Rețele de socializare

Moldova

5.000 de euro pentru „tăcere”: Șefa fostei direcții generale asistență socială bălți, reținută în dosarul deposedării ilegale de locuințe 

Încă o reținere în dosarul deposedării ilegale de locuințe la Bălți. Pe mâna ofițerilor anticorupție a ajuns șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei, redenumită ulterior în Agenția Teritorială de Asistență Socială Nord-Nord-Vest.

Publicat

Potrivit CNA, femeia este bănuită de acceptarea sumei de 5000 de euro ca să nu divulge unele informații compromițătoare despre o subalternă și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea ei serviciu. Suspecta este în prezent reținută pentru 72 de ore.

Amintim că despre caz, oamenii legii au anunțat în data de 19 iunie, iar potrivit informațiilor furnizate mai mulți responsabili din cadrul Agenției ar fi lăsat cel puțin 2 persoane în etate fără case.

Mai exact, persoanele suspecte ar fi profitat de situația de vulnerabilitate fizică sau psihică a unor persoane aflate la deservire socială și au perfectat notarial acte prin care au împuternicit asistenți sociali din cadrul Direcției să le gestioneze bunurile în calitate de moștenitori exclusivi, iar ulterior, aceste bunuri au fost înstrăinate.


Se pare că șefa Direcției a aflat despre acțiunile ilegale ale subalternelor, așa că a cerut și primit 5000 de euro pentru tăcere.

Atunci, pe 19 iunie a fost reținută pentru 72 de ore o șefă de secție din cadrul Direcției generale asistență socială și protecție a familiei. Alte persoane sunt cercetate în stare de libertate. Până la o hotărâre irevocabilă de judecată, persoanele suspecte se prezumă a fi nevinovate.

 


Advertisement

Moldova

Ar fi cerut mii de euro mită. Un chișinăuian este cercetat de CNA pentru trafic de influență.

Ar fi cerut mii de euro mită și în cele din urmă a dat „nas în nas” cu ofițerii anticorupție . Un chișinăuian este cercetat de oamenii legii pentru trafic de influență și este bănuit că ar fi pretins de la o persoană remunerații ilicite pentru determinarea unor angajați ai Inspectoratului de poliție Ialoveni să adopte o decizie favorabilă pe marginea unui proces penal aflat în gestiune.

Publicat

Potrivit forțelor de ordine, bănuitul ar fi pretins 5.000 de euro de la denunțător, susținând că ar avea influență asupra unor persoane publice și că le poate determina să adopte o decizie favorabilă în procesul penal în care era vizat ultimul. Prin urmare, în dimineața de 2 aprilie, ofițerii anticorupție au efectuat percheziții acasă la suspect. În prezent, CNA desfășoară acțiuni, sub conducerea procesuală a procurorilor, în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale și atragerii la răspundere penală a acestora. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată, iar cercetările în acest caz continuă.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Speluncă, la Ciocana. Un bărbat este cercetat pentru organizarea unui loc rău famat, unde se consumau droguri.

Ar fi întreținut o speluncă, în sectorul Ciocana, iar pentru asta riscă să petreacă câțiva ani după gratii. Un bărbat de 37 de ani este cercetat penal, după ce și-ar fi transformat propriul apartament într-un loc rău famat, unde se consumau droguri.

Publicat

În timpul perchezițiilor în apartament, dar și în debaraua suspectului polițiștii au depistat mai multe aparate confecționate artizanal, destinate pentru consumul de droguri, pachețele de tip zip-lock cu urme de substanță cristalină, pastile, fragmente de folie de staniol cu depuneri carbonizate, o folie cu un praf alb și seringi.
Totodată, în locuință au fost identificate alte trei persoane de 24, 25 și 26 de ani, fiind escortate la Inspectorat pentru documentare.
Proprietarul apartamentului este cercetat penal, iar conform legislaţiei penale, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de până la 4 ani.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Le-au făcut o „vizită” inopinată. Oamenii legii au descins cu percheziții în penitenciarul din Leova.

Le-au făcut o „vizită” inopinată în penitenciar. Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate și cei de urmărire penală au descins cu cinci percheziții în celulele mai multor deținuți din Penitenciarul nr. 3- Leova. Acțiunile au avut loc în cadrul unui dosar pornit în anul 2024 pe faptul creării și conducerii unei organizații criminale.

Publicat

În celula unui deținut care s-ar bucura de autoritate criminală și ar susține legile nescrise ale lumii interlope, dar și la complicii acestuia, au fost depistate și ridicate carnete cu înscrisuri de ciornă cu indicarea datelor figuranților, numere de telefoane, date bancare și sume de bani, dar și telefoane mobile și accesorii de folosire a lor, interzise în instituțiile penitenciare.
Aceștia sunt bănuiți că ar fi atras în organizația criminală și persoane aflate la libertate.
De la complicii de la libertate, oamenii legii au ridicat un telefon mobil și carduri bancare utilizate pentru acumularea mijloacelor financiare în visteria criminal. Ofițerii de investigație întreprind măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate, dar și victimele care au avut de suferit.


Citește mai departe

topul săptămânii