Rețele de socializare

Moldova

Trafic de influență în sudul țării: Patru bărbați ar fi organizat eliberarea ilegală a permiselor de conducere

Au pus pe roate o schemă de eliberare ilegală a permiselor de conducere. Patru bărbați din sudul țării sunt bănuiți într-un dosar de trafic de influență.

Publicat

În schimbul banilor, aceștia organizau întreg procesul, începând cu perfectarea pachetului de documente premergătoare și finalizând cu eliberarea permisului de conducere.

Totul ar fi ieșit la iveală după ce unul dintre suspecți l-ar fi convins pe un doritor de a deveni șofer că are influență asupra angajaților Secției Calificarea Conducătorilor Auto din Comrat și că în schimbul sumei de 1300 de euro îi poate determina să favorizeze susținerea examenului auto la categoria C.

Alți 4000 de lei suspectul i-ar fi cerut pentru a-i pregăti tot pachetul de documente, inclusiv certificatul medical și certificatul privind efectuarea orelor de practică suplimentare, fără ca beneficiarul să fie prezent fizic la ele.  În cadrul urmăririi penale, denunțătorul i-a transmis suspectului suma de 1000 de euro și 4000 de lei. Pe parcursul documentării, ofițerii anticorupție au stabilit că bănuitul ar fi în contact cu mai mulți complici care i-ar furnizau date privind doritorii de a obține permise de conducere.


În data de 11 iunie, oamenii legii au efectuat percheziții la 3 complici ai bănuitului, în urma cărora au fost ridicate 80 de mii de lei, dar și certificate medicale și de absolvire a școlilor auto. În prezent, toți patru bănuiți sunt reținuți pentru 72 de ore. Investigațiile continuă.


Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii