Rețele de socializare

Diaspora

O fetiță de 9 ani din Ucraina ar fi fost omorâtă cu sânge rece în Germania. Unul dintre suspecți ar fi un cetățean moldovean

Un cetățean al Republicii Moldova, de 33 de ani, este suspectat de omorul unei fetițe de 9 ani, stabilită cu mama sa în Germania. Bănuit de crimă este și un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 50 de ani, refugiat în Germania.

Publicat

Potrivit Bild și Unian, victima este fiica unei ucrainence. Corpul neînsuflețit al Valeriei a fost găsit miercuri într-o pădure din apropierea orașului Döbeln din Germania, scrie Newtv.md.

Moldoveanul, care locuiește în Praga, este fostul iubit al mamei copilei ucise. În dimineața crimei, el i-a scris femeii și a cerut să o sune. Al doilea bănuit este vecinul familiei și își dorea o realție cu mama victimei, însă acesta l-a refuzat. Supărat, acesta a amenințat-o că îi va distruge viața.

Ambii suspecți sunt căutați de poliție. Cu puțin timp înainte de tragedie, copila a spus că este urmărită de un adult.


Fata a dispărut pe 3 iunie în drum spre școală. Timp de nouă zile, sute de polițiști și zeci de voluntari au căutat-o. Abia, pe 12 iunie, cadavrul victimei a fost găsit în pădure. Poliția a precizat că nu există indici că fata ar fi fost victima unei infracțiuni sexuale.

Fetița a ajuns în Germania cu mama sa, sora și bunica la începutul războiului din Ucraina. Tatăl său a rămas să servească în Forțele Armate ale Ucrainei, dar despărțirea a dus la divorțul părinților.


Diaspora

Un moldovean ar fi atacat cu un cuțit doi italieni, în plină stradă. Una dintre victime a decedat

Un bărbat din R. Moldova a fost reținut de polițiștii italieni, fiind suspectat de omor. Individul ar fi încercat să jefuiască o femeie, înjunghiind mortal un tânăr și rănind pe un alt bărbat care au venit în apărarea victimei hoțului.

Publicat

Presa italiană scrie că totul a avut loc vineri seară, 20 septembrie, pe o stradă din orașul Mestre. Un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața, iar un prieten al său a fost rănit.

În jurul orei 23.00, cei doi amici, care se plimbau pe stradă s-au auzit țipete, părând inițial să fie vorba de o ceartă. Cei doi s-au apropiat de locul de unde se auzeau țipetele și au observat cum un individ încearcă să jefuiască o femeie.

Tinerii au sărit imediat în apărarea victimei, însă moldoveanul ar fi scos un cuțit. Pe unul dintre tineri l-a rănit în picior, pe celălalt însă, în zona abdomenului. Moldoveanul a fugit de la fața locului, iar italienii răniți au fost duși de urgență la spital. Din nefericire, unul dintre ei, care a fost rănit în abdomen a decedat la scurt timp. Amicul său nu a suferi răni grave, fiind externat din spital a doua zi dimineața.


Agresorul, un bărbat de 38 de ani de naționalitate moldoveană, a fugit și a mai încercat să jefuiască o altă femeie pe o altă stradă din oraș, dar a fost prins și arestat. Acesta va fi acuzat de omor.


Citește mai departe

Diaspora

Un moldovean, șofer de camion, a murit într-un accident de groază în SUA: Bărbatul educa 4 copii

Un moldovean de 43 de ani și-a pierdut viața într-un accident teribil pe o șosea din Statele Unite ale Americii. Bărbatul, împreună cu familia sa era stabilit de mai mulți ani în SUA și lucra ca șofer de camion, iar în data de 4 septembrie a murit după ce TIR-ul său a intrat într-o coliziune violentă cu un alt camion.

Publicat

Potrivit presei locale, totul s-a întâmplat pe o autostradă statul Ohio, din SUA, după ce o semiremorcă a fost lovită din spate de un tir, iar acesta a fost tamponat violent de un alt camion, la volanul căruia se afla moldoveanul de 43 de ani. Din cauza impactului puternic, remorcile ambelor camioane au izbucnit imediat în flăcări, incendiul fiind extins și asupra capului-tractor în care se afla șoferul din Moldova.

Incendiul a fost atât de puternic încât a făcut vehiculele scrum în doar câteva minute.

Autoritățile din SUA au declarat că șoferul moldovean a decedat pe loc. Un alt șofer s-a ales cu răni ușoare, iar cel de-al treilea a scăpat nevătămat.


Între timp a fost lansată o campanie de colectare de bani. Platforma gofundme menționează că moldoveanul are 4 copii. Se precizează că banii colectați vor merge „direct pentru a sprijini familia sa, acoperind costurile înmormântării și ajutând la cheltuielile de trai ale copiilor săi pe măsură ce se adaptează la viața fără tatăl lor”.

Până la publicarea materialului pe această platformă au fost colectați peste 40 de mii de dolari.


Citește mai departe

Diaspora

România: Un motociclist din R. Moldova și-a pierdut viața după ce s-a tamponat cu un automobil. Tânărul avea 29 de ani

Un motociclist și-a pierdut viața după ce s-a tamponat cu un automobil la Popeni, România.

Publicat

Cazul a avut loc în data de 25 august. Victima, în vârstă de 29 de ani, era originară din Republica Moldova, scrie Newsmaker.MD. 

Potrivit presei din România, accidentul rutier s-a produs pe 25 august, în jurul orei 14:00, în localitatea Popeni. O motocicletă, condusă de un tânăr de 29 de ani, s-a ciocnit frontal cu un autoturism, impactul fiind foarte violent.

O ambulanță a fost îndreptată la fața locului, unde medicii au constat că șoferul motocicletei a decedat.


Victima este din Republica Moldova. Tânărul urma să împlinească 30 de ani peste o lună, potrivit celor apropiați.

Într-un ultim video publicat pe rețelele de socializare, tânărul a relatat că, duminică, 25 august, s-a pornit în România, însă a descoperit că revizia tehnică a motocicletei este expirată. Acesta a menționat că, prin intermediul unor cunoscuți, a găsit un service auto care să-i facă revizia tehnică în weekend, filmând procesul.


Citește mai departe

topul săptămânii