ. S-a dus ea pe piciorele ei, femeie sănătoasă şi acolo să moară după naştere”, a spus NINA JITĂREANU, vecină a femeii decedate.

O comisie de anchetă a Ministerului Sănătăţii investighează dacă doctorii din Ungheni ar fi putut interveni altfel, pentru a salva pacienta. Rezultatele finale vor fi gata în cel mult 10 zile, spun esponsabilii. Rudele tinerei continuă să acuze medicii că nu ar fi întreprins măsurile necesare pentru a salva.

“Târziu au dus-o la Chişinău, pentru ce au ţinut-o în reanimare 2 sau chiar 3 zile, trebuia dusă deodată, au văzut care este treaba, ştie că poate aici nu au aparătură bună. La noi acum aşa-i, cu cât ai scos bani mai mulţi cu atât se uită. Bani au avut şi băieţii aceştia, au fost pregătiţi, dar ,dacă aşa s-a întâmplat”, a spus CHIRIL CORNELEAC, unchiul femeii decedate.


Între timp, medicul care a asistat femeia la naştere activează şi spune că a făcut tot ce a putut pentru a o salva.

” Toţi parametri, toate analizele erau în limitele normei, nu am avut temei absolut ca să fie ceva să suspectăm, unica ce era, tensiune arterială, dar cu asta am luptat cu tot ce am avut în dotare. Eu nu simt că am făcut greşeli, deloc, dar mă gindesc la copilaşii care au rămas. Nici eu nu sunt Dumnezeu şi mai mult decât pot, tot nu pot”, a spus OCHINCIUC ARCADIE, medic care a asitat la naşterea pacientei.

Amintim că în data 18 octombrie, o tânără de 25 de ani din Măcăreşti, Ungheni a născut doi copii perfect sănătoși la Spitalul raional Ungheni. Imediat după naştere, au apărut complicaţii şi pacienta a fost transferată în reanimare. După 4 zile, în data 21 octombrie, femeia a fost transferată la Spitalul Republican din Capitală, fiind în comă, însă la scurt timp a decedat.


Am încercat să discutăm cu directorul Spitalului Republican, pentru mai multe detalii, dar acesta ne-a spus că este la o şedinţă şi că va reveni ulterior. Acest lucru nu s-a mai întâmplat însă şi la apelurile ulterioare nu ne-a mai răspuns.
Soţul, mama şi soacra tinerei decedate a refuzat să vorbească în faţa camerei de filmat. Rudele, însă abia îşi stăpânesc lacrimile de durere. Femeia decedată abia de şi-a văzut băiatul şi fata noi-născuţi, iar acasă a mai rămas o fetiţă de patru ani şi jumătate.

publika.md


Moldova

Accident de groază la Căușeni: Cel puțin o persoană a decedat după ce un autobuz s-a tamponat cu o mașină

Cel puțin o persoană a decedat în urma unui accident, produs în apropiere de Căușeni.

Publicat

Un autobuz s-a lovit cu o mașină, scrie new.tv

La fata locului au intervenit 8 ambulanțe.

Iar Studio-L scrie că în autocar se aflau circa 50 de persoane, toți de la Muzeul Național de Istorie, veniți în excursie în raionul Căușeni să viziteze mai multe mănăstiri.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Descoperire tragică la Ștefan Vodă: Bărbatul căutat de 3 zile de poliție și rude, găsit strangulat

Și-ar fi pus capăt zilelor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani din raionul Ștefan Vodă, care pe 23 aprilie a dispărut fără veste a fost găsit strangulat într-o pădure, la 3 kilometri de propria casă.

Publicat

Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața de 26 aprilie, iar despre tragedie au fost anunțate și rudele bărbatului care-l anunțase în căutare. Amintim că pe 23 aprilie, bărbatul a plecat de acasă, din satul Feștelița, fără să anunțe pe cineva și nu a mai revenit.

Apropiații bărbatului s-au adresat la poliție după ajutor, iar oamenii legii au dat anunțuri inclusiv în presă, pentru a găsi bărbatul.

Din nefericire, când a fost depistat, viața lui nu mai putea fi salvată.


Pe caz a fost inițiată o anchetă, iar dacă se va confirma versiunea de suicid, oamenii legii vor trebui să constate ce l-ar fi făcut pe bărbat să recurgă la acest gest extrem.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Cât costă eliberarea de armată în nordul țării? CNA a aflat „tarifele” de la un militar reținut pentru trafic de influență

Pentru 1.400 de euro era gata să scape un tânăr de înrolarea în armată. Un militar din Bălți a fost reținut de ofițerii CNA în momentul când primea mită.

Publicat

Suspectul activează la Centrul Militar Teritorial Bălți și l-ar fi convins pe un tânăr că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Centrului Militar de la Edineț și că i-ar putea convinge să tergiverseze procesul de încorporare în serviciul militar, până când beneficiarul va împlini vârsta limită de 27 ani, cu eliberarea ulterioară a livretul militar.

Pentru acest favor, militarul ar fi cerut suma de 14.000 de euro. Se pare că tânărul a denunțat propunerea suspectului la CNA. Pe 25 decembrie, fără a bănui ceva, militarul s-a întâlnit cu tânărul în cauză pentru a prelua banii, însă a fost reținut în flagrant.

În prezent, el se află în izolatorul de detenție provizorie unde a fost închis pentru 72 de ore.


Procurorii din Bălți conduc urmărirea penală, iar dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, suspectul riscă până la 7 ani privare de libertate.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii