Rețele de socializare

Moldova

Noi detalii de la incendiul în cartierul Telecentru. Patru persoane, inclusiv doi minori au ajuns la spital

Panică în cartierul Telecentru din capitală. Patru persoane, dintre care doi minori s-au intoxicat cu monoxid de carbon și au fost duși de urgență la spital, după ce un apartament de pe strada Drumul Viilor a fost cuprins de flăcări.

Publicat

Incendiul s-a produs în seara de 3 iunie, într-o locuință de la etajul patru al unui bloc cu nouă nivele. Flăcările puternice s-au răspândit rapid, iar fumul dens a împânzit toată clădirea. Speriați de cele întâmplate, oamenii au apelat imediat numărul de urgență 112, iar la fața locului au fost dislocate cinci echipe de intervenție.

Sosiți la fața locului, pompierii au stabilit că flăcările au mistuit mai multe bunuri materiale aflate în apartament.

Din cauza fumului dens care s-a răspândit în tot blocul locativ, salvatorii au evacuat de urgență trei persoane de la etajele superioare, pentru a evita intoxicarea cu produsele de ardere. Cu toate acestea, medicii de pe ambulanță au transportat de urgență la spital doi maturi și doi minori, cu simptome caracteristice intoxicării cu monoxid de carbon. Alte patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, fiind în stare de șoc.


După câteva ore de intervenție, pompierii au reușit să localizeze și să stingă incendiul.

La moment nu se cunoaște cauza exactă de la ce ar fi izbucnit flăcările, responsabilii IGSU urmând să stabilească toate circumstanțele.


Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii