Moldova
/FOTO/ Telefoane, băutură și cărți de joc. Ce ascundeau deținuții în celulele lor
Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) constant lucrează și va lucra sub aspectul prevenirii și combaterii ilegalităților din penitenciare.

Astfel, ieri, 17 noiembrie 2021, de către angajații ANP și ai Penitenciarului nr.13-Chișinău, au fost efectuate percheziții inopinate în celulele deținuților din Penitenciarul nr.13-Chișinău.
În rezultatul măsurilor efectuate, funcționarii, au depistat și ridicat din diferite ascunzișuri mai multe obiecte și substanțe interzise: telefoane mobile și accesorii pentru acestea, seturi cărți de joc, băuturi alcoolice și materie primă destinată preparării băuturilor alcoolice (bragă sau basamac).
Tot în acest context, astăzi, 18 noiembrie curent, cu suportul Inspectoratului Național de Investigații al IGP, DDS Pantera, angajații direcțiilor de resort din cadrul ANP au efectuat percheziții matinale în Penitenciarul nr.4 din Cricova.
În rezultatul acestora, oamenii legii au ridicat cantități impunătoare de băuturi alcoolice, telefoane mobile, purtători de informații dar și substanțe interzise.
Obiectele și substanțele interzise depistate la deținuți au fost ridicate și documentate conform legii și vor fi predate organelor de poliție.
Important! Operațiunile de acest gen se desfășoară în scopul fortificării regimului de deţinere, depistării şi ridicării obiectelor şi substanţelor interzise în instituțiile de detenție.
Moldova
Țigări de contrabandă în tren: Trei angajați ai „Căii Ferate” și un agent economic- cercetați penal.
Transportau țigări de contrabandă în România cu ajutorul cursei de tren Chișinău-Iași. Este schema pusă la cale de trei angajați ai Căii Ferate din Moldova și un agent economic. Aceștia au vârste cuprinse între 33 și 54 de ani și sunt cercetați penal de contrabandă cu produse de tutungerie.

Potrivit poliției, cei patru suspecți ascundeau pachetele de țigări în vagoane și astfel reușeau să treacă verificările Serviciului Vamal.
Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au descins cu nouă percheziții în capitală și la Ungheni, la domiciliile indivizilor, dar și în vagoanele de tren. Iar ca urmare au găsit zeci de mii de lei și peste 6600 de pachete de țigări în valoare de 280 de mii de lei.
Pe caz a fost inițiată o cauză penală pentru contrabandă, iar dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții ar putea sta până la 10 ani după gratii.
Moldova
Pericol pe străzile capitalei: Mai mulți copaci au fost doborâți la pământ de vântul puternic.
Vântul puternic din după-amiaza de 22 mai a făcut dezordine în capitală. Mai mulți copaci au fost doborâți, iar zeci de crengi au fost rupe de rafalele de vânt. Pentru a elibera drumul de ramurile căzute a fost solicitat ajutorul muncitorilor de la „Asociația de gospodărire a Spațiilor Verzi”.

În primul caz, aceștia au avut misiunea să intervină pe strada Bernardazzi pentru a înlătura un copac care a fost smuls de vântul puternic și a căzut peste liniile de troleibuz. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime sau daune materiale considerabil, asta întrucât copacul risca să cadă în gol. Cu toate acestea, traficul în zonă a fost blocat, iar un echipaj de poliție a intervenit pentru a redirecționa traficul și a asigura zona.
Intervenția muncitorilor de la „Spații Verzi” a fost necesară și pe strada Muncești, unde un alt copac s-a rupt, iar un arțar aflat pe strada Șciusev s-a frânt fără a provoca întreruperea traficului rutier.
În acest context, autoritățile îndeamnă oamenii să evite deplasarea în apropierea arborilor și să manifeste grijă sporită față de copii. Totodată, șoferii sunt rugați să evite parcarea pe marginea străzilor, pe trotuare și sub copaci bătrâni, pentru a preveni eventuale daune și a permite intervenția promptă a echipelor specializate în caz de necesitate.
Moldova
Scandal la „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”: Fostul director ar fi adus prejudicii financiare considerabile instituției.
Scandal la „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” din Chișinău. Un fost director al instituției ar fi implicat într-o schemă de corupție bazate pe contracte fictive și lucrări inexistente. Totul s-ar fi întâmplat în decursul a doi ani, din 2023 și până în aprilie 2025.

Potrivit datelor publicate de CNA, în perioada în care a ocupat funcția de director, bărbatul ar fi semnat contracte fictive de întreținere pentru utilaje multifuncționale care nu fuseseră niciodată puse în funcțiune. În pofida acestui fapt, utilajele au fost „deservite” în acte, iar lucrările neefectuate au fost raportate ca fiind finalizate, provocând pierderi financiare considerabile bugetului întreprinderii municipale.
Urmărirea penală continuă, iar perchezițiile efectuate în mai multe locații din capitală au scopul de a stabili toate circumstanțele și de a identifica persoanele implicate în această schemă ilegală. La moment, fostul director riscă acuzații de abuz de serviciu și implicare în fapte de corupție.
-
Moldova3 zile în urmă
Crima de la Ciocana: Principalul suspect, prins după o lună alături de soție și fiul de 19 ani
-
Moldova7 zile în urmă
Incendiu de groază la mansarda unui bloc din Durlești: 32 de persoane evacuate, inclusiv 11 copii
-
În căutare7 zile în urmă
Dispariție cu semne de întrebare la Ocnița: O fată de 14 ani, căutată deja de 4 zile de rude și poliție
-
Moldova4 zile în urmă
Neatenție soldată cu dezastru: Un mort, doi răniți și un șofer reținut, în urma unui grav accident, la Căușeni.
-
Moldova2 zile în urmă
Vrăji și ritualuri periculoase în numele dragostei: Un bărbat, lăsat fără aproape 300.000 de lei de o familie de escroci
-
Moldova3 zile în urmă
Copilă luată cu ambulanța de lângă Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”, după ce a căzut de la înălțime
-
Moldova7 zile în urmă
Alertă: Trei deținuți au evadat din Penitenciarul nr. 8 – Bender. Unul dintre ei, încă de negăsit
-
Moldova23 de ore în urmă
Un bărbat și-a bătut până la moarte iubita și a aruncat-o într-o fântână. A fost condamnat la 18 ani de detenție.