Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ 2,8 tone de ananas neconform risca să ajungă pe rafturile magazinelor și pe tarabele piețelor din țară

Aproape 3 tone de ananas neconform risca să ajungă pe rafturile magazinelor și pe tarabele piețelor din țară. Inspectorii ANSA au reușit să prevină acest incident.

Publicat

În data de 15 martie, ANSA, împreună cu un agent economic, au participat la utilizarea condiționată prin conversie în biogaz, a unui lot neconform de ananas, în mărime de 2800 kg. Mai exact, fructele au fost depozitate într-un bazin special, unde vor fi supuse fermentării anaerobe.

Lotul neconform avea depășită limita maximă admisibilă, de 6 ori, a reziduului de pesticid  Fludioxonil. Astfel, Agenția a asigurat neadmiterea lotului neconform pe piață și comercializarea către consumator.

Agenția avertizează că produsele cu depășiri de reziduuri de pesticide prezintă risc atât pentru sănătatea oamenilor, cât și pentru sănătatea animalelor.


echipa.md


Advertisement

Moldova

Evaziune fiscală de proporții: 19 milioane de lei necontabilizați, ridicați de la o rețea de restaurante

Evaziune fiscală în proporții deosebit de mari! Ofițerii de investigație, procurorii PCCOCS împreună cu agenții de la Serviciul Fiscal de Stat au ridicat peste 19 milioane de lei necontabilizați, în cadrul unor percheziții la o rețea de restaurante ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Publicat

În cadrul urmării penale s-a stabilit că urmare a evitării emiterii bonului fiscal clienților, agentul economic încasa bani în numerar care nu se reflectau în evidența contabilă a întreprinderii și, respectiv, nu se luau în calcul la achitarea impozitelor și taxelor la bugetul de stat.

În data de 11 iunie, în cadrul perchezițiilor efectuate la oficiile agentului economic investigat, oamenii legii au depistat și ridicat în una din subdiviziunile întreprinderii, bani în numerar, aproximativ 19 milioane de lei necontabilizați în evidența contabilă a întreprinderii.

Investigațiile continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate. În context, oamenii legii îndeamnă cetățenii să ceară bon fiscal la procurarea bunurilor și serviciilor.



Citește mai departe

Moldova

O fetiță de 9 ani a fost grav rănită în localitatea Semeni din raionul Ungheni, în urma unui accident rutier

O fetiță de 9 ani a fost grav rănită în localitatea Semeni din raionul Ungheni, în urma unui accident rutier.

Publicat

Potrivit polițiștilor, incidentul s-a produs în data de 13 iunie, în a doua parte a zilei. Ofițerul de presă de la IP Ungheni, Cristina Vicol a declarat că totul s-ar fi întâmplat atunci când un tânăr de 18 ani, locuitor al raionului Ungheni, pierzând controlul volanului autoturismului pe care-l conducea într-o curbă periculoasă, a pătruns pe contrasens și s-a ciocnit cu un alt automobil, condus regulamentar de un bărbat de 57 de ani din orașul Ungheni.

În momentul impactului, fetița se afla ca pasager în mașina tânărului de 18 ani și a avut nevoie de îngrijiri medicale urgente, fiind transportată la spitalul raional Ungheni pentru tratament.

Ambele teste ale șoferilor implicați au indicat absența alcoolului în aerul expirat. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele accidentului rutier.



Citește mai departe

Moldova

Coliziune de coșmar în apropiere de localitatea Sociteni, raionul Ialoveni: Două persoane au ajuns la spital

O altă coliziune de coșmar s-a produs tot în dimineața de 13 iunie, în apropiere de localitatea Sociteni, raionul Ialoveni.

Publicat

Două persoane au ajuns pe patul de spital, după ce automobilele în care se aflat s-au tamponat frontal. Coliziunea s-a produs în jurul orei 09.30, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale poliției, medici cu ambulanța, dar și pompieri.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Ialoveni, Mariana Didenco, preliminar, accidentul s-ar fi produs după ce un șofer de 22 de ani, care se deplasa cu viteză excesivă în direcția capitalei, ar fi pierdut controlul asupra volanului, iar automobilul a ieșit pe contrasens, unde s-a tamponat frontal cu vehiculul ce venea din sens opus.

Impactul a fost atât de violent, încât autoturismul ce se deplasa regulamentar a fost proiectat pe acostament.


Șoferul acestui vehicul, în vârstă de 42 de ani, dar și o pasageră din cealaltă mașină, în vârstă de 20 de ani au fost preluați de medicii de pe ambulanță și duși la Institutul de medicină urgentă din capitală.

Șoferul de 22 de ani, care a scăpat nevătămat, a fost testat alcoolscopic, iar rezultatele au demonstrat că acesta nu consumase băuturi spirtoase. Cazul este înregistrat și documentat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Citește mai departe

topul săptămânii