Rețele de socializare

Ediție TV

Se fură pădurile nordului: Un pădurar și verișorul său, acuzați de defrișări ilegale și vânzare de lemn fără acte în Rublenița, Soroca

Acuzații grave aduse la adresa unui pădurar din nordul țării, dar și verișorului acestuia. Un localnic susține că bărbații ar defrișa ilegal arbori în pădurea din satul Rublenița, raionul Soroca, după care ar fi vinde lemnul obținut la preț exorbitant, bineînțeles, fără bon de plată.

Publicat

Bărbatul a chemat poliția și inspectorii de mediu, pentru a înregistra cazul, toți împreună reușind să-l prindă în flagrant pe unul dintre suspecți.

Tot la fața locului au fost depistate zeci de tulpini de arbori tăiați, cioate de copaci, dar și un ferestrău electric utilizat la defrișare.

Bărbatul acuzat că ar fi implicat în defrișare a declarat că a fost rugat de pădurar să facă niște pari de lemn, și nu cunoștea că acțiunile lui sunt ilegale! Pădurarul, chemat de oamenii legii la fața locului nu a făcut careva declarații. Contactat pentru o reacție, șeful IPM, Ion Bulmaga a confirmat înregistrarea unui astfel de caz și a declarat că într-adevăr, defrișările în acea pădure s-au făcut fără autorizațiile necesare. Deocamdată, alte detalii nu au fost făcute publice!


Iar ofițerul de presă de la IP Soroca, Svetlana Talpă, a declarat că pe marginea acestui caz  au fost demarate măsuri de investigație, pentru a stabili circumstanțele exacte ale cazului.

Ulterior, va fi luată o decizie conform prevederilor legislației în vigoare.


Ediție TV

Copilul de 2 ani care a căzut în golul liftului, se află la IMC, la terapie intensivă în stare extrem de gravă. Toate ascensoarele din Ungheni au fost oprite

Copilul de doi anișori, care a căzut de la etajul 6 în tunelul liftului a fost transferat la Institutul Mamei și Copilului în stare extrem de gravă.

Publicat

În a doua parte a zilei de 11 septembrie, după ce a fost stabilizat, acesta a fost transportat de la Ungheni spre Chișinău cu o echipă de la Aviasan. Potrivit datelor oferite de către purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Maxim Cazacu, micuțul a fost internat în secția terapie intensivă, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, leziuni ale oaselor bazinului și alte traume grave. Deocamdată, medicii sunt rezervații în a face careva prognosticuri privind evoluția stării micuțului.

Amintim că totul s-a întâmplat în dimineața de 11 septembrie, într-un bloc locativ din orașul Ungheni. Mama împreună cu ai săi trei copii ar fi ieșit din apartament pentru a-i duce la grădiniță. Cei mai mari copii, de 4 și, respectiv 6 anișori ar fi coborât pe scări, iar mama și cel de-al treilea micuț, de 2 ani, urmau să meargă cu ascensorul. La ușile deschise ale liftului, mama a reușit să împingă doar partea din fața a căruciorului în care se afla micuțul, și s-a întors pentru a lua o pungă, moment în care ușile s-au închis! Copilul a căzut în gol, în tunelul liftului, iar cabina ascensorului a urcat la nivelele superioare, blocându-se între etajele 8 și 9. Ușile liftului au fost deblocate la primul etaj de către pompieri, iar în golul ascensorului a fost depistat micuțul.

După acest incident de coșmar, la Primăria Ungheni a fost convocată o ședință de urgență în cadrul căreia s-a decis ca toate ascensoarele din oraș să fie oprite. Acestea vor fi repornite numai dacă, în urma verificărilor, se va constata că ar standardelor de securitate.


Citește mai departe

Ediție TV

Atenție, revin escrocheriile cu „securitatea bancară”. Un individ a reușit să scoată circa 100.000 de lei de pe cardul bancar al unui bătrân

S-ar fi dat drept angajat al băncii și a deposedat un bătrân de peste 100.000 de lei.

Publicat

Un bărbat de 41 de ani, originar din Bender a ajuns pe mâna poliției, bănuit de escrocherie. Acesta ar fi telefonat victima, un bărbat de 75 de ani din Hîncești, și s-ar fi prezentat drept angajat al Băncii Naționale a Moldovei, comunicând că cineva încearcă să contracteze un credit bancar pe numele bătrânului.

Prin urmare, acesta ar fi solicitat de la bărbat datele de identitate și cele bancare. Bărbatul s-a lăsat păcălit de suspect și i-a oferit toate datele cerute, pe care bănuitul le-ar fi folosit ca să-și creeze un cont pe o aplicație telefonică, folosind banii de pe cardul bătrânului în scopuri personale. Astfel, ar fi reușit să-și cumpere 3 telefoane mobile scumpe și accesorii pentru ele în sumă de circa 80.000 de lei. Mai mult, el ar fi transmis alte 15.000 de lei pe un cont din Kazahstan.

A doua zi după ce a fost apelat de escroc, bătrânul s-a adresat la poliție, iar recent, suspectul a fost reținut în punctul de trecere al frontierei Costești, atunci când încerca să ajungă în România. În prezent, suspectul este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.


Potrivit oamenilor legii, individul ar fi vizat și în alte cazuri similare, reușind să aducă prejudicii de circa un milion de lei.


Citește mai departe

Ediție TV

Accident dramatic în raionul Rîșcani. Un bărbat de 74 de ani și soția lui au decedat în urma impactului cu un autocar Chișinău-Kiev

Accident dramatic în raionul Rîșcani. Un bărbat de 74 de ani și o femeie de 69 de ani și-au pierdut viața, după ce mașina în care se aflau s-a tamponat în plin cu un autocar de pe ruta Chișinău- Kiev.

Publicat

Accidentul tragic s-a produs în dimineața zilei, pe traseul ce leagă municipiul Bălți de Edineț. Potrivit datelor preliminare, șoferul de 74 de ani ar fi încercat să efectueze o manevră de întoarcere într-un loc interzis și în consecință s-a ciocnit violent cu autocarul, a cărui șofer nu ar fi reușit să evite impactul.

Impactul a fost într-atât de violent încât mașina a fost făcută zob, iar cele două persoane aflate în interior au rămas blocate între fiarele contorsionate. Imediat la fața locului au intervenit poliția, ambulanța, dar și două echipe de salvatori, care au descarcerat cele două victime.

Din nefericire, șoferul a decedat la fața locului, iar pasagera sa de 69 de ani a fost predată medicilor, care au constatat deja în ambulanță că aceasta și-a pierdut viața.


În momentul accidentului, în autocar se aflau 19 persoane. Atât pasagerii, cât și șoferul vehiculului de rută nu au avut de suferit traumatisme.

Cauza exactă, dar și circumstanțele în care s-a produs tragicul accident urmează a fi stabilite de oamenii legii.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii