Rețele de socializare

Moldova

Au rămas pe drumuri, în prag de iarnă! Casa unei familii cu patru copii a fost mistuită de flăcări. Vezi cum poți oferi o mână de ajutor

Au rămas pe drumuri, în prag de iarnă! O familie cu patru copii din satul Boșcana, raionul Criuleni, trece prin clipe de groază după ce casa le-a fost mistuită de flăcări.

Publicat

Incendiul a izbucnit în data de 30 septembrie, în timp ce soția și copiii se aflau în casă. Femeia ar fi observat flăcările în una dintre odăi și, fără a pierde nici măcar o clipă, a reușit să scoată copiii afară, anunțând apoi soțul și pompierii. Din păcate, până la sosirea echipajului de salvare, toate actele, banii și bunurile personale ale familiei au fost complet distruse.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IGSU, Liliana Pușcașu, la fața locului au intervenit patru echipaje de pompieri și salvatori. În urma arderii, acoperișul casei, cu suprafața de 104 metri pătrați, a fost distrus în totalitate, și, totodată, au ars bunurile materiale din 3 odăi ale locuinței. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit.


În familia unde s-a produs tragedia, soțul este singurul angajat în câmpul muncii, soția lui având grijă de copiii 2, 4, șase și, respective 15 ani. Familia așteaptă venirea pe lume al celui de-al cincilea copil.

Link prin care puteți dona de oriunde și prin orice modalitate:

SMS cu textul 337 la 3300 (Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 lei


(0)900 09005 din rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 lei

 Paypal: office@mcharity.org – pentru familia Rusu

 Bancare


Depuneți pe numele fundației: Fundația MCharity, Ajutor urgent pentru familia Rusu

Codul băncii: AGRNMD2X


Cod Fiscal: 1021620005849

IBAN Lei: MD22AG000000022514454458

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

Adăugați în comentariile plății: pentru familia Rusu

 Revolut

IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989

SWIFT: REVOLT21

Moldova

Atenţie! ANSA anunţă despre retragerea de pe piaţă a unui lot de somon, vândut în rețeaua Kaufland

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) anunţă că importatorul „Kaufland” retrage din magazine un lot de Somon de Atlantic din cauza unei bacterii depistate în peşte.

Publicat

Mai exact, motivul retragerii, spun experții, ar fi prezența bacteriei „listeria monocytogenes”, în pește.

Astfel, consumatorii care au achiziţionat produsul, sunt rugaţi să îl returneze la magazinele de unde le-au procurat. Potrivit informaţiilor, rechemarea vizeză strict Somonul de Atlantic de 120 de grame.

Menționăm că listeria monocytogenes este o specie de bacterie patogenă Gram-pozitivă care provoacă infecția denumită listerioză.


De la 20% până la 30% dintre infecțiile cu listerioză de origine alimentară la persoanele cu risc ridicat pot fi fatale.

În Uniunea Europeană, listerioza prezintă o tendință ascendentă și a început în 2008, provocând 2.161 de cazuri confirmate și 210 decese raportate în 2014, cu 16 % mai multe decât în 2013.

Listerioza ocupă locul al treilea în ceea ce privește numărul total de decese în rândul agenților patogeni bacterieni de origine alimentară, cu rate de mortalitate care depășesc chiar și Salmonella spp. și Clostridium botulinum.


Citește mai departe

Moldova

Ghinion pentru mai mulți șoferi din Chișinău: Bucăți de teracotă s-au desprins de pe o clădire și au avariat mai multe mașini

Dimineață cu ghinion pentru mai mulți proprietari de mașini din capitală. Aceștia și-au găsit automobilele avariate chiar în parcare, după ce după ce bucăți de teracotă s-au desprins de pe o clădire din preajmă și au căzut direct peste vehicule.

Publicat

Imaginile au fost surprinse pe strada Albișoara din Capitală și au fost publicate pe o rețea socială. În acestea se poate vedea cum luneta din spate a unui automobil a fost spartă, iar o altă mașină are parbrizul crăpat.

Secvența video a devenit la scurt timp virală pe internet, iar internauții au scris în comentarii că nu este primul incident de acest gen în acea parcare.

Pe marginea cazului urmează să fie sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică, care va identifica administratorii clădirii și vor stabili circumstanțele incidentului.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

„Narco-business” prin Telegram. Poliția a reținut doi indivizi care aveau acasă un laborator de droguri

Au transformat un apartament în laborator de producere a drogurilor. Doi indivizi, ambii de câte 30 de ani, au ajuns pe mâna forțelor de ordine, bănuiți de cultivarea plantelor interzise și realizarea drogurilor prin intermediul magazinelor online.

Publicat

Aceștia acționau după o schemă deja bine-cunoscută în lumea traficanților de droguri. Mai exact, ei procurau droguri în cantități angro prin intermediul aplicației „Telegram”, după care le repartizau în doze mai mici și le vindeau consumatorilor finali.

Doritorii de a procura substanțele narcotice achitau pentru ele prin rețelele de plată electronică, după care primeau o fotografie cu locul unde a fost ascunsă „marfa”.

Pentru ca urma banilor să se piardă, aceștia erau transferați pe alte conturi bancare, deschise pe numele unor persoane interpuse.


Mai mult, în cadrul descinderilor la domiciliile indivizilor, s-a stabilit că o parte din narcotice era produsă chiar de către ei. Astfel, în unul dintre apartamentele percheziționate a fost descoperit un laborator improvizat de creștere a drogurilor și mai multe ghivece cu plante de canabis.

Totodată, au fost găsite și utilaje folosite pentru consumul substanțelor narcotice, dar și telefoane mobile, utilizate în schema infracțională.

În prezent, ambii suspecți sunt reținuți pentru 72 de ore, iar dacă vina le va fi demonstrată, ei riscă până la 15 ani de pușcărie.


Citește mai departe

topul săptămânii