Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Pe o stradă din Chișinău te poți electrocuta de la parapeții scărilor. Chișinăuienii, îngrijorați pentru viața lor și a celor dragi.

Pe strada Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al capitalei poți să-ți încarci telefonul de la parapetul de pe drum.

Publicat

Un internaut s-a  adresat echipei StopHam și a declarat că îi este frică pentru trecătorii care nu știu că se pot electrocuta mergând pe o porțiune din această stradă. El consideră că totul e din cauza unui șantier de construcții din preajmă. Acolo poți observa fire electrice neizolate și alte obiecte periculoase.

Mai multe detalii vedeți în secvența video.

echipa.md


Moldova

Incendiile s-au ținut scai de municipiul Chișinău: Pompierii au stins un garaj, un balcon și un vehicul

Incendiile s-au ținut scai de municipiul Chișinău în ultimele 24 de ore.

Publicat

Unul dintre cazuri a avut loc în după-amiaza de 07 mai, pe strada Nadejda Russo din sectorul Rîșcani al capitalei.

Acolo flăcările au cuprins balconul unui apartament. La fața locului au intervenit 3 echipaje de pompieri, care la scurt timp au localizat flăcările fără ca cineva să aibă de suferit.

Iar în dimineața de 08 mai, un alt incendiu a izbucnit într-o gospodărie din orășelul Codru, pe strada Sitarului, a luat foc un garaj, situate chiar lângă casa de locuit. De această data, la fața locului au intervenit 2 echipaje de pompieri.


Salvatorii au reușit să localizeze flăcările înainte ca acestea să afecteze și locuința. Din fericire, nici de această dată, nimeni nu a fost rănit.

Un alt incendiu a izbucnit tot în dimineața de 8 mai, pe Bulevardul Dacia din sectorul Botanica. De această dată, flăcările au cuprins un vehicul parcat la marginea drumului. La fața locului au fost îndreptate două echipe de salvatori și pompieri, care au stabilit că focul a afectat în totalitate autoturismul.

În toate trei cazuri pompierii au pornit anchete în cadrul cărora urmează să stabilească cauzele care au dus la izbucnirea incendiilor.


Citește mai departe

Moldova

Incendiul de la Casa Radio: În timpul intervenției, pompierii au scos o persoană aflată în clădire

Alertă nocturnă în capitală. Un incendiu a izbucnit la Casa Radio de pe strada Miorița 1, în cartierul Telecentru.

Publicat

Totul a avut loc în noaptea de 07 mai, după ora 23.00. Martorii de la fața locului au distribuit imagini pe rețelele sociale în care se vede un fum negru și dens care a cuprins tot cartierul.

La fața locului au intervenit 12 echipaje formate din 50 de pompieri și salvatori care au stabilit că arderea are loc în camera de servere de la etajul doi al clădirii. În timpul intervenției, pompierii au evacuat un angajat din clădire, astfel, evitând astfel ca acesta să primească intoxicații cu produsele de ardere.

După aproximativ o oră, incendiul a fost lichidat complet, fără ca cineva să aibă de suferit. Deocamdată nu se cunoaște de la ce au izbucnit flăcările, toate circumstanțele urmează a fi stabilite în cadrul unei anchete.



Citește mai departe

Moldova

„Vindea” permise de conducere: Un bărbat din Hîncești, reținut de CNA

Ar fi cerut 2400 de euro pentru perfectarea a două permise de conducere, iar pentru asta a ajuns în izolator.

Publicat

Un bărbat din Hîncești a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA și este cercetat pentru trafic de influență. Operațiunea a avut loc pe teritoriul Gării de Sud din capitală, iar după reținere individul a fost plasat în izolator pentru 72 de ore.

Ofițerii anticorupție au inițiat o cauză penală pentru trafic de influență, iar în urma reținerii și a percheziției corporale oamenii legii au ridicat de la suspect 1200 de euro, transmise sub controlul CNA.

De menționat că, bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind cercetat penal și condamnat pentru comiterea diferitor infracțiuni.


În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Cahul pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii