Rețele de socializare

Moldova

Captură de droguri de peste 5.000.000 de lei: Un moldovean, un ucrainean și un georgian, prinși cu narcotice inclusiv în lenjeria intimă

Trei bărbați din Moldova, Ucraina și Georgia au fost reținuți după o captură de droguri de circa peste 5.000.000 lei acasă la aceștia, în lenjeria intimă și-n buzunar.

Publicat

Cei trei au vârste de 21 și 32 ani și au format un grup infracțional specializat în vânzarea drogurilor pe aplicația funcțională pe internet – Telegram. Inițial, la mijlocul lui 2023, bărbatul din Moldova a creat un magazin de vânzare a drogurilor pe această aplicație, după care a intervenit cetățeanul Ucrainei, refugiat în Moldova, care în cadrul grupului era responsabil de furnizarea drogurilor în cantități angro. Ulterior, în noiembrie 2023, grupului infracțional i s-a alăturat și un cetățean al Georgiei, care a închiriat o casă în suburbia Chișinăului, unde și-a instalat două laboratoare ultramoderne de cultivare a cânepei pentru vânzare.

Doi bănuiți din Moldova și Ucraina au fost reținuți în flagrant, în timp de plasau droguri în ascunzișuri. Au urmat percheziții, iar în lenjeria intimă și buzunarele bănuiților din Moldova și Ucraina au fost depistate peste 80 de pliculețe de drog sintetic de tip PVP (denumit „sare”). Alte plicuri similare cu același tip de drog au fost găsite și în apropierea locului în care au fost reținuți, într-o fâșie forestieră, în cantitate totală de circa 200 gr. Ulterior, de la domiciliul acestora au fost ridicate în peste 50 de pliculețe cu același drog, precum și cântare folosite la porționarea cantităților spre vânzare, dar și o armă pneumatică deținută ilegal.

Imediat reținerii celor doi, au avut loc percheziții și în casa închiriată de cetățeanul Georgiei. De la acesta, au fost ridicate cele două laboratoare de droguri cu echipament ultramodern, în care era cultivată cânepa, 22 kg de muguri de marijuana, în stare uscată, peste 20 de plante de cânepă în stadiu de vegetație, 25 de plante de cânepă uscată, 50 de ciuperci cu efect halucinogen, timbre LSD, cartele bancare, telefoane mobile, precum și o armă de semnalizare.


Ulterior reținerii, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile în privința celor trei. Investigațiile continuă, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Moldova

Depășire cu final trist: O șoferiță a ieșit cu mașina pe contrasens, lovind în plin un pieton

Ar fi ieșit la o depășire periculoasă, peste linia continuă, iar în rezultat a lovit un pieton, care se deplasa pe marginea drumului.

Publicat

Accidentul rutier s-a întâmplat în dimineața zilei de 17 mai, pe o stradă din localitatea Goleni, raionul Edineț.

La volanul mașinii se afla o tânără de 28 de ani, originară din raionul Drochia. Aceasta nu ar fi ținut cont de situația rutieră și ar fi ieșit la o depășire, încălcând marcajul rutier. În timpul acestei manevre, șoferița nu ar fi ținut cont de gabaritele mașinii și ar fi lovit cu oglinda retrovizoare o femeie de 47 de ani, care mergea pe marginea drumului.

În urma loviturii puternice, pietonul a căzut doborât la pământ, iar la scurt timp a fost transportat la pământ pentru îngrijiri medicale.


În același timp, în imaginile surprinse la fața locului se poate vedea cum oglinda din partea stângă a mașinii a fost făcută țăndări.

Șoferița a fost supusă testului de alcoolemie, iar rezultatul a demonstrat că aceasta nu era băută în momentul producerii accidentului.

Oamenii legii investighează la moment toate circumstanțele în care s-a produs impactul.


Citește mai departe

Moldova

Caz șocant la Hîncești: Un bărbat de 41 de ani, bătut până la leșin de un grup de tineri la terasa unui local

Caz șocant în raionul Hîncești. Un bărbat a fost bătut crunt de un grup de persoane, la terasa unui local din satul Fîrlădeni.

Publicat

Atacatorii au plecat, lăsând victima fără cunoștință, după care ar fi revenit și și-au făcut necesitățile fiziologice peste acea persoană. Procurorii și polițiștii din Hîncești au reținut 3 suspecți, cu vârstele cuprinse între 21 și 30 de ani.

Potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat încă la începutul lunii mai. Bănuiții, aflându-se la terasa localului cu pricina, și acționând coordonat, ar fi lovit victima, de 41 de ani, cu sticle goale de la băutură în cap, iar când bărbatul a căzut la pământ,  aceștia au continuat să-l bată cu pumnii și picioarele în regiunea capului, după care au părăsit locul faptei. La scurt timp, s-au întors la acea terasă, iar când au văzut că victima se află fără cunoștință, unul dintre făptuitori s-a apropiat și s-a urinat demonstrativ peste aceasta. Bărbatul agresat a fost dus la spital, în stare gravă. După mai multe căutări, forțele de ordine au identificat și reținut suspecții, după care au percheziționat domiciliile acestora. De la unul din ei au fost ridicate două arme, a căror proveniență urmează a fi stabilită.

În prezent, cei trei bănuiți sunt reținuți pentru 72 de ore, iar procurorii vor cere pentru ei arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, atacatorii riscă până la 7 ani privare de libertate.Citește mai departe

Moldova

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente, la Băcioi

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente la Băcioi.

Publicat

După ce o secvență video a fost făcută publică pe rețelele sociale, Inspectoratul de Poliție Botanica s-a autosesizat. Potrivit oamenilor legii, incidentul ar fi avut loc la începutul lunii aprilie, însă până în prezent, nici victima și nici martorii nu au sesizat organele de drept.

În prezent, poliția întreprinde măsuri pentru identificarea persoanelor implicate în conflictul surprins în imagini. Ulterior, acestea urmează să fie audiate conform procedurii legale pentru a determina motivul care a dus la izbucnirea violențelor.

În context, Inspectoratul Botanica face apel la oricine deține informații suplimentare să coopereze cu autoritățile pentru a facilita soluționarea rapidă a acestui incident.Citește mai departe

topul săptămânii