Rețele de socializare

Moldova

Femeie trimisă pe banca acuzaților, după ce și-a omorât soțul, împreună cu amantul, în Râșcani

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată dosarul de învinuire a unei femei de omorul propriului soț, comis împreună cu un bărbat cu care avea o relație de natură romantică.

Publicat

Aceasta a fost reținută de către ofițerii de poliție din Râșcani, în martie 2022, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost plasată-n arest preventiv. Anterior, aceasta s-a ascuns de autorități, după comiterea crimei, în august-septembrie 2008.

Deși femeia nu-și recunoaște vinovăția, probele obținute de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea procurorilor, arată că inculpata care la comiterea crimei avea vârsta de 39 de ani și amantul acesteia cu vârsta de 38 de ani, aflat în acea perioadă și într-o relație de concubinaj cu o vecină, ar fi comis omorul după revenirea de la muncă de peste hotare a soțului femeii, născut în 1969.

Totul s-a întâmplat în timpul nopții, atunci când femeia și-a ademenit soțul în apropierea unei construcții gospodărești al domiciliului familiei, unde era așteptată de către amant. Potrivit datelor din dosar, acolo, ultimul l-ar fi lovit la cap pe soțul femeii cu un obiect dur, în mod repetat, iar victima a fost doborâtă la pământ; după care soția i-ar fi acoperit gura pentru să-i înfrângă posibila rezistență, ceea ce a dus la asfixierea soțului.


Ulterior, cei doi au transportat trupul neînsuflețit cu o roabă în satul vecin, unde l-au îngropat pe malul râului Ciuhur, la aproximativ un kilometru distanță, cu scopul ca să-și ascundă urmele crimei. Femeia a omis să anunțe autoritățile despre faptul că soțul nu era acasă o perioadă, iar atunci când rudele au făcut-o, aceasta le-a declarat oamenilor legii că soțul ar fi fost răpit de „bandiți,” care i-ar fi interzis să-i denunțe. În perioada comiterii crimei, cei doi copii ai familiei erau minori.

Primul a fost reținut bărbatul, la o zi de la descoperirea osemintelor, când încerca să plece peste hotarele țării. Însă, după expirarea termenului de arest și continuarea cercetării lui în libertate, din 2018 nu se mai prezintă la somațiile autorităților. Soția a părăsit satul la scurt timp de la comiterea crimei, dar a fost reținută recent, în baza informațiilor operative, iar dosarul a fost transmis spre instrumentare de către procurorii PCCOCS, în martie 2022.

Bărbatul părăsise țara, dar o anumită perioadă continua să comunice cu femeia, căreia-i trimitea periodic sume de bani pentru întreținere, ulterior însă relația celor doi a încetat. Acesta rămâne anunțat în căutare, iar până la pronunțarea uni hotărâri judecătorești finale, femeia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Pentru infracțiunea incriminată, Codul penal prevede pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață.

echipa.md


Moldova

Depășire cu final trist: O șoferiță a ieșit cu mașina pe contrasens, lovind în plin un pieton

Ar fi ieșit la o depășire periculoasă, peste linia continuă, iar în rezultat a lovit un pieton, care se deplasa pe marginea drumului.

Publicat

Accidentul rutier s-a întâmplat în dimineața zilei de 17 mai, pe o stradă din localitatea Goleni, raionul Edineț.

La volanul mașinii se afla o tânără de 28 de ani, originară din raionul Drochia. Aceasta nu ar fi ținut cont de situația rutieră și ar fi ieșit la o depășire, încălcând marcajul rutier. În timpul acestei manevre, șoferița nu ar fi ținut cont de gabaritele mașinii și ar fi lovit cu oglinda retrovizoare o femeie de 47 de ani, care mergea pe marginea drumului.

În urma loviturii puternice, pietonul a căzut doborât la pământ, iar la scurt timp a fost transportat la pământ pentru îngrijiri medicale.


În același timp, în imaginile surprinse la fața locului se poate vedea cum oglinda din partea stângă a mașinii a fost făcută țăndări.

Șoferița a fost supusă testului de alcoolemie, iar rezultatul a demonstrat că aceasta nu era băută în momentul producerii accidentului.

Oamenii legii investighează la moment toate circumstanțele în care s-a produs impactul.


Citește mai departe

Moldova

Caz șocant la Hîncești: Un bărbat de 41 de ani, bătut până la leșin de un grup de tineri la terasa unui local

Caz șocant în raionul Hîncești. Un bărbat a fost bătut crunt de un grup de persoane, la terasa unui local din satul Fîrlădeni.

Publicat

Atacatorii au plecat, lăsând victima fără cunoștință, după care ar fi revenit și și-au făcut necesitățile fiziologice peste acea persoană. Procurorii și polițiștii din Hîncești au reținut 3 suspecți, cu vârstele cuprinse între 21 și 30 de ani.

Potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat încă la începutul lunii mai. Bănuiții, aflându-se la terasa localului cu pricina, și acționând coordonat, ar fi lovit victima, de 41 de ani, cu sticle goale de la băutură în cap, iar când bărbatul a căzut la pământ,  aceștia au continuat să-l bată cu pumnii și picioarele în regiunea capului, după care au părăsit locul faptei. La scurt timp, s-au întors la acea terasă, iar când au văzut că victima se află fără cunoștință, unul dintre făptuitori s-a apropiat și s-a urinat demonstrativ peste aceasta. Bărbatul agresat a fost dus la spital, în stare gravă. După mai multe căutări, forțele de ordine au identificat și reținut suspecții, după care au percheziționat domiciliile acestora. De la unul din ei au fost ridicate două arme, a căror proveniență urmează a fi stabilită.

În prezent, cei trei bănuiți sunt reținuți pentru 72 de ore, iar procurorii vor cere pentru ei arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, atacatorii riscă până la 7 ani privare de libertate.



Citește mai departe

Moldova

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente, la Băcioi

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente la Băcioi.

Publicat

După ce o secvență video a fost făcută publică pe rețelele sociale, Inspectoratul de Poliție Botanica s-a autosesizat. Potrivit oamenilor legii, incidentul ar fi avut loc la începutul lunii aprilie, însă până în prezent, nici victima și nici martorii nu au sesizat organele de drept.

În prezent, poliția întreprinde măsuri pentru identificarea persoanelor implicate în conflictul surprins în imagini. Ulterior, acestea urmează să fie audiate conform procedurii legale pentru a determina motivul care a dus la izbucnirea violențelor.

În context, Inspectoratul Botanica face apel la oricine deține informații suplimentare să coopereze cu autoritățile pentru a facilita soluționarea rapidă a acestui incident.



Citește mai departe

topul săptămânii