Rețele de socializare

Moldova

Taximetrist prins beat criță la volan în centrul Chișinăului

Un taximetrist din Chișinău a fost prins conducând în stare de ebrietate avansată pe strada Ismail din capitală, punând în pericol siguranța tuturor.

Publicat

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat o concentrație alarmantă de 1,27 mg/l alcool în aerul expirat. Automobilul pe care îl conducea, care aparține unei companii de taxi, a fost imediat ridicat și dus la o parcare specială.

În urma incidentului, pe numele șoferului a fost deschis un proces penal pentru conducerea sub influența alcoolului, un gest care putea avea consecințe tragice.

Autoritățile solicită insistent companiilor de taxi să își verifice riguros șoferii, pentru a preveni astfel de situații care amenință viețile pasagerilor și ale celorlalți participanți la trafic.


Advertisement

Moldova

Nu a văzut troleibuzul? Momentul în care șoferul unui Mercedes intră într-un vehicul de rută staționat regulamentar

Nu a văzut troleibuzul? Momentul în care șoferul unui Mercedes a intrat în plin într-un troleibuz de pe ruta numărul 25, care staționa regulamentar la stație, lângă circ.

Publicat

Accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 08:40. Potrivit datelor oferite de purtătorul de cuvânt al RTEC, Felicia Rusu, troleibuzul circula pe ruta nr. 25 și în momentul impactului, staționa regulamentar în stația de așteptare a transportului public, lângă Circ.

În salonul unității de transport erau circa 40 de călători.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.


Poliția urmează să stabilească toată cauzele producerii accidentului.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Moldoveni, implicați în trafic internațional cu „droguri-zombie”! Trei suspecți au fost reținuți la București

Ar fi creat o rețea internațională de distribuire a „drogurilor-zombie”. Doi cetățeni moldoveni și un roman sunt documentați de către oamenii legii de la noi în colaborare cu cei din București într-un dosar de trafic cu substanțe interzise.

Publicat

Potrivit datelor furnizate la această oră, unul dintre moldoveni ar fi dezvoltat numeroase conexiuni infracționale în comunitățile traficanților de droguri din Belgia, Olanda și Germania, în care ar fi implicat și alți conaționali, folosiți pe post de curieri, creându-și, totodată și o rețea de clienți, inclusiv pe teritoriul României.

În dimineața de 13 septembrie, moldoveanul de 37 de ani, în urma unei înțelegeri prealabile cu un alt moldovean, de 46 de ani, ar fi transportat din Belgia în România, 10 pachete cu substanță psihoactivă. Cei doi au fost reținuți în aceeași zi, împreună cu complicele lor român, în vârstă de 31 de ani, pe o stradă din București.

Bărbații aveau asupra lor substanță psihoactivă, denumită droguri-zombie, în valoare de 200.000 de euro. În data de 14 septembrie, cei doi moldoveni și cetățeanul român au primit arest preventiv pe un termen de 30 de zile.


De menționat că substanța psihoactivă xilazina este un sedativ folosit la animalele mari pentru ameliorarea durerii și relaxarea mușchilor. Nu este potrivit pentru consumul uman. Când este injectat în corpul unei persoane, poate încetini bătăile inimii în mod periculos și provoacă răni mari deschise ale pielii, cum ar fi ulcerații și abcese.

Pe termen lung, aceste răni se pot răspândi pe brațele și picioarele unei persoane și le pot face să putrezească – un fenomen sumbru care i-a adus xilazinei porecla de medicament „zombi”. În cele din urmă, țesutul mort trebuie amputat.


Citește mai departe

Moldova

A decedat în circumstanțe tragice: Un bărbat mai întâi s-ar fi electrocutat, după care ar fi căzut într-o fântână

Moarte cumplită pentru un bărbat în vârstă de 52 de ani. Acesta mai întâi s-ar fi electrocutat, după care ar fi căzut într-o fântână.

Publicat

Totul a avut loc în prima parte a zilei de 18 septembrie, în jurul orei 10.00, într-o gospodărie din satul Musteața, raionul Fălești. Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la inspectoratul local de poliție, Svetlana Talpă, bărbatul repara un cablu electric în apropierea fântânii din curte, iar la un moment dat ar fi fost electrocutat.

În clipa următoare, acesta a fost proiectat în tubul fântânii, suferind și o lovitură în zona capului.

Din nefericire, atunci când a fost recuperat, bărbatul era deja mort, pe corpul lui fiind urme clare de electrocutare, dar și răni suferite în urma căzăturii.


Corpul neînsuflețit al victimei a fost transportat la examinarea medico-legală pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

Cercetările continuă.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii