Rețele de socializare

Moldova

Procuratura Generală, despre cazul tinerei de 19 ani: A fost pornită o anchetă pentru omorul intenționat al unei femei gravide

Lucruri de femei în casa bănuitului, identificare de noi martori, și, într-un final, descoperirea corpului neînsuflețit al tinerei de 19 ani într-o pădure. Așa au luat sfârșit căutările Anei-Maria, fetei însărcinate în 6 luni care a dispărut în condiții misterioase, după ce, în seara de 12 aprilie a urcat într-o mașină de ocazie, la o stație de așteptare din orașul Orhei.

Publicat

Timp de 8 zile, părinții și rudele, iubitul, cunoscuții, dar și sute de voluntari și polițiști au căutat practic non-stop tânăra, în raioanele Orhei și Telenești, sperând până în ultima clipă că o vor găsi în viață. Din nefericire, însă, corpul neînsuflețit al fetei a fost găsit aruncat într-o râpă din pădure, și acoperită cu crengi, într-o zonă unde mașinile nu au acces, la 21 de kilometri satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, acolo unde locuiește singurului suspect în acest caz – bărbatul de 45 de ani în automobilul căruia a urcat Ana-Maria înainte să dispară.

Cu o seară mai devreme de această descoperire terifiantă, oamenii legii au anunțat că acasă la bănuit, care în prezent este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, au fost găsite mai multe lucruri pentru femei, inclusiv unele piese vestimentare, dar și cosmetică.

Totodată, a fost identificată și o tânără care în ziua când a fost reținut bănuitul fusese dusă de către acesta spre Chișinău. Presa scrie că ea ar fi relatat că i s-ar fi părut straniu comportamentul bărbatului, de aceea, tot drumul a vorbit la telefon cu un prieten.


Bănuitul nu-și recunoaște vina și nu colaborează nici până la această oră cu ancheta, el rămânând în arest preventiv. Între timp, pe rețelele sociale, fratele său neagă toate acuzațiile, declarând că suspectul este nevinovat.

Amintim că fata pe nume Ana-Maria era originară din localitatea Susleni și învăța la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Orhei, ea fiind însărcinată în luna a șasea. După sărbătorile pascale, urma să se căsătorească cu iubitul ei.

Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intenționat al unei femei gravide, iar pe caz a fost dispusă expertiza medico-legală a trupului fetei.  De asemenea, urmează a fi audiați în calitate de martori deținătorii de construcții temporare din adiacentul locului depistării cadavrului, mai spun procurorii.


Moldova

Briceni: Pasagerii au sunat la 112 să anunțe că șoferul microbuzului de rută cu care circulă este beat criță

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan.

Publicat

Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni, după ce pasagerii au apelat 112 anunțând starea în care se afla șoferul.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,39 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.


Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei.

Reiterăm, pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise anunțați imediat Poliția.


Citește mai departe

Moldova

Un tânăr de 26 de ani a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. În ce stare se află victima

Un tânăr de 26 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în gol de la o înălțime de 30 de metri de pe o stâncă, la Rezina. Incidentul nefast s-a produs în data de 23 iunie, în localitatea Saharna.

Publicat

Potrivit datelor preliminare, tânărul cobora de pe o stâncă de pe teritoriul Mănăstirii din localitate și se îndrepta spre ieșire, când din neatenție a alunecat și a căzut în gol.

Totul s-a petrecut sub privirile a mai multor martori, care speriați fiind, au sunat imediat la Serviciul Unic 112.

Imediat la fața locului au intervenit polițiștii, dar și o echipă de medici care au preluat tânărul și l-au transportat de urgență la spitalul din Rezina.


Ulterior, el a fost transferat la instituția medicală din orașul Rîbnița, întrucât este originar din acea localitate.

În prezent, medicii califică starea acestuia drept gravă, dar stabilă.

La momentul actual, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele în care a căzut tânărul.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci

Tragedie pe un teren de fotbal, în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a murit după ce poarta ar fi căzut peste el în timpul unui meci.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 23 iunie, în timp ce victima juca fotbal cu alți bărbați pe stadionul din satul Ciulucani. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena Băetrău, bărbatul s-ar fi  agățat cu mâinile de bara orizontală a porții terenului și ar fi pierdut echilibrul.

Victima a căzut la pământ, iar peste ea a căzut și poarta metalică, lovind bărbatul în regiunea capului. Din nefericire, el a decedat imediat după cele întâmplate, iar medicii veniți la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

În prezent, se efectuează investigații pentru a clarifica toate detaliile legate de incident și pentru a determina dacă există vreo neglijență din partea autorităților competente.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii