Rețele de socializare

Moldova

Băutura, bat-o vina! O femeie și un bărbat, ambii din raionul Căușeni, prinși beți criță la volane

Băutura, bat-o vina! O femeie de 35 de ani, dar și un bărbat de 64 de ani au rămas fără mașini și riscă să-și piardă permisele de conducere, după ce au fost prinși în stare de ebrietate alcoolică la volan.

Publicat

Primul caz a avut loc pe 18 mai, pe o stradă din orașul Căușeni. Polițiștii au observat un automobil ce se deplasa haotic, așa că i-au făcut semn conducătorului auto să oprească. La volan se afla o șoferiță, în vârstă de 35 de ani.

Rezultatul testului cu aparatul Drager a fost de 0,83 mg/l alcool în aerul expirat. În ziua următoare, în satul Tocuz din același raion, oamenii legii au stopat un șofer de 64 de ani, vizual în stare de ebrietate. Etilotestul a confirmat presupunerile polițiștilor, bărbatul având o concentrație de alcool de 1.26 mg/l.

În ambele cazuri, mașinile au fost evacuate la o parcare specială, iar șoferii riscă dosare penale.


Aceștia însă nu sunt singurii care s-au încumetat să urce la volan sub influența alcoolului, în weekend. În total, oamenii legii au prins pe traseele din țară 26 de conducători auto băuți.

De asemenea, angajații INSP, au amendat peste 2.500 de vitezomani. Cu amenzi s-au ales și peste 400 de șoferi care au parcat în locuri interzise, dar și peste 250 care nu au respectat indicatoarele sau marcajele rutiere.


De asemenea, au fost sancționați și 36 de conducători auto care nu au acordat prioritate legală pietonilor.

Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii