Rețele de socializare

Moldova

Cazul Mădălinei: Mama fetei este acuzată de posesie de droguri

Diana Cojocari, mama Mădălinei dispărută în SUA, a fost acuzată de posesie de droguri în timp ce era în închisoare, conform Biroului Șerifului din Mecklenburg County.

Publicat

Potrivit arhivelor judecătorești, ea urma să apară, pe 14 aprilie, în instanță în legătură cu această acuzație, transmite Știri.md.

Diana și soțul ei Christopher Palmitter au fost arestați pentru prima dată în decembrie 2022, pentru că nu au raportat dispariția Mădălinei.

Diana Cojocari a pretins că a văzut-o ultima oară pe Mădălina acasă, pe 23 noiembrie 2022, în jurul orei 10 seara, când a mers la culcare.


Diana ar fi spus oficialilor de la Bailey Middle School că Mădălina lipsea începând cu 22 noiembrie la prânz, după ce a ajuns la școală fără fată.

Reamintim că FBI a extins căutările și cere ajutorul comunității internaționale pentru a o găsi pe Mădălina Cojocari, o fetiță de 11 ani, originară din Republica Moldova. Aceasta a fost văzută ultima oară pe 21 noiembrie, în jurul orei 16:59. Pe pagina oficială a FBI este indicat că minora a dispărut de acasă în noaptea de 23 noiembrie 2022. Mama, însă, i-a anunțat dispariția abia pe 15 decembrie.

La începutul lunii ianuarie, ofițerii de investigație au efectuat percheziții la domiciliul și mașinile părinților fetiței, de unde au fost ridicate mai multe probe, inclusiv trei telefoane mobile.


Două dispozitive aparțin mamei şi tatălui vitreg al copilei, însă nu se cunoaște al cui este al treilea telefon. Anterior, părinții spuneau că Mădălina nu avea propriul telefon.

În interiorul casei, anchetatorii au depistat și o porțiune din bucătărie blocată de placaj. Tatăl vitreg al copilei le-ar fi spus anchetatorilor că cuplul plănuia să facă reparație în interiorul casei.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mai multe documente de călătorie care ar fi avut o legătură cu dispariția copilei. Mai mult aceștia au depistat că un rucsac și unele obiecte de-ale fetiței lipseau în timpul căutării.


Potrivit WCNC, autoritățile au fost observate cum ies din casă cu mai mulți saci plini cu probe. Fostul polițist, M. Quentin William, a declarat că poliția a verificat amănunțit dormitoarele, subsolul și podul casei.

Între timp, poliţia americană a examinat înregistrările de pe telefonul mobil ale fiecărui părinte și au fost analizate semnalele emise de dispozitive, pentru a stabili unde se aflau acestea.


Poliția din Cornelius, statul Carolina de Nord, de comun cu FBI, a efectuat săpături în curtea casei unde locuia familia, a examinat lacul din apropierea zonei și a efectuat mai multe percheziții. Comunitatea s-a mobilizat, iar în spații publice au fost plasate mesaje referitoare la dispariția fetei. În același timp, presa americană scrie că, potrivit vecinilor, în curtea familiei a fost observat fum timp de câteva zile după ce minora a fost anunțată dispărută.

În timp ce autoritățile de la Chișinău conlucrează cu cele de la Washington, TV8 a reușit să discute cu bunelul și mătușa fetiței. Rudele copilei presupun că aceasta ar fi fost răpită.

Un psiholog criminalist din zona Charlotte spune că investigațiile ar mai putea dura, deoarece anchetatorii încă lucrează pentru a obține mai multe informații de la părinți, în special despre ceea ce s-a întâmplat în cele trei săptămâni în care Mădălina nu a fost dată dispărută.

Ultima dată, căutarea s-a mutat din casa Mădălinei în județul Madison, o zonă dens împădurită, dar puțin populată, adânc în Munții Apalași. O fotografie a fetiței, făcută înainte de dispariție, arată că ea ar fi fost în zona unde poliția își concentrează acum ancheta.

Câteva persoane au informat oamenii legii că au zărit mașina mamei în zilele de după dispariția Mădălinei. Între timp, o persoană apropiată familiei a dezvăluit că părinții „nu aveau prieteni” și erau „liniștiți” în timpul vacanțelor.

Orice persoană care ar putea avea informații care ar putea ajuta detectivii ar trebui să contacteze Departamentul de Poliție Cornelius la 704-892-7773.

Moldova

La un pas de moarte. Noi detalii despre paznicul înjunghiat într-un magazin din capitală.

Noi detalii despre paznicul înjunghiat într-un magazin de capitală, oferite de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Incidentul nefericit s-a petrecut cu un agent de pază în vârstă de 21 de ani. Acesta a fost grav rănit într-un atac cu cuțitul în seara zilei de 5 aprilie, chiar în supermarketul unde lucra.

Publicat

Potrivit CNAMUP, cazul a avut loc în timpul unei încercări de furt și ar fi fost atacat de un individ cu cagulă pe față.
Șocați, martorii au chemat ambulanța. Medicii au intervenit în 5 minute la fața locului și au găsit victima în stare gravă, dar conștientă. În următoarele 20 de minute, i-au acordat primul ajutor medical necesar.
Pacientul a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, iar la moment urmează tratament specializat în condiții de staționar.
Reamintim că, ofițerul de presă a poliției, Cristina Talpă, a declarat că polițiștii au înregistrat cazul, au pornit o anchetă, însă nu poate oferi mai multe detalii pentru a nu periclita cursul acesteia.


Citește mai departe

Moldova

Ar fi luat mită sistematic. Un angajat al IPM și administratorul unui agent economic au ajuns sub lupa CNA.

Ar fi luat mită sistematic. Un angajat al Inspectoratului pentru Protecția Mediului și reprezentantul unui agent economic sunt cercetați de CNA pentru fapte de corupție sistemică. Ofițerii anticorupție au descins cu percheziții în locuințele, birourile de serviciu, dar și în automobilele acestora.

Publicat

Potrivit datelor făcute publice de CNA, este vorba despre o schemă de corupție sistemică la Inspectoratul pentru Protecția Mediului în cadrul căreia sunt cercetate fapte de corupere pasivă cu extorcare de bunuri și mijloace financiare de la agenți economici în schimbul acordării suportului în vederea perfectării cărților tehnice și a documentației în domeniul protecției mediului în vederea grăbirii procesului de eliberare a autorizațiilor de mediu.
În plus, șeful Serviciului control plăți și taxe pentru poluare al IPM ar fi pretins și primit sistematic remunerații ilicite de la administratorul Centrului de investigații ecologice în schimbul perfectării personale a dărilor de seamă privind plățile pentru poluarea mediului care se prezintă la Serviciul Fiscal de Stat, iar în cadrul controalelor planificate în vederea verificării corectitudinii calcului și virarea completă la buget a plăților pentru emisiile de poluanți să confirme corectitudinea acestora și să nu depisteze careva abateri.
La moment, vizați în cauza penală sunt angajatul IPM și administratorul unui agent economic. Aceștia sunt cercetați în stare de libertate.
Ulterior, responsabilii din cadrul IPM au venit cu o reacție oficială, potrivit căreia a fost inițiată și o anchetă internă de serviciu, care are drept scop verificarea aspectelor de ordin disciplinar și administrativ legate de cazul respectiv.


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat și-ar fi violat sistematic fiica în vârstă de doar 7 ani. Acum el va sta 21 de ani în pușcărie.

Fapte lipsite de rațiune. Un individ a fost condamnat pentru că și-ar fi violat fiica minoră. Mai exact, conform actului de învinuire, un bărbat de 38 de ani dintr-o localitate din nordul țării ar fi întreținut raporturi sexuale cu fiica sa de doar 7 ani.

Publicat

Potrivit acuzării înaintate de procurori, inculpatul, din vara anului 2024 până în decembrie 2024, la domiciliul său, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, ar fi întreținut cu fiica biologică minoră, acte sexuale neconsimțite. Faptele ilegale au fost depistate de bunica copilei, care i-a povestit mamei acesteia cele întâmplate. La rândul său, femeia a alertat poliția. Ea a declarat că a observat și ea mai multe situații care i s-au părut stranii în raport cu soțul său și copila. Inculpatul a refuzat să facă declarații pe caz pledând nevinovat. Cu toate acestea, instanța l-a recunoscut vinovat pentru acțiuni cu caracter sexual neconsimțite și viol, stabilindu-i pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 21 de ani, cu executare în penitenciar de tip închis. Pe parcursul urmăririi penale și judecării cauzei, acesta s-a aflat în arest preventiv. Sentința nu este definitivă fiind cu drept de apel. Menționăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la înaintarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


Citește mai departe

topul săptămânii