Rețele de socializare

Moldova

Dosarul autocarelor incendiate a ajuns pe masa judecătorilor. Un polițist, un fost polișist și încă un bărbat, acuzați.

Trei membri ai unui grup criminal organizat vor compărea pe banca acuzaţilor pentru o serie de distrugeri şi deteriorări intenţionate a bunurilor prin incendiere, soldate cu cauzarea de daune în proporţii deosebit de mari.

Publicat

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Râşcani a finalizat şi expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor trei învinuiţi.

Este vorba despre un actual şi un fost polițist, precum şi un civil, care au fost reţinuţi, acum trei luni, după ce s-au dedat la o serie de distrugeri şi deteriorări intenționate prin incendiere a bunurilor firmei concurente de transport.

Activitatea grupului criminal organizat a fost documentată mai bine de patru luni, operaţiunea de destrucurare a acesteia fiind realizată de Procuratura municipiului Chişinău, oficiul Râşcani, de comun cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii.


În urma măsurilor speciale de investigaţii, s-a stabilit că, organizatorii grupării, doi locuitori ai capitalei – administratori ai unor firme specializate în transportul de călători, au organizat comiterea mai multor activităţi criminale, a căror ţintă erau firma concurentă. În concret, aceştia acţionau prin şantaj şi incendierea autocarelor ce aparţineau firmei concurente, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, Federaţiei Ruse şi Cehiei.

Potrivit estimărilor, suma prejudiciului cauzat părţilor vătămate prin acţiunile criminale ale inculpaţilor, se cifrează la peste 2,8 milioane de lei.

La finele lui aprilie 2019, procurorii şi ofiţerii de urmărire penală au descins la domiciliile, oficiile şi în mijloacele de transport ale învinuiţilor, fiind depistate şi ridicate obiecte care demonstrează implicarea lor în săvâşrirea respectivelor infracţiuni, inclusiv: aparate de telefonie mobilă, lubrifiant de incendiere, carduri bancare, purtători de informaţie digitală, cecuri care confirmă deplasările peste hotare.


La demersul procurorilor, imediat după reţinere, 3 persoane şi anume autorii incendierii autocarelor au fost plasate în arest preventiv. Demersurile în privinţa organizatorilor au fost repinse, în privinţa lor fiind aplicată măsura preventivă – liberarea provizorie sub control judiciar. Decizile judecătorului de instrucţie au fost contestate de procuror la Curtea de Apel, ulterior în privinţa acestora fiind eliberate mandate de arest. În prezent, patru membri ai grupării criminale se eschivează de la organul de urmărire penală, aceştia sunt anunţaţi în căutare, iar cauza penală în privinţa lor a fost disjunsă într-o procedură separată.

Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale


Moldova

S-a tamponat cu un tren: O șoferiță nu s-ar fi asigurat și a intrat în coliziune cu garnitura.

Accident la limită în satul Rogojeni din raionul Șoldănești. O șoferiță de 42 de ani a scăpat ca prin urechile acului, după ce a fost implicată într-o coliziune cu un tren.

Publicat

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 21 iulie, în jurul orei 10:25. Preliminar, femeia s-ar fi aventurat să traverseze calea ferată fără să respecte semnalele rutiere.

Potrivit poliției, conducătoarea auto ar fi ignorat semnul „STOP” și semaforul roșu intermitent, fără să se asigure dacă se apropie vreun tren.

Însă, în acel moment, o locomotivă se deplasa pe linie și a izbit autoturismul. Din fericire, impactul nu s-a soldat cu victime.


Ambii conducători au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Ancheta este în desfășurare. Polițiștii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Autoritățile reamintesc șoferilor să manifeste prudență maximă la traversările de cale ferată și să respecte semnalele de avertizare.


Citește mai departe

Moldova

Troleibuz implicat în accident: Opt persoane, printre care doi copii, au ajuns la spital.

Opt persoane, printre care doi copii, au ajuns pe patul de spital după ce troleibuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident, în sectorul Ciocana al Capitalei.

Publicat

Totul s-a întâmplat în seara zilei de 21 iulie, pe strada Mircea cel Bătrân. Potrivit primelor informații, șoferul unui troleibuz de pe ruta 23 ar fi frânat brusc pentru a evita o coliziune cu un automobil. Din cauza manevrei bruște, mai mulți pasageri, care în acel moment se aflau în interiorul unității de transport au avut de suferit.

Patru ambulanțe au fost trimise de urgență la fața locului. Medicii au acordat ajutor medical la opt persoane, cu vârste între 8 și 69 de ani.

Șase dintre victime, printre care și un minor, au avut nevoie de internare. Cinci pacienți au fost transportați la Institutul de Medicină Urgentă, iar copilul – la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”.


Poliția urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului.


Citește mai departe

Moldova

Tragedii în lanț, la scăldat: Doi copii și un tânăr s-au înecat în apele din țară, într-o singură zi.

Tragedii în lanț, la scăldat. Doi copii și un tânăr și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară, într-o singură zi.

Publicat

Primul caz s-a produs în după-amiaza zilei de 21 iulie, în apropiere de satul Trifănești, raionul Florești. Un copil de 12 ani s-a înecat în râul Căinar, după ce ar fi căzut în apă în timpul jocului.
Corpul neînsuflețit a fost scos la mal de localnici, înainte ca echipele de salvatori să ajungă la fața locului.
Tot pe 21 iulie, în satul Chiperceni din raionul Orhei, doi frați, de 20 și 12 ani, au dispărut în timp ce se aflau la pescuit. Incidentul a avut loc în jurul orei 23:00, iar dispariția acestora a fost anunțată la 112 de către un prieten, care a găsit pe mal lucrurile personale ale băieților.
Salvatorii au intervenit în scurt timp, iar în dimineața zilei de 22 iulie, cadavrul băiatului de 20 de ani a fost găsit și adus la mal. Minorul este în continuare căutat de scafandrii IGSU.
În context, autoritățile atenționează populația să meargă la scăldat doar în locuri autorizate și supravegheate de salvamari.
Părinții sunt rugați să nu lase copiii nesupravegheați în preajma râurilor sau iazurilor, iar amatorii de pescuit – să evite zonele cu adâncimi mari și curenți periculoși.
Potrivit IGSU, de la începutul anului, 34 de persoane, inclusiv 6 copii, s-au înecat în bazinele acvatice din țară.


Citește mai departe

topul săptămânii