Rețele de socializare

Moldova

Alertă cu bombă în toată țara! 43 de locații din Chișinău, Bălți și Comrat ar fi fost minate. mesajul „teroriștilor”

Așa-zisa organizație „Dirlewanger Legion” anunță despre instalarea a zeci de obiecte explozive în zeci de instituții din Chișinău, Bălți și Comrat.

Publicat

„Teroriștii” cer ca R.Moldova să atace regiunea transnistreată, Ucraina și România, scrie Deschide.MD.

Potrivit unui mesaj transmis de pe o adresă de email a organelor de drept, autorii susțin că ar fi plasat obiecte explozibile în 43 de locații din R.Moldova, 13 – la Bălți, 23 – Chișinău și 7 – la Comrat.

Printre clădirile vizate sunt Parlamentul, Aeroportul Internațional Chișinău, centre comerciale, universități atât din Chișinău cât și din Bălți, etc…



Moldova

Noi detalii în dosarul de la Durlești: Ofițerii CNA au descins la proprietarul companiei care a construit imobilul.

Percheziții de amploare în dosarul incendiului care a mistuit mansarda unui bloc de locuit din Durlești. Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii au descins în dimineața de 9 iulie la proprietarul companiei care a construit imobilul de pe strada Tudor Vladimirescu, mistuit de foc.

Publicat

De la fața locului au fost ridicați purtători de informații și alte probe ce urmează a fi analizate în cadrul anchetei.
De menționat că, în același dosar alte 13 persoane cu funcții-cheie au fost anterior percheziționate în legătură cu presupuse acte de corupție și abuz în procesul de autorizare, construcție și recepție a blocului afectat de flăcări în luna mai.
Printre cei vizați se numără angajați ai Primăriei Durlești, foști lucrători ai Agenției pentru Supraveghere Tehnică și ai Direcției Situații Excepționale, reprezentanți ai companiei de proiectare Chișinăuproiect, dirigintele de șantier, proiectantul, beneficiarul construcției, dar și proprietarul terenului.
CNA a emis până acum acte de recunoaștere în calitate de bănuit pentru 10 persoane, iar acțiunile de urmărire penală continuă pentru stabilirea întregului lanț de responsabilitate.
Amintim că, în luna iunie mai mulți specialiști implicați în construcția blocului de locuit din Durlești, afectat de incendiu, au rămas fără certificate de atestare profesională. Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică a depistat abateri majore în toate etapele construcției: de la documentația urbanistică, proiectare și verificare tehnică, până la recepția finală și intervențiile neautorizate asupra structurii clădirii. Constatările arată încălcări grave ale legislației și neglijențe care au pus în pericol siguranța locatarilor.
Pe 16 mai, mansarda unui bloc de locuit din Durlești, construită, potrivit autorităților, fără autorizație, a fost cuprinsă de flăcări. 15 apartamente au ars complet, iar alte câteva zeci au fost afectate. Deși proiectul prevedea construcția a 150 de apartamente, în realitate în bloc existau 165. La o zi după incendiu, MIDR a dispus un control de amploare, care a scos la iveală mai multe nereguli.
Potrivit IGSU, incendiul ar fi izbucnit din cauza nerespectării regulilor în timpul unor lucrări cu foc deschis.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ „Dealer”, prins de mascați: Tânăr de 27 de ani, reținut după ce vindea droguri sintetice prin Telegram.

Și-a dorit să devină un „dealer de top”, dar a fost trezit brusc de mascați! Un tânăr de 27 de ani, suspectat că făcea parte dintr-o rețea de trafic de droguri sintetice, a fost reținut de ofițerii antidrog, în urma unei operațiuni ample desfășurate în capitală.

Publicat

Individul este bănuit că ar fi activat într-un magazin online de droguri, care opera prin aplicația Telegram. Mai mult, pentru a-și ascunde urmele, tânărul ar fi închiriat un apartament într-un cartier din Chișinău și l-ar fi transformat în depozit clandestin. Astfel, bărbatul ridica din ascunzișuri droguri în cantități angro, apoi le ambala în doze a câte 1-2 g, după care le plasa în ascunzișuri în diferite fâșii forestiere pentru a fi ridicate de consumatori.

Ofițerii Direcției Antidrog și procurorii din Chișinău i-au urmărit activitatea timp de o lună, iar în urma perchezițiilor au fost ridicate 500 de grame de PVP – o substanță periculoasă, cunoscută și sub numele de „sare”, dar și hașiș, pliculețe zip-lock, un cântar electronic de precizie, carduri bancare și telefonul mobil folosit în activitatea infracțională.

Tânărul a fost reținut și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 10 ani de închisoare.


Investigațiile continuă pentru identificarea tuturor complicilor și stabilirea întregii arii de acțiune.

Poliția îndeamnă cetățenii să sesizeze orice activitate suspectă, pentru a contribui la menținerea siguranței publice și combaterea fenomenului drogurilor.


Citește mai departe

Moldova

Explozie de gaz la Sireți: Un bărbat, grav rănit, după ce casa i-a fost zguduită de o deflagrație puternică.

Dimineață de coșmar într-o gospodărie din raionul Strășeni! O locuință din satul Sireți a fost zguduită de o explozie provocată de o scurgere de gaz natural, iar proprietarul a ajuns la spital cu arsuri pe o mare parte a corpului. Deflagrația s-a produs la începutul zilei de 8 iulie, chiar în timp ce bărbatul se afla în casă.

Publicat

Panica a cuprins vecinii, care au sunat imediat la 112. La fața locului au intervenit pompierii și salvatorii din Strășeni, dar și echipajele medicale. Din fericire, flăcările nu au izbucnit, însă suflul exploziei a distrus geamurile și a afectat un perete al casei.

Victima, un bărbat în vârstă, a suferit arsuri de gradul doi și trei și a fost transportată de urgență la spitalul raional pentru îngrijiri medicale.

Potrivit datelor preliminare, deflagrația s-ar fi produs din cauza unei improvizații periculoase. Proprietarul ar fi conectat ilegal o conductă de gaz la aragaz, fără a respecta normele tehnice de siguranță.


Specialiștii IGSU trag un semnal de alarmă: instalațiile de gaz trebuie montate doar de persoane autorizate, iar orice scurgere sau defecțiune trebuie raportată imediat.

Salvatorii reamintesc că buteliile de gaz nu trebuie păstrate în interiorul locuințelor și nici conectate cu furtunuri uzate sau deteriorate. Acestea trebuie amplasate în cutii metalice, afară, la cel puțin cinci metri de locuință.


Citește mai departe

topul săptămânii