Rețele de socializare

Moldova

Se află în reanimare: Medicii oferă detalii despre starea copilei de un anișor, lovită de o mașină în timp se afla în brațele tatălui ei

Accident șocant pe traseul Chișinău-Orhei-Bălți. Vă atenționăm că urmează imagini și detalii cu un puternic impact emoțional.

Publicat

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost lovit mortal de o mașină în timp ce traversa strada într-un loc interzis, având în brațe fetița sa de numai un anișor. Micuța a supraviețuit și se află în stare gravă la spital. Accidentul a avut loc în seara de 21 iulie, nu departe de intrarea în orașul Orhei.

Potrivit oamenilor legii la volanul automobilului se afla un tânăr de 20 de ani. Pentru că zona unde s-a produs tragedia nu este iluminată, șoferul a observat prea târziu victimele, și le-a luat pe capotă. Din nefericire, medicii veniți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbatul de 34 de ani. Acesta a decedat pe loc.

Fetița lui de un anișor a fost inițial transportată în stare gravă la Spitalul Raional Orhei, după care, dusă cu Aviasanul la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.


Maxim CAZACU, purtător de cuvânt, Institutul Mamei și Copilului: Starea la internare se califică ca gravă, pacienta a fost internată în secția de reanimare și terapie intensivă unde se află până în prezent sub supraveghere medicală.

Presa scrie că bărbatul decedat activa în cadrul Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, în calitate de tehnician-radiolog de urgență.

Șoferul mașinii nu era băut în momentul accidentului, mai menționează oamenii legii. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Ediție TV

Ciclonul „Boris” a făcut ravagii în țară: Diguri rupte și stare de urgență la Leova, străzi inundate și mașini înecate în Chișinău

Stare re urgență a fost declarată în satele Covurlui și Romanovca din raionul Leova după ce, din cauza ploilor abundente digurile a două bazine de acumulare au cedat. Deși până la precipitații, lacurile erau practic secate, cantitatea de apă care s-a adunat în weekend au umplut bazinele acvatice, iar digurile de protecție au cedat.

Publicat

Tot în raionul Leova a cedat și un baraj din localitatea Sărata Nouă, autoritățile locale dau însă asigurări că acesta a fost restabilit. Acestea nu sunt nici pe departe singurele consecințe ale intemperiilor. Peste 30 de drumuri publice din țară și circa 20 de trasee naționale au fost inundate, pe unele porțiuni, asfaltul fiind spălat la propriu, iar mașinile aruncate de pe șosea în șanțuri.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență menționează că și la această oră autoritățile depun eforturi pentru consolidarea digurilor de protecție pe râul Nistru și Prut. Iar pe parcursul nopții, pentru pomparea apei din gospodăriile afectate de inundații salvatorii au fost solicitați în 33 de cazuri. Pe lângă pompieri, a fost nevoie și de intervenția angajaților de la distribuția energiei electrice, în zeci de localități rămase în beznă. Către dimineața de 16 septembrie, toate localitățile erau deja reconectate la lumină.


Nici în Chișinău situația nu a fost una mai bună. Aici drumurile s-au transformat în râuri, iar trecătorii au fost nevoiți să meargă prin apa care le ajungea până la genunchi. În unele cazuri, oamenii erau luați, la propriu, de puhoaie.

Nici persoanele ce se deplasau cu automobilele nu au fost mai norocoși. Pe unele străzi, cum ar fi Albișoara ori Calea Ieșilor mașinile practic pluteau, fiind luate de ape. Prin urmare, circulația pe străzile cu pericol a fost blocată, iar traficul rutier a fost paralizat în totalitate. Iar un șofer ce se deplasa pe strada Meșterul Manole a trăit o sperietură soră cu moartea, după ce asfaltul de sub mașina lui s-a surpat, el nimerind într-un crater uriaș. Din fericire, bărbatul a scăpat nevătămat, reușind, cu ajutorul trecătorilor să iasă singur din vehicul.

Un alt crater s-a format și la intersecția străzilor Uzinelor și Podul Înalt, circulația în zonă, de asemenea fiind restricționată.


Și instituțiile de învățământ din Chișinău au fost grav afectate de ploi, anunță Primăria capitalei. 56 de școli și grădinițe din sectoarele Botanica, Buiucani, Centru și Râșcani. Totuși autoritățile dau asigurări că situația va fi remediată în cel mai scurt timp.

Inundat a fost și teatrul de Operă și Balet Maria Bieșu, sub presiunea apei de pe acoperiș, au cedat două țevi.

Inundate au fost și trecerile subterane de pietoni, dar și parcările amenajate în subsolurile blocurilor locative.


La lichidarea consecințelor intemperiilor sunt antrenați aproape două mii de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, dar și toate serviciile specializate de nivel local, raional și național.

Menționăm că meteorologii prognozează vreme instabilă și pentru următoarele zile.


Citește mai departe

Moldova

Accident de coșmar, nu departe de intrarea în Bălți: O șoferiță de 40 de ani a decedat, iar alte 3 persoane au ajuns la spital

Accident cu consecințe fatale în raionul Sîngerei. O șoferiță de 40 de ani a murit după ce mașina în care se afla a fost tamponată în plin de un microbuz. Cazul tragic s-a întâmplat în dimineața zilei de 13 septembrie, pe traseul ce leagă municipiul Bălți de raionul Sîngerei.

Publicat

La volanul microbuzului se afla un bărbat de 36 de ani. În circumstanțe neclare deocamdată, șoferul a intrat cu viteză în automobilul condus de femeia de 40 de ani, originară din raionul Sângerei. Coliziunea a fost atât de puternică încât ambele autovehicule au ajuns pe câmpul din apropiere, la câteva zeci de metri distanță.

Potrivit imaginilor publicate de martori și polițiști, bucăți din caroseria celor două mașini au fost împrăștiate pe traseu, iar vehiculul tamponat a fost făcut zob.

Pe lângă polițiști și medici, la fața locului a fost solicitat și ajutorul pompierilor, care au intervenit pentru a descarcera o pasageră în stare de inconștiență dintre fiarele contorsionate ale unei dintre mașini. Femeia în stare critică, dar și un alt pasager din cealaltă mașină au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. De asemenea, șoferul microbuzului a fost transportat la spital pentru evaluare medicală. Bărbatul a fost supus testării alcoolscopice, iar rezultatul a arătat că acesta nu se afla în stare de ebrietate în momentul accidentului.


Poliția continuă investigațiile pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs tragedia.


Citește mai departe

Ediție TV

Copilul de 2 ani care a căzut în golul liftului, se află la IMC, la terapie intensivă în stare extrem de gravă. Toate ascensoarele din Ungheni au fost oprite

Copilul de doi anișori, care a căzut de la etajul 6 în tunelul liftului a fost transferat la Institutul Mamei și Copilului în stare extrem de gravă.

Publicat

În a doua parte a zilei de 11 septembrie, după ce a fost stabilizat, acesta a fost transportat de la Ungheni spre Chișinău cu o echipă de la Aviasan. Potrivit datelor oferite de către purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Maxim Cazacu, micuțul a fost internat în secția terapie intensivă, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, leziuni ale oaselor bazinului și alte traume grave. Deocamdată, medicii sunt rezervații în a face careva prognosticuri privind evoluția stării micuțului.

Amintim că totul s-a întâmplat în dimineața de 11 septembrie, într-un bloc locativ din orașul Ungheni. Mama împreună cu ai săi trei copii ar fi ieșit din apartament pentru a-i duce la grădiniță. Cei mai mari copii, de 4 și, respectiv 6 anișori ar fi coborât pe scări, iar mama și cel de-al treilea micuț, de 2 ani, urmau să meargă cu ascensorul. La ușile deschise ale liftului, mama a reușit să împingă doar partea din fața a căruciorului în care se afla micuțul, și s-a întors pentru a lua o pungă, moment în care ușile s-au închis! Copilul a căzut în gol, în tunelul liftului, iar cabina ascensorului a urcat la nivelele superioare, blocându-se între etajele 8 și 9. Ușile liftului au fost deblocate la primul etaj de către pompieri, iar în golul ascensorului a fost depistat micuțul.

După acest incident de coșmar, la Primăria Ungheni a fost convocată o ședință de urgență în cadrul căreia s-a decis ca toate ascensoarele din oraș să fie oprite. Acestea vor fi repornite numai dacă, în urma verificărilor, se va constata că ar standardelor de securitate.


Citește mai departe

topul săptămânii