Rețele de socializare

Moldova

Un copil de doi anișori a ajuns în stare critică la spital, după ce a căzut în golul liftului. Detalii de la Poliție și IGSU

Caz șocant în orașul Ungheni. Vă atenționăm că urmează detalii cu un puternic impact emoțional.

Publicat

Un copil de numai 2 anișori se zbate între viață și moarte după ce a căzut în golul liftului. Totul a avut loc în dimineața de 11 septembrie, în jurul orei 08.00, într-un bloc locativ din oraș. Potrivit datelor oferite de către șefa serviciului comunicare și protocol al IGP, Diana Fetco, mama, împreună cu cei trei copii ai săi ar fi ieșit din apartament pentru a-i duce la grădiniță.

Cei mai mari copii ai femeii, de 4 și, respectiv 6 anișori ar fi coborât pe scări, iar mama și cel de-al treilea copil, de 2 ani, urmau să meargă cu ascensorul. La ușile deschise ale liftului, mama a reușit să împingă doar partea din fața a căruciorului în care se afla micuțul, și s-a întors pentru a lua o pungă, moment în care  ușile s-au închis!

Copilul a căzut în gol, în tunelul liftului, iar cabina ascensorului a urcat la nivelele superioare, blocându-se între etajele 8 și 9. Imediat, mama a solicitat ajutorul autorităților. Ușile liftului au fost deblocate la primul etaj de către pompieri, iar în golul ascensorului a fost depistat micuțul.


Copilul a fost preluat de echipajul medical și transportat la spital în stare extrem de gravă, la spitalul din Soroca.

În prezent, medicii fac tot posibilul pentru a stabiliza micuțul, după care el va fi transferat la o instituție medicală din Chișinău.

Cercetările continuă.


echipa.md

 


Moldova

Crimă odioasă, la Botanica: O minoră de 17 ani și-ar fi înjunghiat mortal amicul de pahar, cu 25 de ani mai mare

Crimă odioasă în capitală. O fată de 17 ani ar fi înjunghiat cu sânge rece un bărbat de 42 de ani, după care s-ar fi predat autorităților. Cazul șocant a avut loc în seara zilei de 16 septembrie, într-o locuință din sectorul Botanica.

Publicat

Potrivit poliției, minora și bărbatul ar fi consumat împreună alcool, iar la un moment dat între cei doi ar fi izbucnit o ceartă. În circumstanțe necunoscute deocamdată, în timpul conflictului, adolescenta ar fi luat un cuțit și ar fi înjunghiat victima de câteva ori. Din cauza multiplelor leziuni corporale, bărbatul a decedat pe loc.

Imediat după cele întâmplate, minora a sunat la numărul de urgență 112 și a alertat polițiștii despre crimă.

În scurt timp la fața locului a intervenit grupa operativă, care a reținut minora.


Polițiștii au inițiat o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de omor, iar dacă suspecta va fi găsită vinovată, aceasta riscă de la 10 la 15 ani de pușcărie.

 


Citește mai departe

Moldova

Caz șocant la Căușeni. O mamă și-a omorât copilul de cinci ani după ce ia tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie.

Caz șocant la Căușeni. O mamă și-a omorât copilul de cinci ani după ce ia tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie.

Publicat

După asta femeia a vrut să se sinucidă sub aceeași metodă. Cazul a fost descoperit în dimineața zilei de 16 septembrie într-o localitate din raion, scrie Studio-L.

La fața locului s-au îndreptat mai multe echipaje printre care și medicii de pe ambulanță care au constatat decesul copilului și au transportat femeia la spitalul raional.

Aceasta a fost internată la terapia intensivă și supusă unei intervenții chirurgicale după care a fost transportată la un spital din capitală.


Iar portalul de știri PulsMedia scrie că acest caz a avut loc în localitatea Coșcalia, din raionul Căușeni.

Potrivit surselor PulsMedia.MD, apropiate anchetei, mama micuțului ucis, o femeie în vârstă de 39 de ani, ar fi bolnavă psihic și s-ar afla la evidența psihiatrului.

Femeia mai are la întreținere o fată în vârstă de 11 ani.


Potrivit oamenilor legii pe acest caz a fost deschis dosar penal, iar dacă va fi găsită vinovată femeia riscă 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Citește mai departe

Ediție TV

Ciclonul „Boris” a făcut ravagii în țară: Diguri rupte și stare de urgență la Leova, străzi inundate și mașini înecate în Chișinău

Stare re urgență a fost declarată în satele Covurlui și Romanovca din raionul Leova după ce, din cauza ploilor abundente digurile a două bazine de acumulare au cedat. Deși până la precipitații, lacurile erau practic secate, cantitatea de apă care s-a adunat în weekend au umplut bazinele acvatice, iar digurile de protecție au cedat.

Publicat

Tot în raionul Leova a cedat și un baraj din localitatea Sărata Nouă, autoritățile locale dau însă asigurări că acesta a fost restabilit. Acestea nu sunt nici pe departe singurele consecințe ale intemperiilor. Peste 30 de drumuri publice din țară și circa 20 de trasee naționale au fost inundate, pe unele porțiuni, asfaltul fiind spălat la propriu, iar mașinile aruncate de pe șosea în șanțuri.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență menționează că și la această oră autoritățile depun eforturi pentru consolidarea digurilor de protecție pe râul Nistru și Prut. Iar pe parcursul nopții, pentru pomparea apei din gospodăriile afectate de inundații salvatorii au fost solicitați în 33 de cazuri. Pe lângă pompieri, a fost nevoie și de intervenția angajaților de la distribuția energiei electrice, în zeci de localități rămase în beznă. Către dimineața de 16 septembrie, toate localitățile erau deja reconectate la lumină.


Nici în Chișinău situația nu a fost una mai bună. Aici drumurile s-au transformat în râuri, iar trecătorii au fost nevoiți să meargă prin apa care le ajungea până la genunchi. În unele cazuri, oamenii erau luați, la propriu, de puhoaie.

Nici persoanele ce se deplasau cu automobilele nu au fost mai norocoși. Pe unele străzi, cum ar fi Albișoara ori Calea Ieșilor mașinile practic pluteau, fiind luate de ape. Prin urmare, circulația pe străzile cu pericol a fost blocată, iar traficul rutier a fost paralizat în totalitate. Iar un șofer ce se deplasa pe strada Meșterul Manole a trăit o sperietură soră cu moartea, după ce asfaltul de sub mașina lui s-a surpat, el nimerind într-un crater uriaș. Din fericire, bărbatul a scăpat nevătămat, reușind, cu ajutorul trecătorilor să iasă singur din vehicul.

Un alt crater s-a format și la intersecția străzilor Uzinelor și Podul Înalt, circulația în zonă, de asemenea fiind restricționată.


Și instituțiile de învățământ din Chișinău au fost grav afectate de ploi, anunță Primăria capitalei. 56 de școli și grădinițe din sectoarele Botanica, Buiucani, Centru și Râșcani. Totuși autoritățile dau asigurări că situația va fi remediată în cel mai scurt timp.

Inundat a fost și teatrul de Operă și Balet Maria Bieșu, sub presiunea apei de pe acoperiș, au cedat două țevi.

Inundate au fost și trecerile subterane de pietoni, dar și parcările amenajate în subsolurile blocurilor locative.


La lichidarea consecințelor intemperiilor sunt antrenați aproape două mii de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, dar și toate serviciile specializate de nivel local, raional și național.

Menționăm că meteorologii prognozează vreme instabilă și pentru următoarele zile.


Citește mai departe

topul săptămânii