Rețele de socializare

Moldova

Audieri cu final tragic. Un bărbat și-a găsit sfârșitul în incinta inspectoratului de poliție Rîșcani.

Audieri cu final tragic. Un bărbat de 29 de ani și-a găsit sfârșitul în incinta inspectoratului de poliție Rîșcani. Cazul s-a produs în după amiaza zilei de 5 februarie, în capitală.

Publicat

Bărbătul, fără loc permanent de trai, ar fi fost condus la inspectoratul de poliție pentru a fi audiat în calitate de martor într-o cauză penală. Preliminar, în timpul discuțiilor martorului i s-ar fi făcut rău, iar polițiștii au solicitat imediat intervenția ambulanței.
Echipajul medical sosit la fața locului au încercat să-l resusciteze pe bărbat, din nefericire acesta a decedat.
Oamenii legii au inițiat o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor.


Moldova

Victime în fiecare zi. Încă un bărbat s-a intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de soba defectă.

Sobele defecte fac victime în fiecare zi. Un bărbat de 85 de ani a fost la un pas de a-și pierde viața, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Incidentul s-a produs pe 5 februarie, într-o gospodărie din satul Pleșeni, raionul Cantemir.

Publicat

Din fericire, echipele specializate au intervenit la timp și au acordat bătrânului îngrijirile medicale de rigoare, iar ulterior acesta a fost transportat la spitalul raional în stare stabilă.
Specialiștii IGSU au constatat, preliminar, că acumularea de gaze toxice ar fi fost provocată de închiderea căii de evacuare a fumului.
Potrivit IGSU, de la începutul anului 2025, au fost înregistrate 9 cazuri de intoxicație cu produsele de ardere în urma cărora 20 de persoane au avut suferit, inclusiv 13 minori, iar din nefericire o persoană a decedat.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Furt „de milioane”. Trei bărbați ar fi prădat o casă de schimb valutar, la Durlești.

Ar fi pus la cale un furt în proporții deosebit de mari, însă au fost descoperiți și reținuți. Trei bărbați de 22 și, respectiv 31 de ani din raionul Ialoveni, au fost reținuți și plasați în arest pentru 30 de zile, după ce ar fi prădat o casă de schimb valutar.

Publicat

Cazul s-a produs în luna noiembrie 2024, în orașul Durlești. Cei trei indivizi ar fi deteriorat ușa și ar fi pătruns, pe timp de noapte, în schimbul valutar. Bărbații ar fi sustras din safeu mijloace bănești în diferită valută, după care au fugit într-o direcție necunoscută.
În acest fel, aceștia ar fi provocat un prejudiciu estimat la un milion de lei.
În urma măsurilor speciale de investigație suspecții au fost identificați, localizați și reținuți.
În timpul descinderilor oamenii legii au depistat și ridicat mijloace bănești, proveniență cărora urmează a fi stabilită.
Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru furt în proporții deosebit de mari, iar conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 5 la 10 ani.
La moment sunt întreprinse acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii, precum și stabilirea complicității bănuiților în comiterea altor infracțiuni pe teritoriul capitalei, timp în care figuranții beneficiază de prezumția nevinovăției.


Citește mai departe

Moldova

/AUDIO/ Servicii medicale „vândute la negru”. Încă un caz de corupție sistemică, depistat de ofițerii CNA.

Doi șefi de secție din cadrul Spitalului raional Florești au ajuns pe mâna ofițerilor CNA și a procurorilor din Bălți, după ce s-a stabilit faptul că aceștia ar face parte dintr-o schemă de corupție sistemică. Mai exact, cei doi medici ar fi pretins și acceptat remunerații ilicite de la pacienți pentru diferite servicii, acordate contrar atribuțiilor funcționale.

Publicat

Oamenii legii au desfășurat până la moment 20 de percheziții în mai multe locații din Chișinău, Bălți și Florești, acțiunile vizând instituții medicale, centre de diagnostic medical și companii farmaceutice.
Potrivit datelor făcute publice, suspecții ar fi acționat în complicitate cu mai multe persoane din sistemul medical, prin corupere și trafic de influență, pe care le-ar fi determinat să elibereze concluzii medicale pentru determinarea gradelor de dizabilitate în lipsa fizică a pacienților. De asemenea, aceștia ar fi eliberat pacienților fișe de trimitere pentru investigații medicale la anumite centre de diagnostic private, iar pentru fiecare investigație ar fi primit de la agenții economici un comision de 15 la sută per serviciu prestat. În cadrul investigațiilor, s-a mai constatat că aceeași schemă ar fi funcționat și cu prescripțiile medicale. Bănuiții ar fi eliberat pacienților prescripții pentru preparate farmaceutice, cu indicarea concretă a agentului economic de unde urmau a fi achiziționate medicamentele, pentru care, de asemenea, primeau comisioane.
În timpul descinderilor, ofițerii CNA au depistat și ridicat mijloace financiare, proveniența cărora urmează a fi stabilită, înscrisuri de ciornă și purtători de informații. Cei doi angajați ai Spitalului raional Florești urmează a fi audiați și ulterior cercetați în stare de libertate pentru trafic de influență și corupere pasivă. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


Citește mai departe

topul săptămânii