Rețele de socializare

Moldova

Situație ieșită din comun în parcul „La izvor” din capitală. Pe apa lacului din parc a fost depistată o sacoșă cu muniții

Situație ieșită din comun în parcul „La izvor” din capitală. Pe apa lacului din parc a fost depistată o sacoșă cu muniții.

Publicat

Totul a avut loc în prima parte a zilei de 29 mai, poliția fiind alertată în jurul orei 10.50. Imagini de la fața locului au fost distribuite pe rețelele sociale.

Potrivit datelor oferite de către șefa serviciului relații cu publicul de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, la fața locului s-au deplasat polițiști și experți de la centru tehnico-criminalistic, care au încercuit zona și au evacuat sacoșa suspectă.

În interior, într-adevăr au fost descoperite unele obiecte dubioase, asemănătoare munițiilor, care urmează a fi supuse expertizelor speciale. Pe caz inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor.



Moldova

Accident violent în apropiere de Orhei: Cinci persoane, dintre care trei copii, au ajuns la spital cu diverse traumatisme

Cinci persoane, dintre care trei copii au ajuns la spital cu diverse traumatisme, după ce mașinile în care se aflau s-au tamponat la Orhei. Accidentul rutier s-a produs în prima parte a zilei de 18 iunie, pe traseul național Chișinău-Orhei-Bălți.

Publicat

Totul s-a întâmplat, după ce un șofer de 26 de ani nu ar fi păstrat distanța față de mașina din față și nu ar fi frânat la timp, astfel că a tamponat cu putere din spate automobilul care se deplasa pe aceeași bandă de circulație.

În urma impactului, ambele automobile au fost proiectate în șanțul de pe marginea drumului, iar persoanele aflate în interiorul automobilelor au suferit multiple traumatisme. Este vorba despre șoferul mașinii care circula regulamentar, în vârstă de 51 de ani, o pasageră din automobilul care ar fi provocat accidentul, dar și trei copii. Toate cele cinci persoane au fost transportate la spital pentru investigații medicale.

Șoferul în vârstă de 26 de ani a fost supus testului de alcoolemie, iar rezultatul a demonstrat că acesta nu era băut în momentul impactului. Celălalt șofer, ajuns pe patul de spital, urmează a fi supus testelor de sânge în continuare. Oamenii legii continuă cercetările pe marginea acestui caz.



Citește mai departe

Moldova

A luat pe capotă un angajat al Serviciului Fiscal: Poliția vine cu explicații în privința imaginilor cu un bărbat adus în judecată

O secvență video filmată în sediul unei judecătorii a stârnit un adevărat val de critici în mediul online. În imagini apare un bărbat ce cu greu se deplasa spre sala de ședință, iar autorul filmulețului susține că starea lui ar fi din cauza comportamentului polițiștilor.

Publicat

În replică, imediat după ce imaginile au devenit virale Poliția a venit cu explicații. Bărbatul vizat are 43 de ani și este cercetat într-un dosar penal pentru “Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere”.

Asta după ce în data de 22 aprilie, fiind supus unei verificări a documentelor de proveniență și însoțire a mărfurilor, acesta ar fi manifestat un comportament violent în raport cu un angajat al Serviciului Fiscal de Stat, după care a pornit mașina și l-a luat pe capotă, ceea ce a creat un pericol iminent pentru viața și sănătatea persoanei. Respectivul caz a avut loc pe str. Calea Basarabiei din capitală, victima suportând mai multe traumatisme.

În prezent, suspectul se află în arest preventiv, măsura fiindu-i prelungită cu 20 de zile. Oamenii legii menționează că starea de sănătate a bărbatului este afectată de greva foamei, pe care acesta a declarat-o, fiind nemulțumit de măsura aplicată.


Bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind vizat în mai multe cazuri în care a manifestat un comportament agresiv față de angajații statului. Cercetările pe caz continuă.


Citește mai departe

Moldova

Șocant: Casa unei familii cu 4 copii a fost distrusă în totalitate în urma a două incendii. Una din versiuni – incendierea intenționată

Caz șocant în raionul Ungheni. Casa unei familii cu 4 copii a fost distrusă în totalitate în urma a două incendii, iar una dintre versiuni este incendierea intenționată.

Publicat

Potrivit informațiilor oferite de către ofițerul de presă de la IGSU, Liliana Pușcașu, primul incendiu a izbucnit în seara de 14 iunie aproape de ora 21.00, într-o gospodărie din satul Cornești. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, care în mai puțin de două ore, au reușit să domolească flăcările.

Incendiul a distrus în totalitate antreul locuinței, de 9 metri pătrați, dar și 60% din acoperișul casei de locuit. A doua zi dimineață, puțit după ora 07.00, pompierii au fost alertați despre un nou incendiu, la aceeași adresă. Și de această dată au intervenit două echipaje de pompieri.

Mai bine de o oră le-a luat salvatorilor lupta cu flăcările, iar în consecință, acoperișul casei, care și așa era grav afectat, a ars în totalitate.


Conform datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Ungheni, Cristina Vicol, fiind audiată de polițiști, proprietara locuinței le-ar fi declarat oamenilor legii că suspectează că ar fi vorba de o incendiere intenționată ce putea fi provocată de către un vecin, cu care femeia avea un conflict mai vechi. În prezent, oamenii legii examinează cazul pentru a confirma sau infirma această versiune.

În locuința afectată de flăcări locuia o femeie și ai săi patru copii minori, de 8, 9, 10 și, respectiv 12 anișori. Persoanele care vor să ofere o mână de ajutor acestei familii, pot contacta proprietara casei la numărul 079 726 878.


Citește mai departe

topul săptămânii