Rețele de socializare

Moldova

Impresionant! Un echipaj al IP Orhei a ajutat o femeie să ajungă la timp la maternitate

Un gest frumos, demn de apreciat! Un echipaj al poliției din Orhei a ajutat o femeie aflată în travaliu să ajungă la timp la maternitate.

Publicat

Despre cele întâmplate ne-a relatat chiar tânăra mămică, printr-un mesaj la adresa redacției noastre. Potrivit ei, în timp ce se deplasa spre maternitate cu mașina, cu soțul ei, ar fi observat un echipaj al poliției ce monitoriza situația în zonă!

Imediat, s-au adresat după ajutor oamenilor legii, pentru a ajunge mai repede la maternitate, iar angajații poliției, fără a pierde măcar o clipă, au acceptat să-i ajute! Au pornit girofarul și semnalul sonor și au escortat tânăra familie spre maternitate.

Din fericire, mămica a ajuns la timp pe mâna medicilor și a născut un băiețel complet sănătos.


În context, familia vine cu un mesaj de mulțumire pentru Dorin Boldișor și Mihai Spatari, angajați ai IP Orhei, pentru sprijinul și ajutorul acordat într-un moment atât de important din viața acestei familii.


Moldova

Atenţie! ANSA anunţă despre retragerea de pe piaţă a unui lot de somon, vândut în rețeaua Kaufland

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) anunţă că importatorul „Kaufland” retrage din magazine un lot de Somon de Atlantic din cauza unei bacterii depistate în peşte.

Publicat

Mai exact, motivul retragerii, spun experții, ar fi prezența bacteriei „listeria monocytogenes”, în pește.

Astfel, consumatorii care au achiziţionat produsul, sunt rugaţi să îl returneze la magazinele de unde le-au procurat. Potrivit informaţiilor, rechemarea vizeză strict Somonul de Atlantic de 120 de grame.

Menționăm că listeria monocytogenes este o specie de bacterie patogenă Gram-pozitivă care provoacă infecția denumită listerioză.


De la 20% până la 30% dintre infecțiile cu listerioză de origine alimentară la persoanele cu risc ridicat pot fi fatale.

În Uniunea Europeană, listerioza prezintă o tendință ascendentă și a început în 2008, provocând 2.161 de cazuri confirmate și 210 decese raportate în 2014, cu 16 % mai multe decât în 2013.

Listerioza ocupă locul al treilea în ceea ce privește numărul total de decese în rândul agenților patogeni bacterieni de origine alimentară, cu rate de mortalitate care depășesc chiar și Salmonella spp. și Clostridium botulinum.


Citește mai departe

Moldova

Ghinion pentru mai mulți șoferi din Chișinău: Bucăți de teracotă s-au desprins de pe o clădire și au avariat mai multe mașini

Dimineață cu ghinion pentru mai mulți proprietari de mașini din capitală. Aceștia și-au găsit automobilele avariate chiar în parcare, după ce după ce bucăți de teracotă s-au desprins de pe o clădire din preajmă și au căzut direct peste vehicule.

Publicat

Imaginile au fost surprinse pe strada Albișoara din Capitală și au fost publicate pe o rețea socială. În acestea se poate vedea cum luneta din spate a unui automobil a fost spartă, iar o altă mașină are parbrizul crăpat.

Secvența video a devenit la scurt timp virală pe internet, iar internauții au scris în comentarii că nu este primul incident de acest gen în acea parcare.

Pe marginea cazului urmează să fie sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică, care va identifica administratorii clădirii și vor stabili circumstanțele incidentului.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

„Narco-business” prin Telegram. Poliția a reținut doi indivizi care aveau acasă un laborator de droguri

Au transformat un apartament în laborator de producere a drogurilor. Doi indivizi, ambii de câte 30 de ani, au ajuns pe mâna forțelor de ordine, bănuiți de cultivarea plantelor interzise și realizarea drogurilor prin intermediul magazinelor online.

Publicat

Aceștia acționau după o schemă deja bine-cunoscută în lumea traficanților de droguri. Mai exact, ei procurau droguri în cantități angro prin intermediul aplicației „Telegram”, după care le repartizau în doze mai mici și le vindeau consumatorilor finali.

Doritorii de a procura substanțele narcotice achitau pentru ele prin rețelele de plată electronică, după care primeau o fotografie cu locul unde a fost ascunsă „marfa”.

Pentru ca urma banilor să se piardă, aceștia erau transferați pe alte conturi bancare, deschise pe numele unor persoane interpuse.


Mai mult, în cadrul descinderilor la domiciliile indivizilor, s-a stabilit că o parte din narcotice era produsă chiar de către ei. Astfel, în unul dintre apartamentele percheziționate a fost descoperit un laborator improvizat de creștere a drogurilor și mai multe ghivece cu plante de canabis.

Totodată, au fost găsite și utilaje folosite pentru consumul substanțelor narcotice, dar și telefoane mobile, utilizate în schema infracțională.

În prezent, ambii suspecți sunt reținuți pentru 72 de ore, iar dacă vina le va fi demonstrată, ei riscă până la 15 ani de pușcărie.


Citește mai departe

topul săptămânii