Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Droguri, huliganism și alcool în locuri publice: Peste 200 de încălcări, înregistrate timp de trei nopți în centrul țării

Peste 200 de contravenienți și șase persoane aflate în căutare, reținute. Este rezultatul raziilor efectuate de oamenii legii în perioada 11-13 martie.

Publicat

Potrivit unui comunicat oficial, peste 500 de polițiști ai capitalei, mascați ai BDS „Fulger și carabinieri, în comun cu oameni ai legii de la Inspectoratele din raionale Călărași, Hâncești, Ialoveni, Strășeni și Orhei au intensificat verificările nocturne. Și asta pentru a combate producerea infracțiunilor și a menține ordinea publică. O atenție sporită, spun oamenilor legii a fost atrasă cluburilor de noapte și localurilor, unde deseori se încalcă normele anti-pandemice, legate de combaterea Coronavirusului.

Verificări au avut loc și în zonele de agrement, curțile blocurilor și în alte locuri unde de obicei se adună persoanele aflate în vizorul poliției. Astfel, în urma acestor razii, efectuate în peste 200 de locații, polițiștii au verificat 701 persoane care aveau un comportament suspect și inadecvat.

Totodată, au fost depistate şi reținute 6 persoane anunțate în urmărire penală, dar și 5 debitori de stat.


În aceeași perioadă, forțele de ordine au întocmit 238 de procese contravenționale, în mare parte pentru nerespectarea măsurilor anti-pandemice, procurarea și păstrarea drogurilor, huliganism nu prea grav și consumul de alcool în locuri publice.

Contravenienții au fost amendați, iar poliția anunță că astfel de razii vor avea loc sistematic pentru a combate producerea crimelor și a infracțiunilor.

echipa.md


Moldova

Focuri de arme în centrul Chișinăului: Un bărbat de 44 de ani a tras într-un tânăr. Victima e la spital

Focuri de arme în centrul Chișinăului: Un bărbat de 44 de ani a tras într-un tânăr. Victima e la spital.

Publicat

Despre asta anunță poliția într-un comunicat, iar potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat la intersecția străzilor Ismail și 31 august.

Un bărbat de 28 de ani a fost rănit prin împușcare. Polițiștii BPRO în comun cu cei ai INSP au intervenit operativ și au identificat, localizat și reținut persoana care a tras din armă.

Este vorba despre un bărbat de 44 de ani, iar arma era deținută ilegal de acesta.


Bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul de Urgență pentru îngrijiri medicale.

Alte date și circumstanțe se stabilesc la fața locului.


Citește mai departe

Ediție TV

Incendiu în orașul Căușeni: O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări

Incendiu de proporții în sudul țării. O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări, în orașul Căușeni, iar zeci de pompieri și salvatori au intervenit la fața locului.

Publicat

Focul a izbucnit în după amiaza zilei de 30 aprilie, iar martorii, panicați de cele întâmplate, au sunat imediat la Serviciul 112. În urma apelului, a fost aplicat planul sporit de intervenție, la fața locului venind cinci echipe de pompieri și salvatori.

Angajații IGSU au stabilit că incendiul s-a produs într-o anexă din spatele clădirii cu trei nivele, iar focul se răspândea deja spre acoperișul construcției. Pe lângă flăcările puternice, și fumul dens s-a răspândit la zeci de metri distanță.

Pompierii și salvatorii au luptat cu flăcările timp de câteva ore pentru a le localiza și stinge. Din fericire, nu au fost raportate victime, incendiul provocând doar daune materiale. Deocamdată nu se cunoaște de la ce ar fi pornit incendiul, circumstanțele urmând a fi examinate de specialiști.



Citește mai departe

Moldova

Și-ar fi snopit iubita în bătăi: Un cetățean străin, reținut pe urme fierbinți de poliția din Hîncești

Și-ar fi snopit iubita în bătăi după care a fugit de la fața locului. Un cetățean străin în vârstă de 28 de ani a fost reținut de polițiștii din Hîncești, fiind bănuit de violență în familie.

Publicat

Potrivit forțelor de ordine, totul s-ar fi întâmplat în satul Buțeni, acolo unde victima și suspectul locuiau împreună.

Cei doi s-ar fi luat ceartă, iar tânărul ar fi lovit-o de mai multe ori pe concubina sa, cauzându-i leziuni. Când și-a dat seama ce a făcut, el a urcat în mașină și a fugit de la locul faptei.

Victima însă s-a adresat la poliție, iar după o serie de măsuri speciale, bănuitul a fost localizat și reținut.


În prezent, el se află în arest preventiv pe un termen de 20 de zile, iar în privința acestuia a fost pornită o cauză penală pentru violență în familie.


Citește mai departe

topul săptămânii