Rețele de socializare

Moldova

Un moldovean a rămas blocat în munți, în Masivul Retezat, România. Operațiunea de căutare a acestuia a durat 7 ore

A trăit coșmarul vieții sale. Un cetățean moldovean, în vârstă de 30 de ani, a rămas blocat în munți, pe Valea Stănișoara din Masivul Retezat, România.

Publicat

Circa șapte ore le-a luat salvatorilor montani să-l găsească și să-l coboare în siguranță. Presa locală scrie că bărbatul, în vârstă de 30 de ani ar fi plecat de la cazare în cursul zilei de 12 octombrie, către zona Bucura, un traseu lung de aproximativ 9 ore. Pentru că a ales un traseu prea lung pentru pregătirea sa fizică, și nici măcar nu era echipat corespunzător frigului de afară, moldoveanul s-ar fi rătăcit. Când și-a dat seamă că est deja întuneric, iar el nu găsește drumul înapoi, acesta a dat alarma.

Astfel, o echipă a Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Hunedoara a intervenit prompt pentru a găsi turistul rătăcit. Cinci salvamontiști au participat la acțiunea de salvare, care a durat mai bine de 7 ore. În cele din urmă, tânărul a fost găsit epuizat, așa că a fost preluat de salvamontiști și coborât la poalele muntelui.

Intervenția promptă a echipei din zonă a făcut ca turistul să își revină și nu a mai solicitat alt sprijin medical.


Conform salvamontiștilor, traseul Valea Stânișoarei, unde s-a rătăcit conaționalul nostru, este unul de nivel mediu, cu o diferență de nivel de 1.000 de metri, care se parcurge în aproximativ 4 ore.


Moldova

Șocant! Un polițist de patrulare a fost luat pe capota unei mașini, chiar în centrul capitalei

Caz șocant, în capitală. Un polițist de patrulare a fost luat pe capota unei mașini de un șofer, în centrul capitalei. Imaginile au fost surprinse de martori în zona Academiei de Studii Economice și publicate pe rețelele de socializare.

Publicat

În secvența video se observă momentul în care polițistul era deja pe capota mașinii, iar acesta continua să se deplaseze.

Șoferul a fost oprit de o altă mașină care i-a blocat calea.


Am încercat să aflăm mai multe detalii despre ce s-a întâmplat mai exact și dacă agentul de patrulare a avut de suferit, însă responsabilii de la Inspectoratului Național de Securitate Publică ne-au spus că revin  cu detalii mai târziu!


Citește mai departe

Moldova

Incendii devastatoare la Orhei și Anenii Noi: O femeie a decedat, iar un bărbat s-a intoxicat cu fum

Două incendii izbucnite în ultimele 24 de ore au mobilizat echipele de pompieri din raioanele Orhei și Anenii Noi.

Publicat

Primul incendiu a avut loc într-un apartament dintr-un bloc cu cinci etaje de pe strada Tamara Ciobanu din Orhei. Focul, izbucnit de la o țigară nestinsă, a afectat o cameră de 12 m², iar pompierii au evacuat șapte persoane, inclusiv un bărbat de 42 de ani intoxicat cu fum.

Al doilea caz a fost în Cobusca Veche, Anenii Noi, unde un scurtcircuit la o plapumă electrică a provocat un incendiu fatal. Salvatorii au găsit cadavrul unei femei de 74 de ani, iar bunurile dintr-o cameră au fost distruse.


Pompierii avertizează populația să fie atentă la sursele de foc și să verifice aparatele electrice.

Potrivit datelor statistice ale IGSU, de la începutul anului 2024 au fost înregistrate 1269 cazuri de incendii, în urma cărora au decedat 70 de persoane, inclusiv 3 minori.


Citește mai departe

Moldova

Crimă în nordul țării: Un tânăr de 32 de ani ar fi fost snopit în bătăi, iar mai apoi incendiat de către doi amici de pahar

Moarte cumplită pentru un tânăr în vârstă de 32 de ani. Acesta ar fi fost snopit în bătăi, iar mai apoi incendiat de către doi amici de pahar.

Publicat

Crima a fost produsă în satul Mihăileni din raionul Rîșcani, iar poliția a fost alertată în noaptea de 17 octombrie, după ora 02.30. Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Rîșcani, Lilia Harea, victima în vârstă de 32 de ani se afla într-o vizită la un consătean, unde se mai afla și cumnatul acestuia.

Cei trei ar fi consumat împreună alcool, iar la un moment dat între ei ar fi izbucnit un conflict. Replicile tăioase au generat  degenerat într-o bătaie în curtea casei, iar din cauza traumatismelor suferite, tânărul de 32 de ani ar fi decedat.

Când și-au dat seama ce au făcut, cei doi cumnați ar fi incendiat cadavrul victimei, încercând astfel să ascundă urmele crimei.


Ambii suspecți, cu vârstele de 36 și 41 de ani, au fost reținuți, și sunt cercetați pentru omor intenționat. Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

topul săptămânii