Rețele de socializare

Moldova

Doi prunci au venit pe lume în ambulanță, pe parcursul săptămânii trecute

Aproximativ 14 mii de apeluri au fost recepționate de Serviciul 112 pe parcursul săptămânii trecute, anunță Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Potrivit informației prezentate, solicitanților li s-a acordat ajutor medical la etapa de pre-spital, 5684 pacienți, dintre care 1375 copii, au fost transportați la departamentele de urgență ale spitalelor din R.Moldova.

Publicat

Cel mai des, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, au apelat persoanele cu boli cardiovasculare 3044 pacienți, 55 erau la pacienții cu sindrom coronarian acut. Din numărul total de 1857 cazuri de patologii neurologice, 231 erau accidente vasculare cerebrale. Urgențele respiratorii au constituit 1835 solicitări, inclusiv 906 la copii, scrie Deschide.MD.

În perioada de raportare, Serviciul de Urgență a mai fost solicitat la 1397 de persoane pentru acordarea primului ajutor calificat persoanelor cu diverse traumatisme. Echipele AMU au fost solicitate pentru 75 persoane, care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, 58 pacienți, inclusiv 11 copii au fost transportați la spital.

Totodată, echipele de asistență medicală urgentă din raionul Sîngerei și Ungheni au asistat două nașteri în ambulanță, care au decurs fără complicații. Mamele au o vârstă cuprinsă între 24 – 30 ani. În ambele cazuri, travaliul s-a declanșat spontan în timpul transportării femeilor la maternitate. Venirea pe lume a două fetițe cu o greutate de aproximativ trei kilograme a fost soldată cu succes datorită intervenției echipelor AMU. Ulterior, lăuzele și nou-născuții au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.


Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Manevră nereușită cu spatele. Unul din automobilele implicate a fost la un pas de a ajunge pe gazon

Două automobile au fost implicate într-un accident produs miercuri, 8 aprilie, pe bulevardul Dacia din Chișinău.

Publicat

O mașină de model Hyundai efectua manevra cu spatele și a lovit un alt automobil de model Toyota. În urma impactului, unul dintre automobile a fost la un pas de a ajunge pe gazon.

Ulterior, la fața locului a fost solicitată ambulanța.

Potrivit informațiilor oferite de ofițerul de presă al poliției capitalei, Svetlana Scripnic, nimeni nu a avut de suferit.



Citește mai departe

topul săptămânii