Rețele de socializare

Moldova

Noi rețineri în dosarul „Interpol”. Două persoane, încătușate. 7 angajați ai biroului Interpol Moldova – suspendați din funcție

Noi rețineri în dosarul Interpol. Încă două persoane au fost reținute, iar șapte angajați ai Biroului Interpol Chișinău au fost suspendați din funcții.

Publicat

Unul dintre suspecți a fost încătușat la Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce încerca să plece din țară. Persoana bănuită a fost supusă perchezițiilor corporale și în rezultat au fost ridicate dispozitive digitale și alte obiecte relevante. În prezent, suspectul este plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Tot în dosarul Interpol, oamenii legii au reținut o altă persoană ce ar avea legătură în această schemă, fiind organizate mai multe percheziții la adresele asociate acesteia. În cele din urmă, suspectul a fost eliberat și este cercetat în stare de libertate.

În același timp, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu a anunțat că șapte angajați ai Biroului Interpol Moldova au fost suspendați din funcții în urma scandalului de corupție în care ar fi implicați. Aceștia sunt bănuiți că ar fi primit mită de la persoane date în urmărire internațională, iar în schimbul sumelor impunătoare de bani i-ar fi ajutat să obțină azil sau statut de refugiat în Republica Moldova și în alte țări.


Mai mult, Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției au inițiat anchete interne.

Amintim că în data de 4 iunie, șefa Procuraturii Anticorupție, a anunțat reținerea a patru funcționari, care, ar fi primit mită în valoare de milioane de dolari pentru a bloca sau a șterge notificările roșii emise de Interpol, care semnalează infractorii căutați la nivel internațional. Acestea sunt cercetate în stare de libertate.

Iar pe 5 iunie, au fost efectuate percheziții și la șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, care au rezultat cu reținerea, apoi plasarea lui în arest preventiv pentru 30 de zile. Țentiu este învinuit de corupere pasivă în două capete de acuzare. Avocatul acestuia susține că al său client pledează nevinovat.


Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii