Rețele de socializare

Moldova

Accident pe un șantier de construcții din Chișinău: Șase muncitori au ajuns la spital

Șase muncitori au suferit un accident grav luni după-amiază, când au căzut de la etajul doi al unei clădiri în construcție pe bd. Dacia, în sectorul Botanica al Capitalei.

Publicat

foto/video: PulsMedia.MD

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, incidentul s-a produs în jurul orei 14:14, în timp ce aceștia efectuau lucrări de betonare.

Victimele au fost transportate de urgență la spital, unde au primit îngrijiri medicale.

Autoritățile, inclusiv Inspectoratul pentru Protecția Muncii și Inspectoratul pentru Supraveghere Tehnică în construcții, au intervenit prompt la fața locului. Un dosar penal a fost deschis, iar o expertiză tehnică va stabili cauzele exacte ale incidentului, care ar putea dezvălui nereguli grave în respectarea normelor de securitate pe șantier.


Totodată, portalul PulsMedia scrie că șantierul în cauză ar face parte din proiectul „Satul German”, iar victimele ar fi cetățeni străini.


Moldova

Accident de coșmar, nu departe de intrarea în Bălți: O șoferiță de 40 de ani a decedat, iar alte 3 persoane au ajuns la spital

Accident cu consecințe fatale în raionul Sîngerei. O șoferiță de 40 de ani a murit după ce mașina în care se afla a fost tamponată în plin de un microbuz. Cazul tragic s-a întâmplat în dimineața zilei de 13 septembrie, pe traseul ce leagă municipiul Bălți de raionul Sîngerei.

Publicat

La volanul microbuzului se afla un bărbat de 36 de ani. În circumstanțe neclare deocamdată, șoferul a intrat cu viteză în automobilul condus de femeia de 40 de ani, originară din raionul Sângerei. Coliziunea a fost atât de puternică încât ambele autovehicule au ajuns pe câmpul din apropiere, la câteva zeci de metri distanță.

Potrivit imaginilor publicate de martori și polițiști, bucăți din caroseria celor două mașini au fost împrăștiate pe traseu, iar vehiculul tamponat a fost făcut zob.

Pe lângă polițiști și medici, la fața locului a fost solicitat și ajutorul pompierilor, care au intervenit pentru a descarcera o pasageră în stare de inconștiență dintre fiarele contorsionate ale unei dintre mașini. Femeia în stare critică, dar și un alt pasager din cealaltă mașină au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. De asemenea, șoferul microbuzului a fost transportat la spital pentru evaluare medicală. Bărbatul a fost supus testării alcoolscopice, iar rezultatul a arătat că acesta nu se afla în stare de ebrietate în momentul accidentului.


Poliția continuă investigațiile pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs tragedia.


Citește mai departe

Ediție TV

Copilul de 2 ani care a căzut în golul liftului, se află la IMC, la terapie intensivă în stare extrem de gravă. Toate ascensoarele din Ungheni au fost oprite

Copilul de doi anișori, care a căzut de la etajul 6 în tunelul liftului a fost transferat la Institutul Mamei și Copilului în stare extrem de gravă.

Publicat

În a doua parte a zilei de 11 septembrie, după ce a fost stabilizat, acesta a fost transportat de la Ungheni spre Chișinău cu o echipă de la Aviasan. Potrivit datelor oferite de către purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Maxim Cazacu, micuțul a fost internat în secția terapie intensivă, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, leziuni ale oaselor bazinului și alte traume grave. Deocamdată, medicii sunt rezervații în a face careva prognosticuri privind evoluția stării micuțului.

Amintim că totul s-a întâmplat în dimineața de 11 septembrie, într-un bloc locativ din orașul Ungheni. Mama împreună cu ai săi trei copii ar fi ieșit din apartament pentru a-i duce la grădiniță. Cei mai mari copii, de 4 și, respectiv 6 anișori ar fi coborât pe scări, iar mama și cel de-al treilea micuț, de 2 ani, urmau să meargă cu ascensorul. La ușile deschise ale liftului, mama a reușit să împingă doar partea din fața a căruciorului în care se afla micuțul, și s-a întors pentru a lua o pungă, moment în care ușile s-au închis! Copilul a căzut în gol, în tunelul liftului, iar cabina ascensorului a urcat la nivelele superioare, blocându-se între etajele 8 și 9. Ușile liftului au fost deblocate la primul etaj de către pompieri, iar în golul ascensorului a fost depistat micuțul.

După acest incident de coșmar, la Primăria Ungheni a fost convocată o ședință de urgență în cadrul căreia s-a decis ca toate ascensoarele din oraș să fie oprite. Acestea vor fi repornite numai dacă, în urma verificărilor, se va constata că ar standardelor de securitate.


Citește mai departe

Moldova

Ar fi furat banii câștigați la nuntă de la un consătean și și-a cumpărat mașină și motocicletă. Ce riscă bănuitul

Polițiștii din Soroca au fost sesizați de către un bărbat de 26 de ani din localitatea Niorcani, care a comunicat că persoane necunoscute, ar fi intrat în locuința sa și i-ar fi sustras 130 000 lei, bani dobândiți la nuntă.

Publicat

Polițiștii au identificat suspectul. Acesta este un tânăr de 21 de ani, originar din aceeași localitate.

În rezultatul documentării, suspectul a declarat oamenilor legii că din banii sustrași, acesta și-ar fi procurat un automobil și o motocicletă.

Suspectul a fost reținut, iar pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru “furt”.


Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, riscă amendă între 32 500 și 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau pedeapsă cu închisoare de până la 4 ani.

Menționăm că bănuitul nu este la prima abatere de lege, acesta fiind anterior condamnat.


Citește mai departe

topul săptămânii