Rețele de socializare

Moldova

Prinși cu droguri în congelator: Captură de narcotice de 1,7 milioane de lei, descoperită în apartamentul închiriat de doi ucraineni

Doi tineri din Ucraina au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați de comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari. Potrivit IGP, în urma perchezițiilor efectuate, ofițerii Direcției Antidrog a INI a depistat și ridicat substanțe narcotice în valoare de 1,7 milioane lei.

Publicat

Potrivit unui comunicat al IGP, cei doi sunt un bărbat și o femeie cu vârste de 23 și 25 de ani. Aceștia aveau o relație de prietenie, iar în cadrul grupului criminal organizat ar fi avut rolul de curieri de droguri. Astfel, cei doi ar fi fost transportați din Ucraina în R.Moldova de către liderul grupului infracțional care gestiona un magazin de droguri pe aplicația Telegram.

Sosiți în R.Moldova, aceștia ar fi închiriat un apartament în Chișinău, folosit ca spațiu de depozitare a drogurilor (după ce erau aduse ilegal din Ucraina, de alt membru al grupului infracțional). De aici, cei doi livrau cantități mai mici de droguri în ascunzișurile destinate clienților care le comandau în magazinul online.

În baza informațiilor operative și măsurilor speciale de investigații, oamenii legii le-au deconspirat activitatea, iar la sfârșitul lunii aprilie 2024, bărbatul și femeia care erau monitorizați au fost reținuți în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri. Urmare a perchezițiilor corporale și la domiciliu ridicate cinci telefoane mobile folosite la traficarea drogurior, peste 10 cartele telefonice, două cântare electronice la scara mică pentru porționarea drogurilor, bandă adezivă de diferite culori, pliculețe noi pentru ambalarea drogurilor, 4,5 kg muguri de marijuana și sute de grame de amfetamină și PVP („sare”).


La moment, bănuiții sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.


Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii