Rețele de socializare

Moldova

Accident matinal în Chișinău: Un copil de 10 ani și un șofer de taxi de 50 de ani au ajuns la spital

Un copil și un bărbat au ajuns cu traumatisme la spital, după ce mașina de taxi în care se aflau s-a tamponat cu un autocar.

Publicat

Accidentul rutier s-a produs în dimineața zilei de 22 mai, la intersecția dintre Șoseaua Balcani cu strada Liviu Deleanu din Chișinău. Potrivit informațiilor preliminare, la volanul mașinii de taxi se afla un șofer de 50 de ani. Acesta nu ar fi ținut cont de regulile de circulație și s-ar fi tamponat lateral cu un autocar, la volanul căruia se afla un bărbat de 54 de ani.

În consecință, vehiculele au fost avariate, iar taximetristul și un copil de 10 ani, care se afla în aceeși mașină au suferit mai multe traumatisme. În scurt timp, la fața locului au intervenit poliția și o echipă de medici, care au transportat victimele accidentului la spital pentru îngrijiri medicale.

Pe caz a fost inițiată o anchetă, în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele producerii coliziunii.



Moldova

Panică într-un bloc locativ din sectorul Rîșcani al capitalei. Un apartament situat la primul etaj al unui bloc locativ a luat foc

Panică într-un bloc locativ din sectorul Rîșcani al capitalei. Un apartament situat la primul etaj al unui bloc locativ a luat foc.

Publicat

Pompierii IGSU au intervenit pentru a stinge flăcările care au afectat un apartament într-un bloc de locuit de pe strada Miron Costin 17/3 din municipiul Chișinău.

Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:40. Potrivit primelor informații, fum dens a fost observat de la geamul unui apartament de la etajul 1 al unui bloc de locuit cu 5 nivele. La fața locului au fost îndreptate cinci echipe de pompieri, pentru a gestiona și a stinge focul în cel mai scurt timp posibil.

Ajunși, salvatorii au stabilit că focul a cuprins mai multe bunuri materiale din interiorul locuinței. La moment, nu s-au înregistrat victime, iar angajații IGSU efectuează lucrări e evacuare a persoanelor din apartamentele vecine și de la etajele superioare. Arderea a fost localizată la ora 13:10.


Forțele și mijloace de intervenție ale IGSU continuă să intervină la fața locului pentru lichidarea completă a incendiului.

Cauza izbucnirii incendiului și pagubele estimate urmează să fie stabilite ulterior de specialiști.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Bătaie ca la ușa cortului într-un local din Bălți. Două grupuri de bărbați și-au împărțit pumni și picioare ca pe ringul de box

Bătaie ca la ușa cortului într-un local din Bălți. Două grupuri de bărbați și-au împărțit pumni și picioare ca pe ringul de box, iar după asta au ajuns în custodia poliției.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 26 iunie curent, pe o stradă din preajma unui local din Bălți, și vă avertizăm că urmează imagini cu caracter violent.

Totul ar fi început după ce un bărbat a fost bătut cu pumnii și picioarele în plină stradă, iar ulterior doi amici ai acestuia, au revenit, în aceeași seară în localul cu pricina pentru a regla conturile, ceea ce a dus la o bătaie crâncenă între cei doi și alți patru bărbați, care ar fi participat și la conflictul din stradă. Potrivit poliție, la bătaie ar fi participat și un funcționar public din cadrul consiliului municipal Bălți.

Ambele scene s-au petrecut în văzul tuturor, iar unii martori, printre care și femei, au încercat să calmeze spiritele.


După cele întâmplate, membrii celor două grupuri au fost reținuți de oamenii legii, la moment în custodia poliției aflându-se patru persoane. Alte două persoane implicate în bătaie au reușit să plece peste hotare, dar urmează a fi reținute la întoarcerea în țară.


Citește mai departe

Moldova

„Așa-i în business, dacă nu ești rechin, ești***”. Un chișinăuian a fost reținut după ce ar fi luat 1.000.000 de lei mită

Ar fi pretins și primit peste un milion de lei mită. Un bărbat din Chișinău a fost reținut de ofițerii anticorupție pentru trafic de influență.

Publicat

În primul caz, bănuitul ar fi convins o persoană bănuită de evaziune fiscală că are influență asupra unor funcționari publici pe care i-ar putea convinge să adopte o decizie favorabilă. Pentru acest ajutor, suspectul ar fi cerut 35.000 de euro, echivalentul a 670.000 de lei.

În cel de-al doilea caz, același suspect a convins o altă persoană că ar avea influență asupra unor persoane aflate în relații apropiate cu unii funcționari publici din cadrul Primăriei mun. Chișinău și ar putea să o ajute să perfecteze unele acte permisive în vederea modificării zonei urbanistice a unui lot de teren.

Pentru acest favor, chișinăuianul ar fi cerut și primit 25.000 de euro, adică 480.000 de lei.


După o serie de cercetări, suspectul a fost reținut pentru 72 ore și plasat în izolatorul CNA. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, acesta se prezumă a fi nevinovat.


Citește mai departe

topul săptămânii