Rețele de socializare

Moldova

Fetița de 12 ani dispărută în Chișinău, găsită după aproape 24 de ore. Rudele mulțumesc oamenilor pentru implicare

Fetița de 12 ani dispărută în Chișinău a fost găsită după aproape 24 de ore. Nana de botez a copilei a venit cu un mesaj la adresa redacției noastre și ne-a anunțat că minora este în afara oricărui pericol.

Publicat

În context, familia și rudele mulțumesc comunității pentru implicarea și suportul acordat.

Amintim că fata a dispărut în data de 15 octombrie, în sectorul Botanica al capitalei.

Ea a fost văzută ultima dată urcând în troleibuzul 4, în direcția străzii Hristo Botev, fiind însoțită de un adolescent.

echipa.md


 


Moldova

Crimă în nordul țării: Un tânăr de 32 de ani ar fi fost snopit în bătăi, iar mai apoi incendiat de către doi amici de pahar

Moarte cumplită pentru un tânăr în vârstă de 32 de ani. Acesta ar fi fost snopit în bătăi, iar mai apoi incendiat de către doi amici de pahar.

Publicat

Crima a fost produsă în satul Mihăileni din raionul Rîșcani, iar poliția a fost alertată în noaptea de 17 octombrie, după ora 02.30. Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Rîșcani, Lilia Harea, victima în vârstă de 32 de ani se afla într-o vizită la un consătean, unde se mai afla și cumnatul acestuia.

Cei trei ar fi consumat împreună alcool, iar la un moment dat între ei ar fi izbucnit un conflict. Replicile tăioase au generat  degenerat într-o bătaie în curtea casei, iar din cauza traumatismelor suferite, tânărul de 32 de ani ar fi decedat.

Când și-au dat seama ce au făcut, cei doi cumnați ar fi incendiat cadavrul victimei, încercând astfel să ascundă urmele crimei.


Ambii suspecți, cu vârstele de 36 și 41 de ani, au fost reținuți, și sunt cercetați pentru omor intenționat. Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

Moldova

Accident grav în capitală: O șoferiță de 24 de ani și o fetiță de 3 ani au fost transportate la spital

O șoferiță de 24 de ani și o fetiță de 3 ani au fost transportate la spital după un grav accident rutier pe strada Calea Moșilor, la intersecția cu strada Petricani din Chișinău.

Publicat

Impactul s-a produs între un Ford, condus de un bărbat de 60 de ani, și un Volkswagen, în care se aflau tânăra și copilul, care era așezat într-un scaun special.

Accidentul a avut loc pe 16 octombrie, la ora 15:02, iar poliția a deschis o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele.

Martorii susțin că în Volkswagen pe lângă șoferiță și copil se aflau încă două persoane, iar de vină ar fi șoferul microbuzului, care brusc ar fi decis să efectueze o manevră neregulamentară de întoarcere.


Această versiune, dar și toate circumstanțele vor fi stabilite în cadrul unei anchete.

 


Citește mai departe

Moldova

Va face ani grei de pușcărie: Preotul din raionul Glodeni, care acum doi ani ar fi încercat să violeze un băiețel de 12 ani, și-a primit sentința

Preotul din raionul Glodeni, care acum doi ani ar fi încercat să violeze un băiețel de 12 ani și-a primit sentința.

Publicat

Acesta urmează să-și petreacă următorii 12 ani într-un penitenciar de tip închis. Magistrații au luat această decizie după ce procurorii au reușit să demonstreze că în data de 24 iulie 2022, inculpatul se afla cu mai mulți cunoscuți ai săi, la scăldat. De ei se apropiase un minor în vârstă de 12 ani.

Folosindu-se de statutul său de paroh-preot, l-a convins pe copil să urce în automobilul său pentru a-l transporta acasă, iar acolo l-a hărțuit sexual.

La fel, acesta l-a dus la domiciliul propriu, unde l-a constrâns psihic să coboare din automobil și să meargă în spatele casei unde continua să îl hărțuiască, profitând de imposibilitatea ultimului de a se apăra și a de a-și exprima voința din cauza vârstei fragede.


La un moment dat, la poarta locuinței inculpatului a claxonat un automobil și acesta a plecat spre poartă, cerându-i minorului să îl aștepte. Copilul, folosindu-se de circumstanțele create, a sărit gardul și a fugit din ograda făptuitorului.

Ca rezultat al acțiunilor infracționale, potrivit raportului de expertiză judiciară, minorul a suportat o traumă psihologică, ce se manifesta prin: frică, sentimentul lipsei de securitate, hipervigilență, impulsivitate, gânduri intruzive, rușine, autoestimare deficitară.

Inculpatul a pledat nevinovat.


Vedeți mai jos reportajul realizat în 2022, când inculpatul fusese reținut!


Citește mai departe

topul săptămânii