Rețele de socializare

Moldova

O mașină a luat foc în capitală și a ars ca o torță în doar câteva minute. Jumătate de vehicul a fost distrus complet

O mașină a luat foc în capitală și a ars ca o torță în doar câteva minute. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 21 mai, pe strada Petricani.

Publicat

O mașină a luat foc în capitală și a ars ca o torță în doar câteva minute. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 21 mai, pe strada Petricani. Automobilul a fost cuprins de flăcări în plină stradă, iar mai mulți martori au sărit în ajutorul șoferului. Între timp, oamenii au sunat de urgență la Serviciul 112 și au sesizat despre cele întâmplate. În câteva minute, o echipă de pompieri și salvatori a intervenit la fața locului și au stins automobilul în flăcări.

În urma incendiului, focul a distrus mai bine de jumătate din autovehicul.

Deocamdată nu se cunoaște cauza exactă, dar și circumstanțele în care s-a produs incendiul, acestea urmând a fi stabilite de specialiști.


Potrivit IGSU, în doar 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 44 de situații de risc.


Moldova

Înțelegeri de cartel? Șase companii petroliere, amendate cu 480 de milioane de lei

Consiliul Concurenței a aplicat amenzi în valoare totală de 480 de milioane de lei pentru șase rețele de benzinării din țară, acuzate de înțelegeri de cartel.

Publicat

Decizia vine în urma unei investigații care a dezvăluit practici anticoncurențiale în stabilirea prețurilor la carburanți, scrie Bani.MD.

Sancțiunile aplicate fiecărei companii sunt următoarele:

– Bemol: 29 milioane lei
– Lukoil: 180 milioane lei
– Petrom: 77 milioane lei
– Rompetrol: 191 milioane lei
– Tirex: 1,5 milioane lei
– Datario: peste 1 milion de lei


Consiliul Concurenței a subliniat că aceste amenzi sunt rezultatul unor investigații detaliate care au demonstrat existența unor înțelegeri între aceste companii pentru a fixa prețurile la carburanți, în detrimentul consumatorilor și a unei concurențe loiale pe piață.

„Au efectuat mai multe runde de modificări ale prețurilor la produsele comercializate cu aceleași valori. Aceste modificări au avut loc atât consecutiv (atunci când una sau mai multe companii își modifică au prețurile iar ulterior alte companii făceau modificări similare), cât și concomitent (când majoritatea sau chiar toate întreprinderile luau decizii similare de modificarea prețurilor în același moment, înainte de prima afișare pe panou).”, a declarat Alexei Gherțescu, șeful Consiliului Concurenței. „Prin aplicarea acestor sancțiuni, dorim să descurajăm astfel de comportamente și să asigurăm un mediu concurențial echitabil.”

Decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile după recepționarea iei de către întreprinderile vizate, în instanța de judecată specializată.


Citește mai departe

Moldova

Un șofer de 18 ani a decedat într-un grav accident, în Chișinău. Tânărul nu avea permis de conducere

Un șofer de 18 de ani și-a pierdut viața, iar doi pasageri pe care îi avea în mașină, inclusiv un copil de 10 ani, au ajuns la spital în urma unui accident groaznic, produs în capitală.

Publicat

Totul s-a întâmplat în seara de 2 iulie la intersecția dintre bulevardul Dacia cu Șoseaua Muncești, în sectorul Botanica.

Potrivit poliției, tânărul decedat se afla la volan, chiar dacă nu avea permis de conducere. La un moment dat, el ar fi pierdut controlul asupra volanului, iar automobilul a derapat de pe carosabil, în cele din urmă răsturnându-se și izbindu-se într-un copac.

Din cauza tamponării extrem de puternice, mașina a fost făcută zob, iar șoferul a fost prins între fiarele contorsionate. Din nefericire, atunci când a fost descarcerat, medicii cu ambulanța veniți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Șoferul era deja mort.


Cei doi pasageri din automobil, de 10 și 24 de ani, au ajuns la spital cu multiple traumatisme.

Oamenii legii documentează circumstanțele în care s-a produs tragicul accident rutier.


Citește mai departe

Moldova

Strigător la cer: Patru copii din Chișinău au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu droguri

Caz șocant, în capitală. Patru copii, cu vârstele cuprinse între 12 și 15 ani au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu droguri.

Publicat

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de 30 iunie, la o terasă din Chișinău. Potrivit Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, apelul a parvenit după ora 13.30, iar la fața locului s-au deplasat două echipaje specializate cu ambulanțele.

La fața locului medicii au constatat că minorii prezentau dureri de cap, amețeli, grețuri, uscăciuni în gură, vomă, le amorțeau mâinile și picioarele, și aveau o stare de slăbiciune generală. Membrii echipelor de asistență medicală le-au acordat copiilor primul ajutor medical după care i-au transportat la Institutul Mamei și Copilului.

Din fericire, după examinare, nici unul dintre minori nu a avut nevoie de internarea în spital, toți patru fiind lăsați să meargă acasă pentru tratament ambulator.


În context, medicii îndeamnă părinții să fie foarte atenți la comportamentul copiilor lor, mai ales în perioada adolescenței, iar dacă observă schimbări bruște să se adreseze specialiștilor.

Totodată, să monitorizeze cercul de prieteni al copilului, pentru a preveni consumul de droguri.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii