Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Șoferii din nordul țării, la control. Cu ce amenzi s-au ales unii

Zeci de șoferi din nordul R. Moldova, s-au ales cu amenzi și puncte de penalizare. Totul în cadrul unor controale organizate de angajații Direcției Patrulare Nord. Unii au urcat la volan chiar și fără permis de conducere, iar alții au depășit cu mult viteza admisibilă.

Publicat

Potrivit nordnews.md, acest cuplu s-a ales cu o amendă de 7500 de lei. Femeia a urcat la volan, fără a deține un permis de conducere. Soțul a dat vina pe probleme de sănătate.

,,Doamna nu are permis de conducere, și dumneavoastră i-ați permis benevol să urce la volan la o persoană care nu are permis de conducere, este clar?”, a spus polițistul, șoferului.

,,Eu am dreptul să nu răspund la întrebare, mă scuzați, nu vreau să fiu nepoliticos cu dumneavoastră”, a spus șoferul.


,,De ce ați urcat la volanul mașinii, dacă dumnevoastră nu dețineți permis de conducere? ”, se adresează reporterul doamnei, care nu are permis de conducere.

Iar acest șofer s-a luat la ceartă cu polițiștii, negând că ar fi vinovat. Asta deși, înregistrările video au demonstrat că șoferul nu a cedat trecerea unui pieton.

,,Nu strigați, calmați-vă. –Cum să nu strig, dacă asta e rîd de lume. – Arătați lumii să vadă cum eu am încălcat, e de rîsul lumii. –Trebuie să vă asigurați în fața trecerilor de pietoni. –De ce? ”, dialog dintre polițist și șofer.


Alții au fost amendați pentru că raportul tehnic al automobilului era expirat.

,,Controlul tehnic al automobilului nu mai este valabil. Eu sunt obligat să raportez situația, domnișoară? Nu am făcut și atât”, a răspuns șoferul reporterului.

Potrivit polițiștilor, controalele au drept scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea șoferilor nedisciplinați.


,,Reeșind din analiza situației accidentare, în ultima perioadă, de către efectivul Direcției Patrulare Nord, sunt desfășurate măsuri de prevenire, depistare și documentare a conducătorilor auto, aflați în stare de ebrietate. precum depistarea și documentarea altor contravenții, comiterea cărora pot produce accidente rutiere. Scopul acestor măsuri este prevenirea accidentelor rutiere și depistarea șoferilor care se eschivează de la răspunderea contravențională. ”, a declarat Scutaru Igor, Ofițer Principal din cadrul Direcției Patrulare Nord

Dacă unii șoferi s-au arătat deranjați de controalele polițiștilor, alții spun că asemenea acțiuni sunt binevenite.


,,Super, ele trebuie să aibă loc, mai ales pentru țara noastră. Mai des ar fi bine să fie astfel de activități, pentru că la noi, știți foarte bine, se fac încălcări des, și grave.”

,,Astfel de măsuri ar fi de dorit mai des. Am fost peste hotare și am văzut cum se lucrează în alte țări și astfel de măsuri.”

,,Eu susțin poliția din toate punctele de vedere, asta-i tot, adică eu sunt ok și pe mine nu mă deranjează deloc dacă eu sunt verificat”, au spus șoferii.

În total, aseară polițiștii au întocmit 26 de procese verbale, dintre care 12 pentru depășirea limitei de viteză. În prima luna a acestui an, în nordul țării s-au produs 22 de accidente rutiere, soldate cu patru morți și 22 de persoane traumate .

Advertisement

Moldova

/VIDEO/ Canal de migrație ilegală destructurat: Patru străini opriți la frontieră, iar doi moldoveni în rol de călăuze, reținuți.

O operațiune de amploare desfășurată de Poliția de Frontieră, sub coordonarea Procuraturii Hâncești, a dus la anihilarea unei rețele infracționale specializate în migrație ilegală. Doi moldoveni care acționau în rol de călăuze au fost reținuți, iar patru cetățeni străini – trei indieni și un nepalez – au fost opriți înainte de a încerca să treacă ilegal frontiera moldo-română.

Publicat

Acțiunea s-a desfășurat în noaptea de 30 martie, în apropierea Punctului de Trecere Leușeni, după mai multe săptămâni de supraveghere operativă și investigații. Autoturismul Nissan X-Trail în care se aflau migranții a fost oprit pentru control, iar verificările au confirmat tentativa de trecere ilegală a frontierei.
În urma măsurilor speciale de investigații, s-a stabilit că cei doi moldoveni – cu vârste între 25 și 35 de ani – asigurau transportul și coordonarea străinilor până în apropierea frontierei de stat. Migranții plătiseră între 2.000 și 4.000 de euro pentru serviciile oferite de rețea. Unul dintre suspecți figurează și în alte dosare similare.
Autoturismul a fost indisponibilizat, iar cei doi organizatori – reținuți și plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Pe numele acestora au fost inițiate proceduri penale, iar cercetările continuă pentru identificarea tuturor membrilor implicați în rețea.
Potrivit legii, suspecții riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 12 ani și amendă de la 6 000 la 8 000 de unități convenționale. Toți cei implicați beneficiază de prezumția nevinovăției până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Reținuți în câmp. Doi bărbați din Bălți au fost prinși în timp ce preluau un pachet cu droguri.

Ar fi asigurat consumatorii de droguri din Bălți cu substanțe narcotice. Doi bărbați de 31 și 33 de ani au fost prinși de poliție și sunt suspectați de comercializarea drogurilor sintetice în raza capitalei de nord a țării.

Publicat

Cei doi sunt bănuiți că ar fi aderat la un grup infracțional și că ar fi preluat rolurile de curieri și ambalatori. Potrivit schemei, indivizii ar fi preluat din ascunzișuri droguri în cantități mari, după care le divizau în doze a câte un gram și le plasau în ascunzișuri pe teritoriul municipiul Bălți.
La începutul lunii aprilie, bărbații au fost reținuți pe un câmp din Strășeni, în timp ce preluau un colet cu droguri.
În urma perchezițiilor corporale și în mijlocul de transport cu care se deplasau aceștia, polițiștii au depistat și ridicat 1 kilogram de PVP (sare) și telefoane mobile utilizate la săvârșirea infracțiunii. Valoarea drogurilor scoase din circuit depășește suma de 500 mii de lei. În baza demersurilor înaintate de procuror pe numele unui suspect a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile, iar celălalt este cercetat penal în stare de libertate. Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 15 ani.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Escrocherie de nivel transfrontalier, dată în vileag. Patru call-centre – „puricate”.

Operațiune tranfrontalieră soldată cu 6 rețineri, patru call-centre deconspirate și circa 30 de percheziții. Acțiunile au fost desfășurate în cadrul investigațiilor pe un dosar de escrocherie de proporții. În cadrul acestora au fost implicate forțele speciale din cadrul Direcției de investigații din Moldova și România, a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cu suportul EUROPOL.

Publicat

Urmare a colaborării a fost anihilată o schemă de promovare frauduloasă a suplimentelor alimentare neautorizate, de proveniență incertă, inclusiv expirate, dintre care unele aduse din Odesa, Ucraina. Conform poliției, sub coordonarea unor cetățeni străini, operatorii telefonici se prezentau fals ca reprezentanți ai companiilor farmaceutice atunci când contactau persoane din Europa, ca să le convingă să cumpere aceste suplimente neatestate sau produse similare, inclusiv de slăbire, prin folosirea unor tehnici de manipulare prestabilite. În acest scop, bănuiții speculau în principal cu posibilitatea tratării anumitor boli precum diabet zaharat, cancer sau psoriazis și convingeau clienții să renunțe la tratamentele prescrise de medici, pentru ca să le înlocuiască cu suplimente fantomă. Schema de escrocherie avea la bază și anumite pagini de internet, precum și publicitate care promovau aceste produse. Odată ce clienții cădeau în plasă și le cumpărau produsele, acestea erau livrate prin companii de curierat.
Prin urmare, autoritățile de drept atât din Moldova cât și Româna, au fost reținute șase persoane, trei bărbați și trei femei, inclusiv administratori, cu vârste cuprinse între 24 și 49 de ani. Au fost desfășurate 28 de percheziții în patru centre de apel din Chișinău, unde activează peste 80 de persoane.
Totodată, oamenii legii au stabilit că o parte din operatorii telefonici sunt în Rusia, fapt care indică asupra unei rețele transfrontaliere bine organizate, cu ramificații în mai multe state. Urmare a perchezițiilor, din oficiile din Chișinău, oamenii legii au ridicat telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, acte contabile, contracte, copii ale diferitor acte, inclusiv acte de identitate, servere, registrator video, blocuri de sistem, calculatoare, laptopuri, stick-uri, harduri, dar și alte dispozitive de stocare a informației. Totodată, la domiciliul suspecților au fost depistate și ridicate acte, laptopuri, telefoane mobile, stick-uri USB, înscrisuri de ciornă, carnete cu notițe relevante activității infracționale, aproape 200 de mii de lei, peste 15.000 de dolari, 2.000 hrivne, liste cu comenzile livrate, cutii cu suplimente naturiste contrafăcute, pachete și sigile destinate ambalării comenzilor, sac de tuburi goale destinate ambalării.
În continuare, se întreprind acțiuni pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în schema infracțională, rolurile fiecăruia, efectuarea altor percheziții domiciliare cu ulterioara reținere a șefilor de echipe, dar și citarea operatorilor pentru audieri în calitate de bănuiți. De asemenea, urmează să fie stabilite toate persoanelor care au fost înșelate de aceste grupuri infracționale și stabilirea prejudiciului cauzat.


Citește mai departe

topul săptămânii