Rețele de socializare

Moldova

Festival cu final violent: Doi bărbați s-au atacat reciproc, unul folosind un mop, altul – saci cu gunoi

Festival cu final violent, în capitală. Doi bărbați s-au luat la ceartă, iar scandalul a generat într-un atac reciproc.

Publicat

Totul a avut loc în data de 26 mai, în parcul Valea Trandafirilor, acolo unde se desfășura BBQ Festival. În imaginile de la fașa locului se poate observa cum un bărbat ia un mop în mâini și începe să alerge după celălalt bărbat implicat în conflict, amenințându-l. Ultimul, însă nu s-a pierdut cu firea, ci a aruncat în oponentul său cu un sac plin de deșeuri, care s-a rupt și tot gunoiul a fost împrăștiată pe jos.

Martori la acest incident au fost zeci de trecători, care au venit să se bucure de festivalul petrecut în parc.

Contactată pentru a oferi mai multe detalii, șefa Serviciului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a declarat că poliția nu a fost anunțată despre acest incident, însă forțele de ordine s-au autosesizat în baza imaginilor apărute în spațiul online. Urmează ca persoanele implicate să fie identificate și audiate, după care va fi luată o hotărâre legală în privința celor doi.


De asemenea, oamenii legii vin cu un apel către cetățeni, dacă au fost martori la o contravenție ori infracțiune, înainte de a filma totul cu telefoanele mobile, să anunțe la 112, pentru ca serviciile specializate să intervină în cel mai scurt timp.


Moldova

Incendiu în capitală: O construcție părăsită, unde cândva s-a aflat o sală de jocuri de noroc a ars ca o torță

„Ardă-l focul de noroc”. O construcție părăsită, unde cândva s-a aflat o sală de jocuri de hazard a ars ca o torță.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 03 iulie, pe bulevardul Decebal, în sectorul Botanica al capitalei. În imaginile de la fața locului pot fi observate flăcările uriașe, dar și un nour imens de fum negru și dens care a acaparat totul în zonă. Incendiul a fost surprins de zeci de trecători, aflați în zonă, care au sunat imediat la 112.

La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri și salvatori. În circa jumătate de oră, aceștia au reușit să domolească complet flăcările. Chiar dacă s-a intervenit rapid, focul a distrus în totalitate construcția cu suprafața de 20 de metri pătrați. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit în urma incendiului.

Deocamdată, pompierii nu oferă detalii privind cauza izbucnirii flăcărilor. Toate circumstanțele vor fi stabilite de specialiști în cadrul unei anchete.


Conform datelor prezentate de IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 39 situații de risc.


Citește mai departe

Moldova

Tragedie de neimaginat la Ștefan Vodă. Un copil de nici doi anișori a fost călcat cu mașina

Acum o oră, într- o localitate din raionul Ștefan Vodă s-a produs o tragedie cu implicarea unui copil de 1 an și 7 luni.

Publicat

Preliminar s-a stabilit că mașina de marca Seat, condusă de un bărbat de 42 de ani, staționa la poarta familiei minorului, timp in care copilul s-a ascuns sub unitatea de transport.

Ulterior, bărbatul a pornit mașina neobservând băiețelul, iar după câțiva metri parcurși și-a dat seama că ceva este în neregulă, sesizând deja prezența copilului sub automobil, dar fiind prea târziu.

Cu regret băiețelul a decedat pe loc.


Citește mai departe

Moldova

Înțelegeri de cartel? Șase companii petroliere, amendate cu 480 de milioane de lei

Consiliul Concurenței a aplicat amenzi în valoare totală de 480 de milioane de lei pentru șase rețele de benzinării din țară, acuzate de înțelegeri de cartel.

Publicat

Decizia vine în urma unei investigații care a dezvăluit practici anticoncurențiale în stabilirea prețurilor la carburanți, scrie Bani.MD.

Sancțiunile aplicate fiecărei companii sunt următoarele:

– Bemol: 29 milioane lei
– Lukoil: 180 milioane lei
– Petrom: 77 milioane lei
– Rompetrol: 191 milioane lei
– Tirex: 1,5 milioane lei
– Datario: peste 1 milion de lei


Consiliul Concurenței a subliniat că aceste amenzi sunt rezultatul unor investigații detaliate care au demonstrat existența unor înțelegeri între aceste companii pentru a fixa prețurile la carburanți, în detrimentul consumatorilor și a unei concurențe loiale pe piață.

„Au efectuat mai multe runde de modificări ale prețurilor la produsele comercializate cu aceleași valori. Aceste modificări au avut loc atât consecutiv (atunci când una sau mai multe companii își modifică au prețurile iar ulterior alte companii făceau modificări similare), cât și concomitent (când majoritatea sau chiar toate întreprinderile luau decizii similare de modificarea prețurilor în același moment, înainte de prima afișare pe panou).”, a declarat Alexei Gherțescu, șeful Consiliului Concurenței. „Prin aplicarea acestor sancțiuni, dorim să descurajăm astfel de comportamente și să asigurăm un mediu concurențial echitabil.”

Decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile după recepționarea iei de către întreprinderile vizate, în instanța de judecată specializată.


Citește mai departe

topul săptămânii