Rețele de socializare

Diaspora

O fetiță de 9 ani din Ucraina ar fi fost omorâtă cu sânge rece în Germania. Unul dintre suspecți ar fi un cetățean moldovean

Un cetățean al Republicii Moldova, de 33 de ani, este suspectat de omorul unei fetițe de 9 ani, stabilită cu mama sa în Germania. Bănuit de crimă este și un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 50 de ani, refugiat în Germania.

Publicat

Potrivit Bild și Unian, victima este fiica unei ucrainence. Corpul neînsuflețit al Valeriei a fost găsit miercuri într-o pădure din apropierea orașului Döbeln din Germania, scrie Newtv.md.

Moldoveanul, care locuiește în Praga, este fostul iubit al mamei copilei ucise. În dimineața crimei, el i-a scris femeii și a cerut să o sune. Al doilea bănuit este vecinul familiei și își dorea o realție cu mama victimei, însă acesta l-a refuzat. Supărat, acesta a amenințat-o că îi va distruge viața.

Ambii suspecți sunt căutați de poliție. Cu puțin timp înainte de tragedie, copila a spus că este urmărită de un adult.


Fata a dispărut pe 3 iunie în drum spre școală. Timp de nouă zile, sute de polițiști și zeci de voluntari au căutat-o. Abia, pe 12 iunie, cadavrul victimei a fost găsit în pădure. Poliția a precizat că nu există indici că fata ar fi fost victima unei infracțiuni sexuale.

Fetița a ajuns în Germania cu mama sa, sora și bunica la începutul războiului din Ucraina. Tatăl său a rămas să servească în Forțele Armate ale Ucrainei, dar despărțirea a dus la divorțul părinților.


Diaspora

Un moldovean, împușcat mortal de polițiști în Austria. Și-ar fi ucis colega de apartament cu un topor

Și-ar fi ucis colega de apartament cu un topor, după care a fost împușcat de polițiști. Astfel s-a sfârșit viața unui cetățean moldovean de 26 de ani, stabilit în Austria.

Publicat

Totul a avut loc în data de 11 iunie, în orașul Viena. Presa locală scrie că victima s-a dovedit a fi o tânără de 22 de ani, originară din Chili. Aceasta ar fi solicitat ajutor prin SMS, de la doi colegi de muncă, din cauza că i-ar fi fost frică de colegul ei de apartament în vârstă de 26 de ani, un moldovean cu cetățenie română în vârstă de 26 de ani.

Cei doi colegi au solicitat imediat poliția, și, totodată, au mers și ei la fața locului. Acolo, au dat peste tânărul înarmat cu un topor și murdar de sânge.

Potrivit poliției austriece, atunci când i-a văzut pe polițiști, individul ar fi alergat spre ei atacându-i cu toporul.


Cu o lovitură puternică a lovit mașina de poliție, care a fost grav avariată.

În acel moment, unul dintre polițiști, ar fi tras un foc de armă în direcția moldoveanului, acesta prăbușindu-se la pământ. Măsurile de resuscitare nu au mai avut efect, tânărul a decedat la fața locului. Victima lui, fata de 22 de ani, la fel, nu a mai putut fi salvată.

Totodată, potrivit surselor PulsMedia.MD, moldoveanul împușcat mortal s-a dovedit a fi originar din raionul Cahul, dar stabilit de o perioadă în Austria.


Citește mai departe

Diaspora

Grav accident în Italia. Un tânăr din R. Moldova, spulberat de un automobil

Un tânăr de 34 de ani din R.Moldova a decedat în Italia, după ce a fost lovit de un automobil. Tragedia s-a produs în noaptea spre 16 iunie în comuna Bovolenta din provincia Padova.

Publicat

Potrivit Deschide.MD, un automobil de marca Peugeut se deplasa pe traseu când, din motive deocamdată necunoscute, a lovit moldoveanul care se deplasa pe marginea drumului. Impactul a fost atât de violent, încât medicii, ajunli la fața locului, au putut doar să constate decesul conaționalului.

Fiind audiat, șoferul a declarat carabinierilor că nu l-a văzut, mai ales că pietonul era îmbrăcat în negru.

Potrivit presei italiene, persoana decedată este Alexandru Volontir.


Citește mai departe

Diaspora

Turnură neașteptată în dosarul Mădălinei, fetița moldoveancă dispărută fără urmă în SUA: Mama ei și-a schimbat declarațiile

Diana Cojocari, mama Mădălinei Cojocari, fetiţa moldoveancă dispărută la sfârşitul anului 2022, în Carolina de Nord, a pledat vinovată luni în faţa instanţei, pentru că nu a anunțat la timp dispariția copilei.

Publicat

Femeia riscă să fie deportată, după ce anterior pledase nevinovată, scrie Fox News, citat de Unimedia.INFO.

Instanța a schimbat pledoaria Dianei în vinovată, luni și i-a spus că are dreptul la 521 de zile, sau 17 luni și patru zile, de credit la orice pedeapsă cu închisoarea și că poate fi deportată înapoi în țara ei de origine, Moldova. Femeia se află în prezent în SUA cu carte verde.

Poliția din SUA examinează toate versiunile înaintate de cei intervievați și care au tangență cu familia Mădălinei și este încrezută că va găsi fata. Un cunoscut podcast a abordat cazul dispariției Mădălinei, în speranța că vor reacționa cât mai mulți oameni și vor contribui la găsirea copilei.


Mădălina Cojocari, în vârstă de 11 ani atunci, a dispărut fără urmă în noiembrie 2022. Mai bine de trei săptămâni, părinţii nu au anunţat poliţia, iar acum cei doi sunt arestaţi. FBI-ul încearcă să-i dea de urmă minorei.

„Este clar că părinţii copilului nu ne spun tot ce ştiu”, a declarat şefa poliţiei din oraşul Cornelius. Ea a adăugat că anchetatorii au discutat cu sute de persoane, atât din localitate, cât şi din alte țări, au verificat sute de indicii, dar nu au reuşit să găsească fetiţa.

Mătuşa Mădălinei a povestit că mama copilei ar fi căutat-o singură timp de trei săptămâni şi că nu a anunţat poliţia de frica soţului ei. Între timp, agenţii FBI au împânzit autostrăzile cu panouri cu chipul fetei de 11 ani, iar poliţiştii suspectează că părinţii copilei ascund informaţii.


Noi detalii din anchetă au ieșit la iveală, scrie presa de peste ocean. Diana Cojocari, mama fetei, ar fi rugat o rudă să le „răpească” pe ea și pe Mădălina de la casa unde locuiau în Cornelius.

Poliția locală anunță că în perioada dispariției, 22 noiembrie – 15 decembrie, mama fetei a plecat în Madison County, aflat la circa 2 ore de orașul în care trăiesc. La moment, aceștia caută martori care ar fi văzut-o în zonă.

Totodată, în curtea casei în care locuia Mădălina Cojocari, fetița de 11 ani, din Republica Moldova, care a dispărut în SUA, au fost depistate rămășițe de foc, supuse cercetărilor. Jurnaliștii din SUA au realizat mai multe fotografii în care apare avocatul tatălui vitreg al fetiței și doi bărbați care ar fi detectivi particulari. Vecinii familiei au declarat că au văzut flăcări și fum în curte la sfârșitul lunii noiembrie, cu circa două săptămâni înainte de raportarea dispariției copilei. Focul ar fi ars mai multe zile la rând.


Bunica din Moldova a Mădălinei dă vina pe ginere și spune că acesta ar fi vândut-o pe fată traficanților de ființe umane.

Diana Cojocari și Christopher Palmiter s-au declarat nevinovați în instanță, la ședința din 17 august 2023.


Citește mai departe

topul săptămânii