Rețele de socializare

Moldova

Tragedii la scăldat: Un minor, o tânără și doi bărbați s-au înecat în lacuri, în timpul scăldatului

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale IGSU, patru persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară în ultimele 48 de ore.

Publicat

Primele două cazuri au fost înregistrate pe data de 3 iunie 2024 în raionul Telenești.

Către ora 16:33, Serviciul 112, a înregistrat un apel telefonic precum că o femeie care se scălda cu o prietenă în lacul satul Ghiliceni a dispărut sub apele și nu a mai ieșit la suprafață. La fața locului, pentru efectuarea lucrărilor de căutare a intervenit efectivul Unității salvatori și pompieri Telenești, Serviciul postului salvatori și pompieri teritorial Mîndrești și scafandrierii Direcției regionale căutare-salvare nr.1. În scurt timp cadavrul unei tinere de 24 de ani a fost depistat și extras la mal.

Al doilea caz tragic a fost înregistrat pe data de 3 iunie 2024, ora 19:35. Conform datelor recepționate de la Inspectoratul teritorial de poliție, un bărbat din satul Brânzenii, în vârstă de 65 de ani, în timpul pescuitului a căzut în apa râului Răut și s-a înecat. Ulterior, cadavrul persoanei înecate a fost depistat de soția acestuia în apele râului la o distanță aproximativ un metru de la mal. Corpul neînsuflețit a bărbatului fost extras din apă de către populație de comun cu angajații Inspectoratului teritorial de Poliție .


Scafandrierii IGSU au fost solicitați în raionul Rezina pentru efectuarea lucrărilor de căutare a unui minor de 15 ani în apele iazului din satul Ignăței. Conform informațiilor, băiatul s-a înecat în timpul scăldatului pe data de 02 iunie 2024. Cadavrul minorului a fost scos la mal în aceeași zi de scafandrieri.

Tot, pe data de 02 iunie 2024, un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața într-un bazin acvatic din preajma localității Caracui, raionul Hâncești. Potrivit informațiilor înregistrate, acesta nu a mai ieșit din apă după ce a încercat să se scalde cu prietenul său după consumul băuturilor alcoolice. Pe data de 03 iunie 2024, către ora 12:10, cadavrul bărbatului a fost depistat la o distanță de 3 metri de la mal și extras la suprafața de scafandrierii Direcției regionale căutare-salvare nr.1.

Circumstanțele cazurilor urmează a fi stabilite de organele de resort.


Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii